Home / Blog / Flirttips / Nieuwe vrienden maken

9 Must-Have Tips om Simpel en Snel Nieuwe Vrienden te Maken

21 Feb 2019, door Daan in Flirttips

Je leven is inmiddels rijk genoeg aan vrouwen dankzij alle tips op onze website ...

Nu ga je nadenken over andere aspecten in je leven. Nieuwe vrienden maken bijvoorbeeld. Doordat je waarschijnlijk even andere prioriteiten hebt gesteld heb je dit aspect van je leven minder kunnen onderhouden. En vrienden maken is sinds de schooltijd gewoon lastiger geworden…

Hoe maak je vrienden is een vraag die ik steeds vaker hoor de laatste tijd… Vandaag nog een berichtje in mijn mailbox ontvangen… En de laatste tijd heb ik ook steeds meer coachingsessies over dit onderwerp.

Daarom ga ik je kickstarten met deze 9 tips. Met een beetje frisse zin van jouw kant, katapulteren we vandaag jouw sociale leven de stratosfeer in.

In dit artikel leer je:

 • Hoe je de ‘vriend-magneet-schakelaar’ altijd op ‘aan’ kan zetten om binnen een mum van tijd een vriendenkring op te bouwen
 • Waarom nieuwe vrienden maken je kerngezond houdt
 • Waar je potentiële vrienden vindt en hoe je een allround awesome sociaal leven opbouwt
 • Wat de gewoontes zijn van mannen waar iedereen de vriend van wil zijn
 • Wat vrienden maken en vrouwen versieren met elkaar te maken hebben

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Hoe maak ik nieuwe vrienden?

Eerst het bericht dat ik vanochtend in mijn mailbox ontving:

“Arnoud, ik loop tegen een paar dingetjes aan. Met de lessen van AG loopt het dating gedeelte van mijn leven nu goed in de zin dat ik een aantal fijne vaste vriendinnetjes heb en daar happy mee ben.

Ik heb ook het gevoel dat mocht ik een vriendinnetje erbij willen dat dat me binnen een paar weekjes zal lukken. Maar ik realiseer me dat ik buiten het dating gedeelte in andere relaties en vriendschappen verre van het onderste uit de kan haal.

Ik heb wel de indruk dat mensen mij een prettig persoon vinden als het contact er is. Maar ik zoek mensen niet op en vriendschappen worden daardoor al snel dun.

Op dit moment zijn de sociale contacten die ik heb de mensen die ik door omstandigheden regelmatig tegenkom. En de meiden die ik date. AG is erg succesvol geweest is in het verbeteren van mijn dating leven.

Jullie geven ook individuele coaching sessies. Ik wilde vragen: ben jij binnenkort persoonlijk beschikbaar voor zo'n coaching sessie met als onderwerp andere relaties dan dating?

Ik hoop dan op antwoorden op vragen zoals waar vind ik potentiële nieuwe vrienden, hoe begin ik vriendschappen met hen en hoe onderhoud en versterk ik die vriendschappen die ik waardeer?”

Voor mij zelf, ik heb beide kanten van het spectrum gezien. Ik kan heel introvert en de-kat-uit-de-boom-kijkend zijn. En ik kan heel extravert en het middelpunt van het feestje zijn.

Ambivert noemt men dit. Ik heb het meegemaakt toen mijn ouders verhuisden en ik naar een nieuwe middelbare school ging, dat ik een half jaar amper iets gezegd had in de klas. Zo extreem, dat het schoolhoofd mij naar zijn kamertje riep om even met mijn te praten.

Nadat ik wél de juiste vriendschappen wist aan te gaan werd ik onderdeel van de ‘populaire jongens’, stond in de pauze altijd bij mijn vrienden als waren we een jeugdbende en werd voor alle buitenschoolse activiteiten uitgenodigd.

Toen had ik nog weinig controle over de ‘vriend-magneet-schakelaar’, die maakte dat ik populair of onzichtbaar was. Het duurde een flink tijdje voor dat ik de regie over de knoppen kreeg.

Nu is dat anders en daarom geef ik jou nu de 9 must-have tips voor meer vrienden en een vervullend sociaal leven.

Tip 1: Waarom nieuwe vrienden maken vergelijkbaar is met vrouwen versieren

Toen ik het berichtje las, realiseerde ik me dat het typisch een mannending is. Je volgt één of meerdere van onze programma’s en je krijgt je dating leven op orde. Dan kijk je naar je leven en vraag je je af, wat is het volgende dat ik aan wil pakken.

Vrouwen spreken af voor een theetje, kijken twee chickflicks samen en zijn binnen no-time BFF’s (hartsvriendinnen voor ’t leven). Vrouwen zijn een meer sociaal dierensoort dan mannen.

Als je ouder wordt, ontmoet je bijvoorbeeld minder nieuwe mensen. Je ontmoet nog wel mensen. Maar het zijn vaak dezelfde ;)

Ga maar na waar je in het verleden de meeste mensen hebt leren kennen. Meestal was dat toen je nieuwe activiteiten in je leven ging ondernemen.

Er zijn genoeg redenen of omstandigheden waarom je nieuwe vrienden wilt maken:

 • Je situatie verandert. Denk aan klaar met je studie en niet weten hoe snel je wilt verhuizen (Groningen iemand?) Of een relatie die stuk is gelopen waardoor je nu alleen achterblijft.
 • Je vond het voorheen prima om je Playstation als beste maatje te hebben, maar nu zoek je meer menselijk gezelschap
 • Je hebt je lifestyle aangepast en bent van veel drankgebruik naar sporten gegaan (zoals Daan ooit deed), of omgekeerd, van veel sporten naar veel drankgebruik

Echter, we worden vaak tegengehouden door een aantal zaken:

Je prioriteiten veranderen. Toen ik zelf op de middelbare school zat had ik eigenlijk maar één hoofdaandachtsgebied en dat was: lol hebben. Na onze studietijd wordt het allemaal opeens ‘serieus’, en lol hebben wordt een achteraf gedachte.

Het kan ook zijn dat je negatieve associaties hebt bij vriendschappen. Bijvoorbeeld omdat je vriendschappen hebt gehad die ongemerkt een negatieve invloed op je hadden. Mensen die te makkelijk met je gevoelens, tijd of geld omgingen.

Of je bent je bang dat nieuwe mensen je een saaie dropveter zullen vinden. Dit zijn de diepere redenen die je kunnen tegenhouden om je vol in nieuwe vriendschappen te storten.

Én, deze is meer geniepig, we worden ook te cool voor nieuwe vrienden. Vrienden maken is voor gays. De vraag ‘Hey, zullen we vrienden zijn’ die je als kind gewoon stelde, klinkt nu nog minder aantrekkelijk dan een enkeltje Noord-Korea.

We zijn simpelweg bang voor afwijzingen en situaties waarmee we denken niet om te kunnen gaan. Voor de oplettende lezer is dit niets anders dan met vrouwen versieren. Welcome to the club.

“Vriendschap is het nieuwe daten” – Arnoud

Tip 2: Waarom meer vrienden maken verstandig is

Het punt is: vriendschappen zijn belangrijk.

Vriendinnetjes komen en gaan, succes komt en gaat, de kampioenschaal van je favoriete voetbalclub komt en gaat (tenzij je fan bent van een club die écht zuigt)

Vriendschappen verrijken je leven.

En we hebben het dan niet over de hoeveelheid Facebook vrienden. In deze tijd van Facebook, Twitter en Instagram neemt het gemiddeld aantal echte hechte vriendschappen, mensen met wie je dom kan lachen en je diepste shit kan delen, juist rap af.

Hier een lijst met voordelen:

 • Het vinden, bouwen en onderhouden van bevredigende vriendschappen is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen in je leven. Je schijnt er zelfs langer van te leven, volgens dit onderzoek.
 • Vrienden vergroten je wilskracht. Mensen die lid zijn van de Anonieme Alcoholisten of van Weight Watchers kunnen dit beamen. Ze zijn succesvol vanwege de vriendschappen die ze op hebben opgebouwd in deze groepen. Uitdagingen worden makkelijker als je ze samen doet.
 • Vrienden helpen je een stap vooruit. Zo blijkt uit onderzoek dat ongeveer 70% een baan vindt door zijn persoonlijke contacten.
 • Vrienden geven je net zoveel geluk als dat je zou ervaren wanneer je je inkomen zou verdubbelen (bron: Robert Putnam).

Hoeveel hechte vriendschappen zou je volgens de onderzoekers dan moeten hebben, wil je weten? Tussen de drie en vijf, volgens Dr. Dunbar, een autoriteit op het gebied van vriendschapsonderzoek.

Laten we er verder in duiken.

Tip 3: Kijk hoe zogenaamde ‘vriendmagneten’ het doen

Opvallend niet? Sommige mensen hebben te weinig tijd en anderen hebben te weinig vrienden.

Wat doet die eerste groep anders?

Bij hun staat de ‘vriend-magneet-schakelaar’ altijd aan. Laat me vertellen wat ik hiermee bedoel.

Als je ze ziet en nog nauwelijks kent is de kans groot dat ze warm, vriendelijk en charismatisch overkomen. Dit doen ze namelijk standaard. Ze zijn niet selectief naar wie ze hartelijk zijn, iedereen krijgt het voordeel van de twijfel.

Wat zou er gebeuren wanneer deze persoon jou uit zou nodigen voor iets? Waarschijnlijk zou je je gevleid voelen. Alles lijkt namelijk te komen vanuit een onuitputtelijke overvloed. Het tegenovergestelde van sneu en schaamtevol.

Hun leven lijkt één grote aaneenschakeling van feest, vermaak en andere sociale hoogtepunten. Het grappige is, een aantal vrienden van mij zijn zeker charismatisch te noemen. Nu ik ze beter ken zie ik ook de andere kant.

Soms zijn de activiteiten die ze doen allesbehalve wereldschokkend. Wat ze wel hebben is dus het vermogen om deze ‘vriend-magneet-schakelaar’ aan te zetten.

Ze bezitten het zelfvertrouwen en de vaardigheden om het feestje te maken, wanneer ze er zin in hebben.

Tip 4: Vriendhoppen

Vriendschappen maken vriendschappen. Hoe veel of weinig vrienden je nu ook hebt, zij zijn een belangrijke sleutel naar meer vriendschappen. Op de eerste plaats omdat het makkelijker is om bestaande contacten om te toveren in een hechte vriendschap.

Op de tweede plaats omdat vriendschappen bijna automatisch leiden tot meer vriendschappen, als je daar een beetje je best voor doet.

Het is eigenlijk simpel: als je iemand via via, in plaats van random leert kennen, is de kans groter dat jullie op dezelfde golflengte zitten. Jullie zijn beide voorgeselecteerd. Dit werkt twee kanten op.

De praktische voordelen zijn enorm. Zo is het altijd makkelijker om nieuwe mensen aan te spreken wanneer je al met meerdere bent. Als je iets organiseert is het een hele kleine stap om meteen de maten van jouw vriend ook uit te nodigen. Zeg, “Hey we hebben een XYZ avondje, leuk als je ook komt. En breng gerust vrienden mee.

Als je al een vriend of twee hebt voel je je al compleet anders. Als je wat minder sociaal ingesteld bent kunnen één of twee vrienden al voor een wereld van verschil zorgen, als je je daarvoor eenzaam en alleen voelde.

Als je niet weet waar te beginnen met vriendhoppen, kun je ook aan vrienden denken die uit beeld zjin geraakt. Vriendschappen uit de mottenballen is niet wezenlijk anders dan nieuwe vriendschappen aangaan. Je hebt een geschiedenis samen. De bro-code zegt dat opnieuw in contact komen daarom makkelijk is

Bro-tip: knoop deze in je oren: Het gaat om het nu. Vroeger is geweest. Het is pas awkward als jij het awkward vindt.

Tip 5: Ga voor de koude benadering

Veel vrienden hebben is een gevolg van veel mensen ontmoeten. Dit is geen hogere wiskunde, maar kwantummechanica (just kidding).

Dus laten we kijken welke plekken en situaties het meest geschikt zijn om eenvoudig nieuwe mensen te leren kennen.

Om te beginnen is het handig om even stil te staan bij het woord ‘community…gemeenschappen in het Nederlands. Ofwel gemeenschappen bestaan uit mensen die dingen gemeenschappelijk hebben.

Dát is de verbindende factor.

Houd dat dus in gedachten wanneer je door de volgende lijst wandelt:

 • Werk. Als je je werk ook sociaal vervullend vindt, dan is dit een kleinere stap. Is je werk niet sociaal vervullend, vraag jezelf dan eens af of dit nog wel de juiste omgeving is voor jou. Sommige banen stellen je zelfs in staat om op dagelijkse basis nieuwe mensen te ontmoeten. Sommige mannen, die serieus werk hebben gemaakt van hun versierskills zijn een tijdlang straatverkoper geworden. Of barman.
 • Vrijwillgerswerk. Ik heb in het verleden een jaar vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb een jaar voor niets gewerkt, maar ik kan met recht zeggen dat het één van de leukste dingen is die ik heb gedaan. Waarom? Omdat je het niet kon helpen om gewoon blij te worden van mensen helpen. Omdat iedereen zo gemotiveerd was, had je ook de meest bijzondere en persoonlijke gesprekken.
 • Cursussen. Mensen die zich willen ontwikkelen zijn de leukste mensen die je kunt vinden. Bij AttractionGym zien we tal van vriendschappen ontstaan van mensen die samen de programma’s volgen, zoals Flow Fasttrack, de VIP, Bootcamps en Summerbootcamp. Misschien nog wel hechter dan andere vriendschappen, omdat het op een zo diep en persoonlijk niveau verbindt. Sommigen gaan weekendjes weg om samen op stap te gaan en noem maar op.
 • Hobby. Twee activiteiten waar ik tijdens mijn studie grenzenloos van genoten heb, waren de debatteerclub en theatersport. Ik vroeg me zojuist af, zou er ook een debatclub voor niet-studenten zijn. En jawel, en springlevend en bloeiend ook nog.
 • Interesse. Check bijvoorbeeld Meetup.com, waar mensen zich verzamelen rondom zo’n beetje elk denkbare interesse. Van crypto currencies, tot ondernemerschap, tot cultuur.
 • Taal. Mocht een taal leren toch al op je bucketlist staan, dan zijn er taalcafés te vinden door simpelweg even te googlen.
 • Gezelligheidsvereniging. Bedenk je dat er altijd nieuwe mensen komen in jouw vertrouwde stad of landje: de expats. Expats houden van gezellige dingen, net zoals jij. Het is dus moeilijk om niet een expatclub te vinden die iets te vieren heeft.
 • Sport. Deze spreekt voor zich. Hoewel de ene sport de andere niet is. Yoga bijvoorbeeld, hoewel goed voor geest en lichaam en om te genieten van strakke yoga achterwerken, is niet de meest sociale activiteit. Denk dus aan teamsports of zelfs dans (is leuker dan je denkt ;)

Tip 6: Wees de initiatiefnemer

Als van vriend naar vriend je vriendenkring uitbreiden de ‘warme benadering’ is, en sociale activiteiten de ‘koude benadering’, dan is de iniatiefnemer zijn de ‘lauwe benadering’. De kracht van de iniatiefnemer rol werd mij duidelijk toen ik zelf leerde om beter te worden met vrouwen.

Mijn maatje en wingman en ik delen dezelfde liefde voor exotische dames. Net als sommige mensen allemaal vlaggetjes zetten op de wereldbol van de landen waar ze geweest zijn, deden wij dat nog net niet bij de nationaliteiten die we gedaan hadden. Maar je begrijpt wat ik bedoel.

Samen verkenden wij het Amsterdamse nachtleven op iedere avond die we vrij konden maken. Op een gegeven moment bleven we één bepaalde kerel maar tegenkomen, en telkens met een andere schoonheid aan zijn arm.

Op een avond waren we op een expatfeest met één of ander verkleedthema, en zagen we dezelfde kerel. Hij had de grootste circusdirecteurhoed op van iedereen en het was duidelijk dat hij een belangrijk persoon op dit feest was. Na enig navragen bleek hij de oprichter van de expatgezelligheidsvereniging die het feest organiseerde.

Toen ging het lampje branden. Deze circusdirecteur regelde nummers bij de vleet op ZIJN feestjes en verzilverde die nummers op door wekelijkse dates. Hij bleek een onwijs geschikte circusdirecteur te zijn, en in plaats van met hem te concurreren besloten we zijn bazenactie te belonen door hem te gaan helpen.

Dat hield in dat wij tijd gingen steken in het organiseren van het volgende feestje. Ik moet toegeven, daar komt wel het één en ander bij kijken. Maar man o man, het levert ook wat op zeg.

Doordat jij betrokken bent bij het bedenken van het concept van het feest en de voorbereiding heb je al een dosis voorpret, waar de ‘gewone feestgangers’ alleen maar van kunnen dromen. Je dolt met het barpersoneel, waarmee een soort teamgevoel ontstaat. Als iedereen binnenkomt ben jij 10x meer opgewarmd dan zij zijn.

Je kunt jezelf een rol toebedelen waarmee je jezelf in de kijker speelt. Zo hadden mijn wing en ik ooit een act waar we de mensen die koud binnenkwamen op trakteerden. Wij hadden de grootste lol en het mooie was, dat wij werden aangesproken de rest van de avond onze welkomstact.

Dit werkte uitstekend voor het ontmoeten en regelen van vrouwelijk schoon, maar het ging verder dan dat. Doordat mijn wing en ik de reputatie kregen ‘versierders’ te zijn, kregen we een aanhang onder de mannen. Dit brengt mij tot de volgende bro insider-tip.

Bro insider-tip: goed zijn in vrouwen versieren geeft je een mooie gemeenschappelijke interesse met andere vrijgezelle bro’s. Wat jij kunt is goud waard voor een hoop mannen. Neem ze mee in jouw plezier en laat ze meegenieten van jouw sociale skills. Ze zullen je dankbaar zijn.

Tip 7: Word de gangmaker

Toen ik weer besloot te gaan voetballen, sloot ik me aan bij een club bij me in de buurt. Ik kwam terecht in een nieuw elftal waar sommigen elkaar kenden, de meesten niet. In het begin is het even aftasten. Qua niveau, tactiek en individuele kwaliteiten. En qua sfeer.

Eén speler in het bijzonder oogde op eerste gezicht houterig en onhandig, en vooral een echt Zuidas type: iemand die bij een bank of verzekeringsmaatschappij werkt.

Vanwege mijn vele werk en regelmatige reisjes kon ik er maar beperkt bij zijn, dus het contact ging vooral via de groepsapp.

Wat al vrij snel begon op te vallen is de ongoddelijke hoeveelheid p*rno die er in de app werd verstuud. Foto’s, filmpjes, het hield niet op. Er kwam zelfs een discussie op gang door de aanvoerder die vond dat dit niet kon. En je raad het misschien al... Dit was afkomstig van het Zuidas type.

De coach zijn kinderen zouden mee kunnen kijken in zijn telefoon en dan zou daar die enorme berg schunnigheid voorbij komen. Onze grootste schunnigheidsleverancier, het Zuidas type, was echter onverbiddelijk.

Hij stortte de meest ranzige obsceniteiten, en soms meest grappige vunzigheid, over de appgroep uit, alsof de wereld morgen zou vergaan. Als het elftal goed had gepresteerd kregen we beloningsp#rno, en als we minder hadden gepresteerd strafp$rno.

Deze Zuidas-man bleek een onbeschaamdheid te hebben die grensde aan het onwaarschijnlijke. En een gevoel van humor die meer on point is dan Lubach in zijn zondag show

De laatste man van wie je het zou verwachten bleek de grootste gangmaker van de groep te zijn. Met als ‘enige’ wapen, een twijfelachtig grote verzameling p%rno.

Nu wil ik je niet aanraden om precies hetzelfde te doen om als gangmaker gezien te worden door de de whatsapp groepen waar jij in zit. Maar ik hoop dat je ziet hoe simpel het is:

Het verzamelen en verspreiden van (andersmans) grappige filmpjes en plaatjes en dat verpakken in een grappig thema: straf en beloning voor onze teamprestaties.

De les? Een gangmaker zijn is soms makkelijker dan je denkt.

Tip 8: Denk in vriendengroepen

Als je net zoals ik ben, dan goed je ervan de zaken goed en efficiënt aan te pakken. Als je een awesome sociaal leven wilt hebben, waarom geen vriendengroepen fixen?

Overigens is het zo, dat het voor mij natuurlijk is om beide te hebben: individuele vrienden én vriendengroepen. Waarom? Omdat ik veel verschillende interesses heb. Ik ben simpelweg een veelzijdig persoon en vind het leuk om met allerlei soorten mensen om te gaan.

Maar dat neemt niet weg dat vriendengroepen verdomde gezellig zijn. Wanneer je iets gezelligs wilt doen, hoef je niet iedereen op te trommelen. Eén berichtje in de vrienden whatsappgroep en BAM, het kan geregeld zijn.

Maar hoe kom je aan zo’n vriendenclub op de eerste plaats, als je vanaf nul moet beginnen?

Wat mij op een gegeven moment opviel is dat kinderen die veel verhuizen omdat hun ouders reizen, hier bijzonder goed in zijn. Toen ik dat ging bestuderen zag ik dat ze enorm goed waren in het opgenomen worden in een bestaande groep.

Dit deden ze als volgt. Ze observeerden heel goed wat de regels, de inside jokes en de sociale dynamiek binnen de groep was. Wie waren de leiders, wie de gangmakers, wie de aangevers. Wat ze vervolgens deden was de grootste cheerleader zijn van de natuurlijke leiders binnen de groep.

Het laatste wat ze wilden was als een bedreiging worden gezien door de huidige elite binnen de groep. En richting de ‘normale’ groepsleden waren ze echt en relaxed as fuck. Ze waren in één woord, de grootste teamspelers die je maar kunt vinden.

Dan en pas dan claimden ze hun eigen unieke rol, door hun specifieke eigenaardigheden en kwaliteiten.

Een tweede mogelijkheid is om zelf een hele nieuwe vriendengroep te starten. Dat zal alleen gebeuren in situaties waar mensen gedwongen worden om gedurende langere tijd met elkaar om te gaan elkaar te leren kennen.

Bijvoorbeeld op een reis, een werkstage, een uitwisselingprogramma en ga zo maar door. Zo was één van onze coaches ooit op uitwisseling in Singapore. Daar aangekomen trof hij een onwijs grote campus, waar zo’n 15.000 studenten wonen.

Waar begin je?

Hij begon bij zijn lichting, de studenten die net als hij koud voet op (de schone) Singaporese bodem hadden gezet. In plaats dat hij net als alle anderen overweldigd om zich heen stond te turen, was het eerste wat hij deed een Facebook groep aanmaken: Ultimate Frisbee Club.

Vervolgens deed hij alsof hij de campus zo’n beetje eigenhandig had bedacht, gebouwd en gefinancieerd. Hij stapte op iedereen af die schichtig om zich heen zat te kijken en vroeg ze of ze konden frisbeeën.

Overbodig om te zeggen, maar er ging geen feestje voorbij of onze coach werd uitgenodigd. Een andere persoon, die ik ook ken en die exact uit het zelfde vliegtuig was gestapt, sprak er achteraf nog met verbazing over.

“Het leek wel alsof hij iedereen al kende en ik een nobody was. Terwijl we toch écht van dezelfde lichting waren.”

Tip 9: Wees Supervriend

Mensen onthouden vrij weinig. Denk eens terug aan je schooltijd. Weet je wat je hebt geleerd? De namen van je klasgenoten? Wat je hebt meegemaakt? Goede kans dat het één grote blur is.

Wat je nog wel weet is hoe bepaalde mensen je hebben doen voelen. Krachtig spul.

Hoe je dit doet? Maak de ander de coolste persoon in de kamer. Weest geïnteresseerd. Wees attent. Gun een ander zijn succes. Lach om de ander zijn grappen (als ze grappig zijn). In het kort, gun iemand het cheerleader effect.

Ik heb ooit een training meegemaakt, waar we met een groep van zestig man vier dagen twaalf uur per dag werden beziggehouden. Op een zaterdag was een bonte avond waar we uit werden gedaagd om een rockband te spelen voor de rest van de groep.

De andere deelnemers werden volledig opgezweept om het beste publiek ooit te zijn, en ons van het podium te trekken, of ritueel zelfmoord te plegen voor het podium (ik overdrijf… een beetje).

Wij mochten als eerste omdat we bij de opwarming als zo’n beetje van de grond opstegen. NASA kan nog wel een puntje aan ons zuigen. Toen we de zaal binnenholden explodeerde de groep zowat in een orgastisch samenspel tussen band en publiek.

Overdreven? Zeker. Irrationeel? Volledig. Extatisch? Reken maar. Ik kreeg rillingen over mijn rug, van de energie die de ‘zaal’ op ons projecteerde. Een gevoel dat ik niet snel zal vergeten. Een gevoel dat de zaal aan mij gaf. Datzelfde gevoel wil jij aan anderen geven...

Bro-tip: vergroot je enthousiasme 2-3 keer en je charisma is meteen ook 2-3 keer zo groot.

Het is grappig hoe ver je kunt gaan met vleierijen totdat mensen het te veel vinden. Probeer het maar eens uit. Je zult versteld staan ;). “Hoe komt het dat jij hier zoveel verstand van hebt?” Laat andere mensen shinen, ze zullen het nooit vergeten.

Het is eigenlijk vrij simpel (maar niet eenvoudig). Doe meer dan mensen van je verwachten. Zoek naar gelegenheden om mensen blij te maken.

Doe meer dan het minimum om aardig te zijn. Wacht niet tot je om hulp wordt gevraagd, spot de kansen. Leg je focus op de ander in plaats van dat je met jezelf bezig bent.

En bovenal: wees echt. In dit artikel heb ik je 9 tips gegeven die je een superstar vriend kunnen maken. Maar het ergste wat er nu kan gebeuren is dat je andere mensen gaat zien als ‘service providers’.

Dat is niet waar vrienschap om draait, ook al verlenen je vrienden allerlei diensten en geven ze je een voetje naar geweldig nieuwe vriendschappen. Het gaat om samen sterker te zijn en samen elkaars leven te verreiken.

“De enige manier om vrienden te hebben, is er één te zijn” - Ralph Waldo Emerson

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Jeremy
"Vrienden maken is voor gays"... Serieus?! Moet dat nu, zulke discriminerende tekst?

Groetjes
Jeremy

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
12 Jul. '24 Summerbootcamp Warschau­čî× VOL MEER INFO ›
23 Jul. '24 Summerbootcamp Warschau­čî× VOL MEER INFO ›
9 Aug. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
20 Sep. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
1 Nov. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)