˙
Home / Blog / Vrouwen versieren / Humor: vrouwen versieren via hun lachspieren

Humor: vrouwen versieren via hun lachspieren

26 Feb 2015, door Arnoud in Vrouwen versieren

Humor: vrouwen versieren via hun lachspieren

Mijn humorloze bestaan

Het is de eerste dag van mijn één jaar durende freelance klus bij een grote bank. Best spannend, hiervoor rommelde ik maar wat aan maar nu lonkt het grote geld – ze betalen meer dan 10K per maand. Op dezelfde dag dat ik start begint er ook een andere kerel, Dennis heet hij. Er ontstaat vanaf dat moment een slijmoorlog ten opzichte van de manager, M., die ons heeft aangenomen. Wie is de betere marketeer, de slimmere denker, de man met meer ervaring? Ok dan, wie is de betere zuiger – dat is de échte vraag.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

M. is meer geneigd naar Dennis te luisteren omdat hij zo blijkt meer ervaring heeft. Dat is geen verrassing, ik heb nog nooit een bank van binnen gezien en heb me er op goed geluk naar binnen geluld. Wat ik me afvraag is hoe mijn collega Dennis erin zit - wil hij mij het leven zuur maken, is hij van plan mij met rust te laten of ontstaat er misschien zelfs een leuke samenwerking? Ik maak wat toenaderingspogingen maar hij vindt het leuk om overal de discussie over aan te gaan. Deze paardenlul gaat mijn leven het komende jaar toch niet tot een hel maken hè vraag ik me vertwijfeld af.

Ondanks dat ik de helft van de tijd denk dat zijn ideeën ruk zijn besluiten we vrienden voor het leven te worden. Waarom? Dennis blijkt één van de grappigste kerels die ik ooit ben tegengekomen.  Het is zelfs zo erg dat ik besluit een documentje op mijn computer bij te houden waarin ik al zijn grappen opschrijf. Nerdy? Ja. Grappig? Zeker. Nodig? Helaas wel. Ik heb van kinds af aan iets met 'echt' werk waar ik fucking serieus van word. Verstijf is een beter woord, letterlijk. Maar dan niet het soort verstijven waar je blij van wordt.

Het heeft alles te maken met opgroeien in een ondernemersgezin waar overleven belangrijker was dan plezier hebben. Overleven was plezier genoeg kreeg ik mee dus waarom zou je nog lachen. Werken bij een bank was anders dan ik gewend was. Er ontstond een fascinatie voor het fenomeen 'bank'. Hoe kan een instituut (en ik heb voor alle banken gewerkt sinds deze eerste legendarische klus: het is overal hetzelfde) zo weinig doen en zo veel geld creëren?

Being a good husband is like being a good stand-up comic - you need ten years before you can even call yourself a beginner.
– Jerry Seinfeld

Als alles dat je uit je mond komt verandert in goud

Naast mijn groeiende interesse in het geldwezen en een eenmalige vrijpartij in de lift met de secretaresse van mijn baas (excuus: alles wat ze zei klonk zo geil), werden de dagen eentoniger en groeide mijn frustratie. Ik durfde op onze open werkvloer mijn mond niet open te doen, durfde het gewoon niet. Ja wel als me iets gevraagd werd. Nog net om te vragen 'wie er koffie wilde', maar zelfs dat ook liever niet. En zeker niet om grappen over de afdeling te schreeuwen wat Dennis onophoudelijk deed. Alles wat er uit zijn mond kwam was goud. Graptechnisch dan.

Ik kan me er altijd aan ergeren dat wanneer iemand zegt ergens onzeker over te zijn, dat anderen zeggen 'nee joh, dat hoeft helemaal niet' of erger, je aan gaan staan staren met een blik alsof je een paria bent. Ik heb zelf extreme onzekerheden waar ik nog steeds mee worstel maar die zo random of bizar lijken (bewaar ik voor een volgende blogpost, motherfucker) dat ze voor mij een bewijs zijn dat deze zaken VOLLEDIG RANDOM zijn. Denk daar ook maar eens over na: je brein is volledig ongeïnteresseerd in waar het een angst aan koppelt. Hint: kijk dus naar de onderliggende mechanismen van hoe angst werkt.

Wat ik doe wanneer ik iemand tref die volledig begripsloos lijkt te zijn voor de ene specifieke angst van iemand anders, is dat ik hem laat zien hoe willekeurig een angst is die hij zelf heeft. En die heeft die persoon altijd – laat dat maar aan mij over ;). Maar goed, ik besloot om korte metten te maken met mijn schreeuw-je-grappen-over-de-afdeling-angst waar Dennis zo weinig last van had. Met afgunst en bewondering zag ik hem iedere dag shinen terwijl ik als grijze muis werd opgeslokt door alle grijsheid die werd geproduceerd in het grote grijze gat dat deze bank eigenlijk was.

We spreken over de begindagen van de AttractionGym, toen ik datingcoach at night, saaie banklul at day was. Het voelde steeds minder congruent: 's avonds maakte ik de meiden aan het lachen en overdag paste ik me aan, volgens de manier zoals het mij was aangeleerd. Gelukkig wist ik, dankzij de ontdekking van zelfontwikkeling één ding: elke skill is te leren als je je er maar op focust. Niet iedereen kan de volgende Chris Rock worden maar iedereen kan focking grappig worden wanneer hij daarvoor kiest!

Alleen grappige mannen hebben seks | Vrouwen: als hij je kan laten lachen, neuk hem

Wat ik hier dus met je ga delen zijn de lessen hoe iedereen grappiger kan worden, ongeacht hoe saai, droog, a-charismatisch en oninteressant je ook bent (zelfs al vind je moeder van niet). En voor de goede orde: moet je grappig te zijn om te kunnen versieren? Weet je wat, ik wilde hier eerst schrijven 'nee', om vervolgens een genuanceerde toelichting te geven. Maar het antwoord is ongenuanceerd en volmondig 'ja'.

Ik ken ook mannen die vooral op basis van rauwe mannelijkheid vrouwen versieren. Maar dat zijn de absolute uitzonderingen. Zelfs de grootste James Bond laat een vrouw lachen, is het niet vóór de eerste kus of bathroom pull (seks op het toilet) dan toch wel kort daarna. Waarom? Knoop deze in je oren:

            Vrouwen.

                        Willen.

                                   Emoties.

                                               Voelen.

Zo veel mogelijk. En zo veel mogelijk verschillende. Maar ik ga je een nog beter antwoord geven...

Humor helpt je op elk terrein van je leven. Er is geen betere manier dan een moeilijke boodschap te verpakken met humor. Geen betere manier om een band te kweken dan met humor, of dit nu met je familie, je vriendin, je fuckbuddy of iemand is van wie je wat nodig hebt. Je kunt geen meester beïnvloeder zijn, geen meester communicator (wat wij bij AttractionGym graag willen dat jij bent) zonder dat je humor weet toe te passen. En dan nu het beste antwoord op de vraag waarom jij de meest grappige versie van jezelf moet zijn...

Voor jezelf. Net als humor is geluk ook iets waar je je in kunt trainen. Binnen de positieve psychologie, de wetenschap van geluk, spreekt men over de happiness setpoint: wat is je dagelijkse (gemiddelde) niveau van geluksbeleving? Ik ga je nu vertellen dat je dat niveau structureel kunt verhogen, ook al denk jij dat het best hoog is. En ook wanneer het op een deprimerend laag niveau is.

Het faalbestendige humor plan om haar te laten lachen, kreunen en jouw naam te laten schreeuwen in 2 eenvoudige stappen

Een paar van mijn favoriete Dennis grappen zijn trouwens deze. Wanneer er iemand langs ons bureau liep en vroeg 'waar zijn jullie mee bezig?' was het antwoord standaard 'met héééééle grooote dingen' om vervolgens te vertellen met wat voor een kutprojectje we nu weer opgezadeld waren. Een andere was wanneer iemand anders uitlegde wat hij aan het doen was, of met een uiteenzetting van een 'briljant idee' begon was 'de snurk'. Deze houdt in met hoogopgetrokken wenkbrouwen hard instemmed knikken om vervolgens je hoofd naar beneden te laten vallen gevolgd door een hard snurk geluid.

Nu je op dit punt bent aanbeland in mijn blog leek het me leuk om het gelukkig-makende en liefde-en-plezier-brengende concept 'humor' te ontleden met de mij kenmerkende methodische precisie zodat er niets meer over is wat nog maar op humor lijkt ;). Nee, hoe kansloos mijn verhaal misschien ook klinkt, humor is nu één van de sterkste elementen uit mijn game. Als ik wel eens vraag waarom een vrouw mij leuk vind, bijvoorbeeld als we een relatie hebben of seks hebben gehad, dan krijg ik regelmatig het antwoord dat ze zo met me kan lachen.

Ooit vroeg ik aan één van mijn grote liefdes of ze bij wijze van oefening een collage wilde samenstellen van haar ideale man. Ze koos haar drie grote liefdes om daar dus één ideale partner/minnaar uit samen te stellen. Ik hoorde in de top drie en mijn bijdrage aan het plaatje was de humor. Ok, dit is wat ik heb geleerd van een jaar lang Dennis-grappen opschrijven, comedians analyseren en improvisatie cursussen (wat heb ik toch een gave job ;).

Nu is er over het onderwerp humor heel veel te vertellen, en good news: dat gaan we ook doen. Binnenkort ga ik jullie uitnodigen voor een event dat we samen met een heuse standup comedian gaan organiseren. Maar voor nu geef ik je de crash course zodat je, wanneer je oog in oog staat met die intimiderend mooie schoonheid, je niet verandert in een saaie drol maar shined – en zij verslaafd raakt aan jouw giechels en lichaamssappen opwekkende liefdesnectar.

Stap één van het faalbestendige humor stappenplan: de baseline

Bedenk altijd wat er wordt verwacht. Wat zijn de standaard responses in een bepaalde situatie. Met welke stereotypen kun je werken, met welke cliché's? Vaak weet je deze al, maar omdat het automatische responses zijn zie je ze misschien niet. Wat kan je verwachten als er aan iemand gevraagd wordt wat voor werk hij doet? Waarschijnlijk een kantoorbaan! Wat gebeurt er als je een politie agent tegenkomt en de lamp van je fiets doet het niet? Dan zegt hij er wat van en goede kans dat hij je een bekeuring geeft.

Wat ligt in de lijn der verwachtingen als je bij een bank gevraagd wordt (in ieder geval op onze afdeling) wat je aan het doen bent: dat je één of ander boring antwoord krijgt, dat plichtmatig of zelfs bedoelt enthousiast wordt verteld (door iemand die het niet heeft begrepen). Er is dus altijd een antwoord dat in de lijn der verwachtingen ligt, er is altijd een soort baseline.

Dit geldt ook voor heel bevolkingsgroepen, wat stereotypen worden genoemd. Bijvoorbeeld bankmedewerkers, party girls, hockey meisjes, hippie chicks en hipster sletjes. Ga dus generaliseren en leer sterotypen te gebruiken want deze zijn allemaal goud! Veel situaties zijn ook standaard, waarbij er een stereotype rolverdeling is te onderscheiden. Wanneer een kerel een vrouw aanspreekt in de kroeg dan is het stereotype beeld dat hij haar probeert te versieren. Net zoals een stereotype beeld is dat wanneer jij met je baas praat je aan het slijmen bent.

Ook de antwoorden die gaan over iemands persoon zijn voorspelbaar. Waarom? Omdat ons ego dicteert dat het beschermd wordt. Dus als je vraagt naar iemands werk, iemands prestaties, iemands achtergrond of iemands vrienden: je kunt altijd een ego beschermend antwoord verwachten. De cliche's, de stereotypen, de verwachte responses zijn dus je vriend – dat is stap één.

Stap twee van het faalbestendige humor stappenplan: wijk af van de baseline

Hoe succesvol denk je dat een film is als het vanaf het begin tot het eind één rechte lijn zou zijn? Man ziet vrouw. Man voelt zich aangetrokken. Man stapt op vrouw af. Man zegt 'hey, ik vind je leuk'. Vrouw zegt 'ja, ik jou ook'. Ze leefden nog lang en gelukkig. The end. Pretty fakking boring. Humor is spelen met spanning. En dat doe je door te spelen met de baseline. Iedere comedian doet dit. Neem bijvoorbeeld Peter Pannekoek, die in DWDD dankbaar gebruik maakt van alle clichés ten aanzien van Nederlanders in het buitenland.

Ook maakt hij op meesterlijke wijze gebruik van wat je in deze situatie zou verwachten: namelijk dat hij Louis van Gaal zou gaan afzeiken. Maar neen, niets is minder waar – hij ziet een genialiteit in het Engels taalgebruik van Louis die briljant is. Stap twee, die iedere comedian c.q. aspirant meesterversierder toepast is dus deze: hij doet iets anders dan wat er wordt verwacht! Om het principe erin te hameren en jij nooit meer een vrouw van haar plezier berooft geef ik je hier nog een voorbeeld van één van mijn favoriete komieken: Chris Rock.

Wat zou je verwachten van een zwarte komiek wanneer hij over negers praat? Dat hij ze verdedigt. Chris Rock doet het tegenovergestelde. In dit geval doet hij het genuanceerd en maakt hij onderscheid tussen twee type negers, maar het wordt grappig door de tweede groep: de niggaz. Hij pakt het stereotype beeld van ku klux klan en gaat daarmee spelen op een weergaloze manier.

Stap twee bestaat dus uit afwijken van de baseline. Dit kan op allerlei manieren maar om het simpel en praktisch te houden geef ik de twee belangrijkste. De eerste: je kunt het TEGENOVERGESTELDE doen van wat verwacht wordt, zoals in de voorbeelden van Peter Pannekoek en Chris Rock hierboven. Of de tweede: je doet wat verwacht wordt maar OVERDRIJFT dit. De meester van deze laatste richting, de kunst van het UITVERGROTEN, is Jerry Seinfeld. Uiteraard doet hij allebei maar hij houdt er van om iets te pakken er daar zo lang mee aan de haal te aan totdat het grappig wordt.

Humor gebruiken om een 'aanval af te slaan'

Deze laatste techniek is overigens fantastisch wanneer iemand je 'aanvalt', bijvoorbeeld wanneer je op een podium staat – of een vrouw je shittest wanneer je haar versiert. Stel dat jij iets zegt als 'Ja ik  ben gek op xyz, bijvoorbeeld werken bij een bank' en de chick reageert met 'oh dan ben jij zo'n grijze muis' of 'dan ben jij zo iemand die onze economie om zeep helpt'. Wat jij dan doet is de jiu jitsu: je veert mee – lees: overdrijf het – en slingert het met dezelfde kracht weer terug naar degene waar het vandaan komt.

Dan zeg jij dus: 'Jáá-zéker! Ik ben de meest grijze muis óóit... (denkpauze). Als ik begin te praten dan vallen mensen spontaan in de slaap' – en dan doe je de snurk (staande je hoofd voorover laten vallen en een luide snurk haal maken). Of op de andere: 'Dat klopt! Het is mijn doel de hele Nederlandse economie plat te leggen, fuck de economie! Ik ben een soort bank-terrorist die ervoor zorgt dat wij straks samen kunnen uitkerings-trekken.

Wat je hier doet is trouwens een toepassing van beide technieken van stap twee. Enerzijds doe je het tegenovergestelde van wat wordt verwacht: je gebruikt ZELFSPOT in plaats van je ego te verdedigen. En je vergroot uit van wat er op je wordt afgevuurd om het als een boemerang terug te gooien. Als het lastig vind om met creatieve wendingen of teksten te komen laat me je dan nog een paar praktische humor tips geven.

Make no mistake about why these babies are here - they are here to replace us.
– Jerry Seinfeld

Nog een paar praktische tips om grappiger én aantrekkelijker te zijn

Allereerst, net als met elke skill: oefening baart kunst. Ga lekker standup comedians bekijken, bestudeer grappige mensen. Het is genieten plus door je simpelweg bloot te stellen aan humor ga je humoristischer denken. Ten tweede: blijf rustig! Hoe vaak ik al niet gezien heb hoe een goede vriend zich uit een situatie wist te weten te redden door simpelweg een strak gezicht te houden en erop te vertrouwen dat de ander het grappig zou vinden zonder dat hij nog wist wat te zeggen…

Kijk gewoon zelfverzekerd uit je ogen, zet een glimlach op je gezicht dan is het vaak al goed, ook als het nergens op slaat. En ten slotte, wees niet bang om af te gaan. Ook dat kan hilarisch zijn en weer in je voordeel werken, zo lang jij maar laat blijken dat je het grappig vindt! Wat veel mannen niet begrijpen als het gaat om aantrekkelijker worden voor vrouwen is dat het juist de bedoeling is dat ze polariserend zijn.

Polariserend wil zeggen dat je geen eenheidsworst wilt zijn, geen ja-knikker, geen middenmoot – geen baseliner! Je wilt dat sommige mensen je niet mogen, dat is het onvermijdelijke gevolg van prikkelend zijn. Het is beter dat sommige mensen je haten en anderen van je houden dan dat je probeert iedereen te pleasen. Dat is namelijk niet alleen dodelijk vermoeiend het is ook nog eens inauthentiek – en dus per saldo zeer onaantrekkelijk.

Jij wilt dat de juist vrouw verliefd wordt op jou OM JOU. Dat wil zeggen om jouw grappen, wat jij grappig vindt, waar jij van houdt, jouw hobby's, jouw passies. Ontdek dus ook je eigen stijl van humor, de humor die jou kenmerkt. De humor van Chris Rock is anders dan die van Peter Pannekoek, dan die van Jerry Seinfeld... en dan die van jou. Humorisch zijn is fundamenteel voor succes met vrouwen. Maar jouw eigen stijl is wat jou uniek maakt.

In een volgende blogpost meer technieken voor hoe het ontwikkelen van je humor en het ontdekken van je eigen stijl. En binnenkort ook meer over de humor workshop in samenwerking met een heuse standup comedian!

Peace,
Arnoud

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

peter
Een van de beste artikelen over vrouwen versieren die ik in tijden gelezen heb Arnoud. Ook confronterend om toe te geven dat in mijn eigen 'game' humor nogal afwezig is. Ik ben vaak te serieus en oppervlakkig met Vrouwen. Ik ben fan van erg harde humor zoals Theo Maassen. Valt dat te combineren met flirten? Hij is niet heel charmant namelijk. Bvd
Reacties
Stephan
Je kunt een eind komen met een speelse glimlach op je gezicht. Kijk hoe Julien Blanc bij vrouwen wegkwam met de meest zieke uitspraken. Zelf heb ik soms een voorkeur voor politiek/historisch incorrecte grappen. Versier ik er vrouwen mee? Niet echt. Maar houd ik mijn state omhoog en neem die mood mee naar de volgende interactie. Hell yeah!

Kortom: doe wat jij grappig vindt, experimenteer en ga gerust meerdere malen op je snufferd.
Rob
Goed artikel om te lezen! Ik weet nog dat er op mijn middelbare school tijdens toneelstuk aan meiden werd gevraagd wat zij het aantrekkelijkst in een man vonden. Humor werd door iedereen genoemd en dat vond ze allemaal het belangrijkst.
Reacties
Stephan
Grappig, als ik terugdenk aan mijn allereerste zoen was dat ik mij nog kon herinneren dat het meisje zo moest lachen om alles wat ik zei. Ik had nog niks geen kennis van game, maar het bestuderen van die materie gaf me op dit punt een 'o ja!'-moment.
E.W.
Ha Arnoud check ook eens stuff van George Carlin, de ultieme koning van comedy samen met Bill Hicks vind ik
Stephan
Stereotypes zijn geweldig om vrouwen mee te plagen. Heerlijk om op basis van haar kledingstijl te zeggen: 'je bent toch niet zo'n wazige hipster hè die iedere donderdagavond los gaat op Icona Pop!'

Sarcasme is mijn favoriete vorm van humor. Ik vind het fantastisch hoe je eigen mimiek zo kan bijdragen aan het overbrengen van de grap.
Esteban SD
lekker artikel! alleen 1 van de videos is offline gehaald door youtube... kun je een andere link voor vinden misschien :)
Joris
Humor is zo f#cking belangrijk!!

Pas was ik uitgegaan en ontmoete een leuke vrouw, helaas heeft ze een relatie maar ik heb haar zo laten lachen… en al weet ik, door haar relatie, dat ik geen kans bij haar maak, toch vind ik het zo mooi om te zien om een mooie vrouw te laten lachen.. dat maakt alles goed!

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
12 Jul. '24 Summerbootcamp Warschau🌞 VOL MEER INFO ›
23 Jul. '24 Summerbootcamp Warschau🌞 VOL MEER INFO ›
9 Aug. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
20 Sep. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
1 Nov. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)