Home / Blog / Friendzone / uit de friendzone (vrouwelijk perspectief)

Uit De Friendzone (Vrouwelijk Perspectief)

11 Jan, 2013 door Kristen in Friendzone

friendzoned

Leuke kerel maar beetje te stijf (friendzoned!)

Ik maak deel uit van een improv comedy groep die elke zondag workshops geeft. Elk jaar komen er in september weer nieuwe deelnemers. Ongeveer vijf jaar geleden kwam Sander op zo’n workshop af. Leuke kerel, Engelsman, enorm intelligent, een beetje stijf. Te stijf, niet echt wat voor mij, dacht ik.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Na de workshop raakten we aan de praat. Hij was onlangs naar Amsterdam verhuisd, kende er nog niet zoveel mensen.

Hij voelde zich in de improv scene wel op z’n plek. Dat bleek ook – hij kwam wekelijks naar de workshops en de voorstellingen en af en toe zag ik hem bij andere improv voorstellingen.

Een intellectuele klik..

We raakten bevriend en fietsten regelmatig laat ‘s avonds naar elkaars huis voor een glas wijn, stuurden elkaar grappige smsjes en maakten CD's voor elkaar.

Ik wilde hem graag aantrekkelijk vinden, we hadden zo’n intellectuele klik, maar het fysieke ontbrak gewoon.

Op een avond had ik een optreden gehad met een leuke nazit. Sander was daarbij, dat was vrij gebruikelijk. Om een uur of 3 fietste ik naar mijn huis in Oud-West (in Amsterdam). Ik was bijna thuis toen ik een hand op mijn schouder voelde – Sander fietste naast me, helemaal buiten adem.

TIP: Onder de plak zitten: 20 subtiele signalen + 3 Tips

Ik dacht dat ik wel m’n telefoon of iets anders belangrijks was vergeten en dat hij zo lief was geweest om achter me aan te fietsen, hij woonde tenslotte in de de andere kant van de stad.

Hij keek ook heel serieus. Hij stapte van z’n fiets af en zei dat hij eerst even op adem moest komen. Het begon nu wel erg spannend te worden, wat was er nou?

'Ik ben geobsedeerd om met jou te zoenen'

Hij liep naar me toe, en zei op een enorm rustige en zelfverzekerde toon: “Sinds we elkaar kennen en ik je glimlach heb gezien, ben ik geobsedeerd met de fantasie om met jou te zoenen.

Je bent een improviser – zeg gewoon ‘ja’”. Zonder op een antwoord te wachten zoende hij me.

Het was zo’n enorm gewaagde actie dat het geen seconde in me opgekomen is om hem tegen te houden. Ik vond het geweldig en spannend en avontuurlijk.

Nadat we even hebben staan zoenen zei hij, even rustig en zelfverzekerd: “Zo, nu ga ik naar huis voordat ik verdere ideeën in m’n hoofd krijg. Dank je wel en slaap lekker." stapte op zijn fiets en zonder zich ook maar even om te draaien fietste hij naar huis.

Ik daarentegen moest nog even daar, midden op straat, bij staan komen van hoe ontzettend onverwacht en ook onverwacht fijn zijn actie was geweest.

Mijn beeld voorgoed bijgesteld

Die nacht heeft mijn beeld van hem voorgoed bijgesteld. Ik vond het ineens een echte man. Hij was open geweest over zijn gevoelens zonder schaamte en was op originele, romantische en respectvolle manier op zijn doel afgegaan.

Hoe ging het verder? Lang verhaal kort, we kregen een relatie die drie jaar heeft geduurd. Uit de friend zone komen vergt enorme ballen en klein beetje creativiteit. Een kwestie van doen!

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

SmoothDoc
Ja, Friendszone, het is toch h├Ę. Je zou bijna denken dat er niet uit te komen valt.

Ik kreeg gisteren nog een reactie binnen van iemand in ons Jaarprogramma.

Hier is ie:

Wat dat scoren betreft: Het is een meisje dat ik sinds een jaar ongeveer ken. Heb steeds een boontje voor haar gehad (en mede daardoor heb ik mijn vorige relatie stopgezet). Nu heb ik ongeveer een jaar geleden de fout gemaakt om haar ineens te vertellen hoe geweldig ik haar wel niet vond en hoe graag ik haar zou liefhebben...Laat dat nou net de reden zijn waarom ik ben gaan zoeken naar hulp op het internet (Zo'n fout wil ik geen twee keer maken natuurlijk). Na deze fout heb ik steeds leuke contacten gehad met haar (Ze noemt trouwens C.) tot ik bij jullie langs ben geweest. Toen ben ik haar een beetje gaan 'negeren' en veel met andere meisjes rond haar aan het praten gegaan. Op een bepaald moment kreeg ik na elk weekend (dus nadat ze mij gezien had) een berichtje van haar. Hierop gaf ik magere reactie. Twee weken geleden stuurde ik haar het volgende: \"Liep net langs een leuk gebouw...moest even aan u denken\" Daarop wou ze gelijk weten waar ze aan toe was. Ik antwoordde het volgende \"Ik vind jou leuk en ik wil u gewoon versieren...wanneer spreken we eens af?\" Positieve reactie, maar ik heb haar even laten wachten omdat ik gewoonweg geen tijd had (wat ook effectief zo was). Nu maandag heb ik haar gevraagd af te spreken...die dag zelf wou ze al gelijk met me afspreken...ik kon maandag niet, waarop ze vertelde dat ze dinsdag onder de middag wel even van school kon gaan. Ging gelijk goed zo en ik heb haar gisteren gezoend.

Ik was geen tien minuten weg en ik kreeg gelijk een sms dat het \"super was en dat gelijk zo snel mogelijk weer wil af spreken\". Ze gaat nu wel voor 10 dagen op vakantie...Ik stuurde haar \"Ik was net afgekickt van mijn verslaving aan kussen, maar door jou ben ik terug helemaal op het foute pad...wat doe ik nu? :o\" Waarop het volgende antwoord: \"wacht maar tot ik terug ben, dan geraak je aan meer verslaafd dan kussen alleen ;)\"

Ik ben er gelijk goedgezind van en het doet goed om nog eens van een vrouw geproefd te hebben :).

Groeten,

D.

:einde

Nou altijd weer leuk.

Toedeloe

SmoothDoc
Dirkjan
Wow wat een realiteit-verandering zeg. Gaaf om zo een verhaal van een vrouw te horen. Dit geeft een heel andere visie op uit de friendzone komen. Hier heb ik echt wel iets aan!

Ik heb een paar keer met een meisje exact dit gehad en dan wist ik echt niet wat ik moest doen. Het vraagt wat ballen, maar als het weer gebeurt ga ik dit echt proberen.

Heb je nog tips wanneer het juiste moment is om ervoor te gaan?
Iris
Ah dat is een geweldig verhaal! Het kan dus ├ęcht en gebeurt niet alleen zo in series
JK
Supergaaf verhaal! Doet me denken hoe ik dit (na het bootcamp bij jullie) ook heb gedaan bij de meid waar ik verliefd op was... BAM! Ze viel voor me als een blok. En ik was zo trots dat ik het had gedurfd en haar had versierd! Thanks!

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
12 Jul. '24 Summerbootcamp Warschau­čî× VOL MEER INFO ›
23 Jul. '24 Summerbootcamp Warschau­čî× VOL MEER INFO ›
9 Aug. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
20 Sep. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
1 Nov. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)