Home / Blog / Vrouwen versieren / Lichaamstaal verliefd

9 Subtiele Lichaamstaal Signalen om te zien of ze verliefd op je is

20 Jun 2018, door Daan in Vrouwen versieren

Wat nu als je kan testen of ze je leuk vindt?

Ik ga je een waargebeurd verhaal vertellen. Als je me gelooft, word je goed beloond. Als je me niet geloofd, zal ik het de moeite voor je maken om van gedachten te veranderen. Laat het me uitleggen.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Ghijs (met een ‘H’) is een schoolvriend van mij wie in zijn leven meer contact heeft gehad met de vakken wiskunde, chemie en fysica, dan dat hij contact heeft gehad met meisjes. Zo was hij een meester in het oplossen van integrale vergelijken, valentie-elektronen en momentumvoorstellingen. Maar wanneer het neerkwam op het hebben van een leuke tijd met een vrouw was hij echter volledig gebuisd.

Toen ik hem pas leerde kennen was hij een complete noob.

Nog nooit had hij meegemaakt hoe leuk het kan zijn een passioneel gesprek te hebben met een vrouw. Nog nooit had hij het episch gevoel meegemaakt een meisje te kussen. En nog nooit wist hij hoe het voelde wakker te worden langs een vrouw die je glimlachend aanstaart.

Daarom zal het volgende je niets verbazen.

Scenarioschets: het was een gezellige winteravond in hartje Belgenland. Ik stuurde Ghijs dat ik in Gent ging zijn, waar hij woont. Met de vraag of hij zin had in een avondje uit. Ik wist dat hij anders een eenzame avond ging hebben achter zijn laptop met niets anders dan ondeugende websites als bezigheid.

Dus als patroonheilige van de gemiddelde twintigjarige mannelijke vrijgezel (en zeker oude schoolvrienden) ging ik hem langs halen zodat we samen op stap gingen.

Eerste halte?

Een leuke Ierse bar.

En daar gebeurde het dan.

Ik zei tegen hem; “Ghijs, spreek dat blond meisje met haar rode jurk eens aan, daar, rechts van de bar”.

Ik weet nog dat hij zei; “Wie? Zij?! Je bedoelt dat meisje met haar hakjes en haar paardenstaart?”

Ik zei, “Uhu, haar. Komop man, je kunt het.”

Onervaren als hij was stapte hij met knikkende knieën en bonzend hartje op haar af. Hij stelde zich voor, zij stelde haar voor, en ze sloegen een praatje. Ik moet toegeven dat het er van ver best aardig aan toe ging. Zeker omdat ik hem daarvoor een kleine ‘conversatie hack’ had gegeven uit ons pakket ‘Conversatie Koning’. Reden te meer dat ik het volle vertrouwen in hem had.

Voorlopige stand? Hij heeft haar interesse. Alles gaat goed.

Wat hij echter vervolgens deed had ik nooit durven dromen.

Ik wou hem even sturen met de hint van “zeg even dat je naar de wc gaat zodat ik je nog wat feedback kan geven over de volgende stappen. Want dit gaat goed.”

Feedback in de zin van: ik geef je de laatste 3 zodat je haar kan zoenen. Deze video is een voorproefje daarvan:

In plaats daarvan negeerde hij het bericht, en plaatste hij echter nog geen 5 seconden later zijn arm rondom haar middel en maakte aanstalten om haar te kussen.

Hij pleegde een goed staaltje hybris.

Haar reactie?

Ze zet één voet achteruit. Draait haar lichaam. En geeft hem volop een bitch slap.

Dit. Was. Te. Vroeg.

Ghijs keek me aan alsof zijn kerstmis speeltje net werd afgepakt. Ik keek hem eerder aan alsof hij de top van een berg wou beklimmen met 5 stappen.

“How how Ghijs. Je was goed bezig. Dat geef ik je mee, maar hold your horses bro. Je moet haar eerst warmer laten worden. En wanneer ze dan haar abracadabra van ‘subtiele signalen’ laat zien... waarmee ze bedoelt dat ze je ziet zitten... dan kun je voor de kus gaan.”

Hij keek me verbaasd aan?

“Welke subtiele signalen?”

...

Wel...

Misschien ben je zoals de vroegere, onervaren en maagdelijke versie van mijn bro Ghijs. Niet wetend wat deze subtiele signalen zijn. Dus laat me je dit vertellen:

Het ‘lezen’ van vrouwen is ontzettend handig om afwijzingen te vermijden (én bitch slaps), alsook de polshoogte van het gesprek te ‘meten’.

En guess what... dat kan.

Een vrouw verklapt een hoop met haar lichaamstaal. Woorden kunnen worden gemanipuleerd. Woorden kunnen worden verdraaid. Haar lichaam echter, vertelt altijd de waarheid. En dat is waar de meeste van deze subtiele signalen vertrekken. Uit haar lichaamstaal.

Dat is iets waar Joe Navarro, een voormalig FBI-agent al zeer snel achter kwam. In zijn boek; “What Every BODY is Saying” laat Joe zien met een ph.D. student hoe je allerlei subtiele signalen kunt interpreteren. Hij heeft hier namelijk al decennia ‘s ervaring mee. Heel zijn carrière lang heeft hij bandieten en zware criminelen moeten ondervragen. Nu moet ik je niet vertellen dat bandieten en zware criminelen wel een goed staaltje kunnen liegen.

Wat ze echter niet wisten was dat Joe al die tijd, tijdens de ondervragingen, NIET naar hun woorden luisterden maar eerder naar hun lichaamstaal. Hij observeerde hun lichaamstaal, strak en helder, zoals een havik dat metershoog doet met een veldmuis.

Uit het gefrunnik van hun vingers, het spelen met de lippen of het plaatsten van de voeten, in bepaalde richtingen, kon hij weten wat er in hen rondging. Of ze de waarheid vertelden of niet. Of er ergens gevoelige kwesties aan bod lagen of niet. Hij wist perfect welke richting hij het gesprek moest laten lopen, en dit allemaal met behulp van hun lichaamstaal.

Joe Navarro beschreef dit dan als ‘eerlijke signalen’. Hij weet namelijk ook dat woorden worden gemanipuleerd en verdraaid en je dit zéker moet combineren met lichaamstaal.

En hier komt het goede deel.

Wanneer je leert om deze subtiele signalen te interpreteren, dan kan je precies zien wat ze denkt. Wat er zich in haar afspeelt. Wanneer je dit kan, is de kans op afwijzing stukken kleiner.

Daarom, hierbij.

9 Subtiele Signalen Van Vrouwen Om Te Zien Of Ze Je Leuk Vindt

Weet deze en je moet niet meer in onzekerheid leven met de vraag of ze je nu ziet zitten of niet. Dat ze verliefd op je is of niet. Of zelfs dat je twijfelt om het rechtstreeks te vragen.

Want sommige gasten denken van; “We kunnen dit toch gewoon vragen? Vraag toch of ze je leuk vindt?”

Eh, nee, want dit is ENG.

Je kan haar niet zomaar vragen of ze jou leuk vindt voor je voor die kus gaat.

Of, of ze je wel leuk vindt voor je haar mee uitvraagt voor een date.

Of zelfs of ze jou ziet zitten voor je haar broeksriem losknoopt en haar zachte binnenzij streelt.

Wat ook niet hoeft omdat vrouwen dit meedelen in signalen. Wat onwijs cool is van hen is.

Dus..

De onbetwistbaar, wonderbaarlijk, prachtige signalen van vrouwelijke aantrekking en verliefdheid (waarbij je weet wanneer de tijd rijp is voor, mmmh, je weet wel..) zijn;

 • Haar grote verwijde pupillen.
 • Hoe ze voorover leunt (in jouw richting)
 • Hoe ze giechelt (zelfs met mopjes die niet eens grappig zijn)
 • Hoe ze met haar haar speelt
 • Hoe ze je terug plaagt.
 • Hoe ze regelmatig naar de vloer staart
 • Hoe ze je persoonlijke vragen begint te stellen (werk, hobby’s, woonplaats, interesses, ...) Ze screent jouw als het ware.
 • Hoe ze stiltes wilt opvullen in het gesprek (is een leuke).
 • Hoe ze je aanraakt.

En zo door en zo verder.

Mmmmmh. Misschien moet je het eens opnieuw lezen en in jouw brein tatoeëren.

Dit zijn de tekenen die ze subtiel rondstrooit, zoals Hans en Grietjes dat doen met broodkruimels, zodat jij met haar terug naar huis kunt gaan.

Maar ook zal je in dit artikel ontdekken wat haar grootst mogelijk ‘subtiel’ signaal is van de verliefdheid die ze voelt voor jou.

Hét #1 teken der aantrekking dat ze geeft aan jou met de onderliggende boodschap dat ze klaar is voor de ..., wel, dat is later voor in dit artikel.

Echter, wat je moet weten is dat zonder dit teken je er nooit zeker van of het daadwerkelijk een ‘go’ is.

Dit #1 teken van aantrekking is jouw intel voor je de stap gaat wagen.

Ik weet het al en ben er zelfs al opgewonden voor :)

De tijd is rijp.

De tijd is aangebroken.

Buckle up.

Signaal 1: Ze speelt met haar haar wanneer ze met je praat;

De vrouw speelt met haar haren wanneer ze naar de man lacht. Ik zou niet willen zeggen dat dit cliché is... maar dit is echt wel cliché.

Het strelen, vingerdraaien of frunniken aan haar haren of zelfs andere voorwerpen zoals kaarsjes, bierkaartjes of haar wijnglas zijn allemaal één en dezelfde uiting van een bepaalde vorm van energie.

Nerveuze energie.

Wanneer deze bewegingen eerder strelingen worden wordt deze nerveuze energie eerder gekanaliseerd in seksuele energie, en dat is een goed teken.

Signaal 2: Ze stelt je persoonlijke vragen over jezelf

Het lijkt wel alsof ze je aan het ‘scannen’ is waarbij ze zoveel mogelijk informatie over je wilt weten. Ze vraagt naar je;

 • Werk
 • Studie
 • Vrienden
 • Familie
 • Hobby’s.

Niets wordt in het ongewisse gelaten.

Soms lijkt het wel alsof je in de ondervragingsstoel bent beland en dat ze onbewust een programmaatje aan het runnen waarbij ze zoveel mogelijk vragen wilt stellen in één minuut.  Elke steen wordt omgedraaid. Of dit nu is omdat ze wilt weten of je biologisch-vaderschap-materiaal bent of niet laat ik even te midden. Dit is stof voor een ander artikel.

Echter, wanneer ze dit doet is dat een zeer goed teken. Ze investeert tijd en energie in jou.

Het voordeel hiervan is dan dat jij niet meer de interactie moet ‘dragen’. Het is dus geen monoloog geworden maar een dialoog waarbij de interesse van beide kanten komt.

Signaal 3: Ze plaagt je terug

Wanneer ze je terug plaagt betekent dit dat jullie aan het viben zijn en je haar in het moment hebt gebracht op een speelse manier. De speelsheid komt langs beide kanten. Dit is een goed teken want vrouwen houden hiervan. Ze kan zeg maar haar speelse tijger meer en meer loslaten.

Pro Tip: Ontdek of ze verliefd op je is, met deze 6 lichaamstaal tests

Twijfel je nog of ze verliefd op je is?

Dan heb ik een video voor je gemaakt met één van mijn vriendinnen.

We tonen je meerdere lichaamstaal tests die je kan gebruiken als je in contact met haar bent.

Check de video hier:

Signaal 4: Ze zal het gesprek zo snel mogelijk hervatten wanneer je expres de conversatie stopt (meestal met wartaal)

Dit is een STERK teken. Wanneer je het gesprek niet meer hervat zal ze vaak zo snel mogelijk iets willen zeggen. Meestal is dit een vraag gericht naar jou, over jou, zoals...

 

...

“Eumh, en waar ga je op vakantie gaan?”

Signaal 5: Ze houdt lang oogcontact (en kijk of haar pupillen relatief groot zijn) #puppy-ogen

Dit is geen drugs-test maar wanneer haar pupillen verwijden wijst dit erop dat ze meer ‘prikkels’ wilt opnemen van de omgeving, en deze prikkel ben jij. Wanneer we namelijk iets moois, fijns en aantrekkelijks zien worden onze pupillen groter omdat we hier meer van willen opnemen.

Dit terwijl wanneer er naar iets engs gekeken wordt de pupillen eerder vernauwen.

Heb je het beeld in jouw hoofd van een vrouw die met vernauwde ogen naar iets engs kijkt? Goed. Dit wil je net niet hebben want dit is een onbewuste reflex van haar om zo min mogelijk op te nemen van de omgeving. Ze schermt haar ogen als het ware af van een prikkel die ze niet wil ervaren.

Signaal 6: Haar lichaam is gericht naar jou toe

Wanneer ze met haar lichaam naar jou toe zit en idealiter naar voren leunt (richting jou) is dat een goed teken. Dit is een beetje hetzelfde verhaaltje als daar juist met de verwijde pupillen. Mensen doen dit namelijk om zoveel mogelijk van een bepaalde prikkel op te nemen en dit kan dus ook gebeuren met het lichaam.

Om een voorbeeld te geven.

Wanneer je met een groep op skivakantie gaat en jullie nemen de auto richting de Alpen en je bent in slaap gedommeld en wordt even later wakker gemaakt door een vriend omdat de eerste bergen in zicht zijn dan wed ik ervoor dat je heel je lichaam naar het raam gaat draaien omdat je zoveel mogelijk van die prachtige, groteske bergen met witte toppen wilt opnemen.

Zo geldt dat ook voor een vrouw die geïnteresseerd is in jou.

Signaal 7: Ze wordt jaloers

Aaaaaahh.

Jaloezie.

Ook wel de beste uiting van aantrekking genoemd.

Wij mensen worden enkel jaloers op iemand of iets wanneer we dat iemand of iets (waar we waarde aan hechten) dreigen te verliezen aan iemand anders. Zo geldt dat ook in de liefde. Wanneer je bijvoorbeeld zegt van;

“Goh, gisteren was het leuk met Elize. Ik heb echt goed gelachen.”

En zij verontrust reageert van; “Eumh, wie is Elize?”

Dan weet je dat ze je ziet zitten.

Dit kan ook zijn wanneer je met een ander meisje op stap bent, en terwijl je aan het praten bent en je vanuit je ooghoek ziet dat ze je aan het bespieden is. Allemaal omdat ze bang is je te verliezen aan een ‘concurrent’.

Signaal 8: Andere universele signalen dat ze verliefd is op je

 • Ze wordt gehypnotiseerd door jou wanneer jij een vurig, gepassioneerd verhaal vertelt.
 • Ze lacht om veel van je grappen, zelf degene die niet grappig zijn (vooral wanneer jij niet lacht maar gewoon een kleine grijns hebt)
 • Ze hangt aan je lippen en fluistert of je vannacht met haar meekomt.

Mmh.

Dat laatste is een beetje minder subtiel, maar hoe dan ook onbetwistbaar ;) (net zoals al de rest van de boven vernoemde signalen). Ze laten duidelijk zien dat ze iets van je wil. Maar wat de meeste mannen niet weten, en zeker indien ze nog geen stap hebben gezet in het beloofde land van Attraction Gym, is dat er nog iets ‘mist’.

Het laatste puzzelstukje ontbreekt en de leegte blijft ongevuld.

En dat, mijn bro, is hét #1 teken der aantrekking.

Want een grote hoop van de mannen bekijkt deze lijst en gaat van;

“Hey! Kaatje, met wie ik vrienden ben voor 6 jaar en waar ik altijd een oogje op had lacht ook altijd met mijn grappen... Daan, dan moet ze wel verliefd zijn op mij. WOOOO. JAAAA!” 

Nah Bob.

Ze is vrienden met je voor 6 jaar.

Goede vrienden lachen met elkaars grappen.

Het gebeurt weleens.

Dit betekent niet dat ze zich aangetrokken voelt tot jou. Hiervoor is het belangrijk dat je puntje 9 in rekening brengt.

Signaal 9: Het #1 teken der aantrekking dat ze is geïnteresseerd in jou..

..Ze Raakt Je Aan.

Indeed.

Ze raakt je aan.

Geen enkel meisje zal ooit een gast aanraken wanneer zij NIET in hem geïnteresseerd is.

NOOIT!

Niet.

Nunca.

Never.

Een streling van je arm, een ‘accidentele’ botsing van haar hand op jouw knie, haar hand op je schouder..

=====> ONBETWISTBAAR!

Echter, we kunnen dit niet apart zien van de andere 8 signalen.

Een meisje dat jou aanraakt is het #1 teken dat ze geïnteresseerd is om IETS te krijgen van jou.

Wat dit IETS is kun je afleiden door dit te combineren met de eerdere signalen van aantrekking die ik heb aangehaald.

Als deze signalen zoals plagen, uitdagen, oogcontact enzoverder samenkomen met het aanraken van jou..

..dan betekent het waarschijnlijk dat wat ze wil van jou, de echte JOU is. Ze is verliefd op jou.

Een snel verhaal zou moeten duidelijk maken wanneer dit NIET het geval is voor je..

Ik herinner me nog dat ik jaren geleden, met deze leuke maar extreem manipulatieve chick aan het flirten was..

Wat je moet weten is dat ik toen nog niet bekend was met het fenomeen dat er inderdaad vrouwen zijn die een koffertje vol manipulatieve stealth techniekjes meenemen wanneer ze op stap gaan.

Choquerend.

En ik was een groentje.

En toen ik met haar op date ging kwam ik voor de eerste keer duidelijk in aanraking met dit verschijnsel.

Ze gebruikte elke gast in ‘onze uitgaansbar’ om drankjes voor haar te kopen.

Op een bepaalde nacht waren zij en ik aan het zitten en praten in een hoektafel. We waren aan het viben en lachen over wat dan ook.

Ze zei dat ze dorst had en dat ze terug zou zijn in een minuut.

Ze staat op, vindt deze gast omringt door zijn vrienden wie ze nog nooit ontmoet heeft en schuurt tegen zijn arm en vertelt hem;

‘Hey, je ziet er leuk uit. Wat is je naam?’

Ze wisselen elkaars namen uit, zij geeft hem een paar keer een compliment en blijft zijn arm subtiel aanraken.

Hij vraagt haar de gewoonlijk oersaaie, interview-gerelateerde JA/NEE-datavragen die je best permanent DELETE uit je frontale hersenkwab.

Echter, hij doet dit TOCH, en zij gaat van; ‘Ik heb dorst, kunnen we iets drinken?’

Hij denkt dat hij de man is en wandelt naar de bar met swagger, koopt voor beiden een drankje, zij bedankt hem, vertelt hem dat zij vanachter een ‘vriend’ heeft en dat zij hem later op de avond nog wel zal zien (wat dus niet meer het geval was), en wandelt weg van hem terug naar waar wij zaten.

Ik moet zeggen..

Ik hou van geslepenheid maar ik wist niet wat ik moest denken over haar morele code.

Dus hier is de les buddy, en dan ben ik weg:

Vrouwen weten OOK dat het #1 teken om IETS van jou te krijgen aanraking is.

Je kan erop vertrouwen dat als ze het doet ze iets wil van jou.

Gewoonlijk, pakweg 90% van de tijd, wordt het gecombineerd met de andere tekenen van aantrekking en voel je dat het iets goeds is, iets positiefs. Ze is dan hoogstwaarschijnlijk verliefd op je.

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
12 Jul. '24 Summerbootcamp WarschaušŸŒž VOL MEER INFO ›
23 Jul. '24 Summerbootcamp WarschaušŸŒž VOL MEER INFO ›
9 Aug. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
20 Sep. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
1 Nov. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)