Home / Blog / Flirttips / 50 tinten grijs

Vijftig Tinten Grijs - Zo krijg je de Christian Grey factor

12 Mar 2015, door Daan in Flirttips

Vijftig Tinten Grijs

‘Een brutale vraag, maar ik zeg het maar gewoon. Wat vind je lekker… in bed?’ Deze vraag stel ik aan een vrouw in een bekende Utrechtse club. De combinatie van ‘comfort + seksuele spanning’ zorgt ervoor dat je een vrouw alles kan vragen… Doe dit ook nog eens ‘keer alcohol, en gedeeld door 3 uur s’nachts’... En je hebt de formule om haar echt alles te kunnen vragen.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Midden 2012 hoorde ik hierop voor het eerst het antwoord: ‘Uhhh… 50 Tinten Grijs!’

Ik liet het aan me voorbij gaan. Vast een of ander stom vrouwen boekje…

Een paar maanden later, een andere meid, een andere club; precies dezelfde vraag, precies hetzelfde antwoord! Mijn interesse is gewekt. Ik vraag haar wat het boek precies inhoudt. Wat ik die avond leer is het begin van een totale verandering van perspectief, nooit zag ik vrouwen meer in hetzelfde daglicht:

 1. Het boek gaat over de seksuele spanning & relatie tussen Anastasia Steele en Christian Grey
 2. Bondage (BD) en sadomasochisme (SM)

Maar nog veel onthullender, wat ik de komende maanden leer is dit:

 1. Christian Grey maakt vrouwen natter dan een Thais strand op eerste kerstdag van 2004.

Maar geloof mij vooral niet alleen! Dit vond ik na een paar minuten bol.com reacties lezen:

Vandaag gaan wij samen de Grey-code kraken. In deze blog ontdek je:

 • Wat vrouwen écht aantrekkelijk vinden aan Christian Grey
 • De beste versierzinnen van Christian Grey
 • Werken de versierzinnen van 50 Tinten Grijs op WhatsApp?
 • Hoe 50 Tinten je kan helpen meer seksuele spanning kan opbouwen tussen jou en haar
 • Een luie samenvatting van het boek als je niet van lezen houdt en de slechte film niet wil zien

Vijftig Tinten Grijs – De schatkaart tot het vrouwen brein?

Ik besluit dat het eindelijk tijd is om dit boek te doorgronden. Ik begin te lezen:

Daan’s super korte samenvatting van Vijftig Tinten Grijs:
Studente Anastasia Steele (21) is maagd en een beetje een muts. Christian Grey (27) is miljardair en onbeschoft knap… en oh ja, hij heeft een rode SM-kamer in zijn huis. Ana valt als een blok voor zijn enorme charme. Christiaan wil een relatie met haar, maar wel een relatie waarin zij zich overgeeft aan zijn BDSM fantasieën. Ze flirten, ruziën, hebben veel seks… en worden verliefd. Einde. Ok doei.

Veel mannen schrijven de aantrekkingskracht van Christian Grey toe aan zijn vele centen en zijn onbeschoft lekkere uiterlijk (hint: TOTAAL niet de doorslaggevende factor). Ik kan je verklappen dat Vijftig Tinten niet geweldig geschreven is. Over de film hoor ik niets dan belabberde verhalen, dus focussen we op het boek. Maar als obsessieve-versier-nerd van de wetenschap van aantrekkingskracht; mag ik zeggen dat de opbouw in het Mr. Grey karakter werkelijk fenomenaal in elkaar zit.

We kunnen nu twee dingen doen:

 1. Vijftig Tinten Grijs afdoen als fictie.
 2. We analyseren de communicatie en sub-communicatie tussen Mrs. Steele en Mr. Grey. Dat doen we natuurlijk in full-on-pick-up-nerd-mode.
  Zou het kunnen dat zijn sex-appeal veel meer is dan alleen geld en uiterlijk? Welk gedrag kunnen wij van Dhr. Grey kopieren om zelf aantrekkelijker te worden? Wat kunnen we leren van de seksuele fantasieën van een vrouw? Maar vooral:

Wat is het aantrekkingskracht geheim van het best verkochte erotische boek aller tijden?!

Jup, er zijn 100.000.000 exemplaren van verkocht!

Ik schakel over naar de vijfde versnelling full-on-pick-up-nerd-mode! Get ready for lift off!

Je hebt geen helikopter nodig om zo smerig lekker te zijn als Christian Grey

Om eerlijk te zijn was het kraken van de Grey-code geen piece-of-cake. Veel dingen zijn aantrekkelijk aan de man. Sterker nog, het hele succes van waarom hij zo aantrekkelijk is voor vrouwen zit hem in dat hij bijna alle knoppen van aantrekkingskracht indrukt. Ik zie in de pagina’s van Vijftig Tinten werkelijk bijna iedere techniek voorbijkomen die wij leren op de versiercursussen.

 • Stel vragen ‘zonder vraagteken’ in je stemgebruik. Check!
 • Plaag haar. Check!
 • Maak missle-lock-on oogcontact. Check!

Maar het is niet slechts het feit dat Christian Grey game heeft. Het is dieper dan dat. Je moet verder kijken dan alleen het dialoog of zijn looks om de diepere principes te snappen. Tot ik die principes zag, kwam ik tot iets wat de versier scene zal shockeren. Gentlemen, ik kan aankondingen. De Grey code is gekraakt.

Maar voordat we daar aan toe komen wil ik je eerst mijn favoriete flirt-voorbeelden geven uit het boek. Het geniale is dat je een vrij accurate beleving van de vrouw leest, zoals zij het flirten ervaart.

Vijftig Tinten Flirt Tip #1 – Wees niet reactief
Dit onderstaande is een fragment van de eerste ontmoeting tussen Ana en Mr. Grey. Ana ontmoet Christian omdat ze is uitgezonden om hem te interviewen voor het universiteitsblad. Wat doet Christan anders als hij een vrouw ontmoet dan de meeste mannen?

Zie hieronder wat de beheersing in warme stem en kalme gelaatsuidrukking doet met zijn eerste indruk op Ana.

Toen ik redelijk bedreven raakte in de kunst van flirten begon ik mezelf te filmen voor het videokanaal. Tot mijn grote schok sprak ik met een binnesmondse stem met veel zenuwachtige fluff. Dit was confronterend om te zien, maar revolutionair voor mijn groei in sociale vaardigheid! De balans vinden in de juiste hoeveelheid expressie in het flirten is een kunst die een leven lang kan duren om te perfectioneren.

Vijftig Tinten Flirt Tip #2 – Blijf aan zet!
Wat je Grey nooit ziet doen, is de touwtjes uit handen geven. Bijzonder letterlijk heeft hij ze in Vijftig Tinten zelf in de hand. Wat je veel mannen ziet doen is de bal weggeven. Heb je wel eens gehad dat een vrouw tegen je zegt “ik laat je wel weten wanneer ik kan afspreken”? Ze meent het echt, jij verwacht een reactie, en toch hoor je niets meer van haar…

Een vrouw voelt zich niet sexy als zij zelf constant de leiding moet nemen. Of je raakt haar kwijt aan een man die wel strak de touwtjes in handen neemt. Daarom geef je de bal nooit weg! Je verwacht toch niet dat ze jou gaat versieren? Heb je ooit een vrouw op één been zien gaan om haar man ten huwelijk te vragen? Ik hoop het niet, het is een dieptepunt in de emancipatie van de vrouw.

Hoe Christian Grey aan zet blijft:

 • Hij is niet vragend in zijn intonatie als hij haar uitvraagt. Hij zegt niet ‘zou je met mij op date willen…?’. Hij zegt het als een statement. ‘Ik vroeg me af of je met mij samen koffie zou willen drinken’. Natuurlijk kan Ana weigeren, maar de tweede manier komt vele malen sterker over.
 • Ana geeft een bezwaar, hij doet alles in zijn macht om dit bezwaar te overwinnen. Ja, dat gaat op spectaculaire wijze als miljardair in een boek. Maar je maakt mij niet wijs dat de gemiddelde Nederlandse man niet veel meer kan doen tijdens het versieren om de bezwaren van een vrouw te overwinnen om haar te veroveren.
 • Wanneer hij uiteindelijk Ana vraagt om koffie te drinken zegt zijn hele lichaamstaal: het gaat gewoon gebeuren schatje. Ze vindt het vervelend, en aantrekkelijk gelijkertijd. Na jaren vrouwen versieren geloof ik dat er niets zo woest aantrekkelijk voor een vrouw is, als een man die haar ongeëxcuseerd versiert.

Vijftig Tinten Flirt Tip #3 – Meisjes plagen, kusjes vragen
Het onderstaande fragment is aan het begin van het interview waar Ana en Grey elkaar net hebben leren kennen. Let op hoe Grey in haar emoties beïnvloed door haar te plagen.

Waar Christian Grey aan absolute meester in is, is het behouden van de spanning. In plaats van dat hij na zijn plagerige zin moet lachen en zegt ‘oh grapje, natuurlijk is dat goed’, doet hij iets wat 0.00001% van de mannen doet. Hij houdt de spanning vast. Hier hebben we de eerste schakel in het slot van de Grey-code gekraakt.

Vijftig Tinten Grijs: WhatsApp experiment

Ik zou geen full-on-pick-up-nerd zijn zonder de 50 Tinten code te testen via WhatsApp en SMS.

Ik herinnerde me dat een leuk meisje ooit een scherpe opmerking tegen me had gemaakt als reactie op deze video , ik maakte een grapje over het ‘stoute springtouw van Zwarte Piet’ en daar borduurde ze mooi op voort.

Ik ben niet reactief omdat ik niet op tijd ben ingegaan op haar verzoek om een selfie te sturen. Me excuseren zou zinloos en zwak zijn. (Trouwens was er no way dat ik een foto zou sturen, ik was in Cuba en roaming internet kost je daar 9€ per MB!) Ik blijf vervolgens aan zet door in plaats van excuseren mijn intenties duidelijk te maken. Ik kan pas weer reageren op 14 februar omdat ik in no-time boven mijn roaming internet limiet zat.

Ik vraag me af of er een sterkere lust is aangewekt door het niet-reageren na 3 februari, ik denk het wel. Ik ga door met het taalgebruik van Grey, zakelijk en soms een tikje speels (‘bonuspunten voor jurkjes’). En wat heb je? Ze gaat er helemaal in mee.

Nu schrijf ik dit toevallig op woensdag 18 februari, dus zie ik haar vanavond.

Vijftig Tinten Grijs: De onthulling van de Grey-code

Klaar met al dit voorspel, je komt immers voor de echte hard-core diepe les toch?! Nou hier issie. Waarom Christian Grey vrouwen he-le-maal fuckin’ lijp maakt van aantrekkingskracht, is omdat hij één ding anders doet dan alle andere mannen.

Er zijn namelijk twee type mannen wat flirten betreft: Spanningsbrekers, en Spanningsbouwers.

Tot de grote frustratie van de vrouwen, zijn 99% van de mannen Spanningsbrekers, zodra er ook maar iets van seksuele spanning opbouwt tussen hem en de vrouw… moet hij giechelen als een meisje. In plaats van spanning opbouwen in de stiltes die er vallen… is de Spanningsbreker juist heel de tijd bezig met het onschadelijk maken van eventuele spanning. Dat is heel lief van je beste Spanningsbreker, maar ze gaat er nooit opgewonden van raken!!!

Wat dan wel Daan? Dat zal ik je zeggen. Een Spanningsbouwer houdt zich aan een aantal vaste regels die ervoor zorgen dat de spanning tussen de man en vrouw nooit verloren gaat. Dit is zo extreem essentiëel, wanneer je dit juist toepast blijft er geen andere mogelijk over dan één nucleaire seksuele ontlading. Het is als wolken die statische energie verzamelen, meer en meer, tot de enige afleiding van de spanning een bliksemschicht is, die de Aarde penetreert…

Christian Grey’s Ultieme Spanningsbouwer Tip

De meeste mannen grijpen nooit de kans om te zoenen. Of ze grijpen direct de eerste beste kans om een vrouw te zoenen. Nu is de kans gewoon grijpen goed om te doen als je beginner bent, en ook tijdens het uitgaan is het meestal beter.

Wat ik bedoel is: als er ruimte is om meer spanning op te bouwen, pak die ruimte dan, dit is hetgene wat haar he-le-maal verliefd op je maakt. De beste seks in mijn leven was met een meid die ik pas zoende toen ze mijn slaapkamer in was gekomen, de spanning was zo overdreven opgebouwd dat ze zelfs haar vriendje vergat. (ben ik niet trots op maar het is de waarheid)

Kenmerkend voor een Spanningsbouwer is zijn theatrale vermogen. Hij spreekt met een weloverwogen dubbelzinnigheid en totale kalmte. Hij is in staat seks over te brengen in zijn oogcontact en rust, zonder dat dit ook meer enigzins te verbaliseerd hoeft te worden.

Kijk eens wat de spanningsopbouw met Ana doet wanneer ze plots intiem word vastgehouden in Christians armen:

Hij heeft de kans, maar hij doet het niet! Dit maakt haar letterlijk helemaal gek vanbinnen. Welke man doet dit nou? Alleen een echte Spanningsbouwer. Leonardo vertelde me dat hij als experiment op drie dates bewust niet op de eerste date ging zoenen. Ik was benieuwd naar de resultaten. Wat gebeurde er? Ze gingen hem helemaal plat SMS’en en Appen na de dates over hoe mannelijk en interessant hij wel niet was!

Disclaimer: Niet zoenen is een tip voor gevorderden. Als je nooit meisjes durft te zoenen ga er dan gewoon wel voor wanneer je de kans hebt. Spanningbouwen zoals Christian Grey komt later wel, leer eerst de basics van vrouwen versieren.

Samen met Arnoud en Patrick ben ik gaan zitten. We zijn alle verhalen gaan delen waarbij we zoveel spanning voelde met een meid dat Nikola Tesla er elektriciteit uit had kunnen tappen. De conclusies zijn dé tips hoe jij meer seksuele spanning kan opbouwen:

 • Sterk oogcontact waarbij je denkt: ‘ik wil je, je bent van mij, maar het kan nu nog niet’
 • Nooit stiltes opvullen met gelach, zenuwachtige vragen of stopwoordjes
 • Dichtbij komen, haar laten denken dat je gaat zoenen, maar het heel duidelijk afhouden om mysterieuze redenen
 • Haar altijd laten uitpraten, stiltes van 2 seconde laten vallen tussen wanneer zij praat en wanneer jij spreekt
 • Word bewust van je eventuele zenuwtrekjes, iedereen heeft ze. Veel mannen knipperen veel, spelen zenuwachtig met hun vingers of glimlachen te overdreven. Deze non-verbale signalen ontladen meer spanning dan een aardlekschakelaar bij te veel lekstroom.

Bonus Hoofdstuk: Christian Grey’s Bondage & SM Populair?

Vastbinden, spanken, vastketenen en spelen met hoe ver je kan gaan hierin. Het zit allemaal erg op het randje maar nergens wordt er in 50 Tinten écht geslagen of mishandeld.  Raken vrouwen opgewonden hiervan? Ja dat blijkt. Maar passen mensen het ook toe in hun seksleven?

Toen ik uhm… *een vriend* van me bij toeval op een online sexshop terrecht kwam, via uhh.. één van die ‘schiet deze 5 bierflesjes en win!’ reclames, raakte hij geïnteresseerd in het aanbod. Hij wou al wel eens experimenteren met het vastbinden van meisjes, dus klikte hij op de bondage categorie. Voor slechts 30€ was een touwenpakket te koop voor aan je bed vast. Bij deze winkel was hij uitverkocht. Bij de volgende ook. Wat blijkt? Pas over 5-6 weken zijn ze weer te krijgen!!! WTF.

Dan maar een set van 50€ bestellen, die zag er ook iets beter uit vond ik… uh mijn vriend.

Bizar feitje: vandaag wachtte ik op pakketje bondage touwen (zie plaatje), een beetje awkward vroeg ik een huisgenoot of hij thuis was om open te doen voor de postbode. Niet wetende wat in het pakketje zat vroeg hij me direct daarna dit: ‘Hey Daan, beetje raar misschien maar heb jij ervaring met bondage? Ik heb advies nodig’. Ik denk ‘WTF?!??!’. Blijkt het dat hij een touw van zijn vriendin heeft gekregen. Hij wist niet daar knopen met te leggen die strak zijn, maar niet te veel schuren...

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Rob
Vanavond een date. Ik ga eens proberen om die spanning van hier tot Tokyo op te bouwen met deze waardevolle tips.
Reacties
AttractionGym Daan
Thx man, hoop dat het donder & bliksem was in Tokyo ;)
Stephan
Erg interessant hoe je lessen uit een fictief karakter kunt halen. Ik wil binnenkort de film kijken en zal daar dan mijn reflexie over geven.

De spanning opbouwen en het zoenen uitstellen is iets waar ik zeker aan wil werken. Te vaak denk ik nog 'jee, scoren, +1!' Maar voor de lange termijn werkt dit natuurlijk minder. Again, als beginner moet je er juist voor gaan.
Jynx
Cool thanks voor je openheid. Ben toevallig 2 weken geleden begonnen te lezen toen de stroom was uitgevallen. Had het nog niet zo bekeken maar je hebt een punt dat Christian Grey wel een soort ideaal is voor hoe een vrouw versiert moet worden. Wel ook een nare kerel soms hoor. Kan me niet overal mee identificeren.
MaMo
ik ben tot nu toe zeker een 'spannings breker' geweest, ik herken het in mezelf dat ik bijv. moet lachen of wegkijk wanneer er juist eindelijk iets aan aantrekkingskracht opkomt met de vrouw die ik aan het versieren ben thx man
Piet
De film heeft mijn relatie (die 13 jaar duurde)
gebroken.Er zat blijkbaar een Wannabe Christian Grey naast men vriendin.
Chris Brown
Die film is zo slecht.. dacht echt dat je een grap maakte dat je hierover een artikel schreef Daan maar ik moet zeggen dat ik misschien eens een stukje van het boek ga lezen. Groet! Chris
Danny
wel boeiend, ik had de film gister gezien maar bekeek hem niet echt uit dit perspectief, misschien dat het boek anders is, maar je hebt wel gelijk dat het meer is dan zijn looks, die Grey is echt kei-dominantie en mega zelfverzekerd en daarom vallen vrouwen voor hem

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
23 Jun. '23 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
4 Jul. '23 Summerbootcamp Barcelona 🌞 VOL MEER INFO ›
14 Jul. '23 Infield Bootcamp Amsterdam VOL
11 Aug. '23 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
22 Aug. '23 Summerbootcamp Budapest 🌞
MEER INFO ›
1 Sep. '23 Summerbootcamp Budapest 🌞
MEER INFO ›
22 Sep. '23 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
30 Sep. '23 Infield Bootcamp Amsterdam
4 Nov. '23 Attraction Bootcamp (Daytime only) Utrecht
MEER INFO ›
15 Dec. '23 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)