Home / Blog / Vrouwen versieren / Vrouwen versieren zonder alcohol

Nuchter versieren: diep zelfvertrouwen zonder alcohol

17 Feb 2015, door Arnoud in Vrouwen versieren

Vrouwen versieren zonder alcohol

Twentenaren kunnen zuipen...

Vrijdagavond, bootcamp. Zoals altijd doen we een rondje langs de deelnemers om te horen waarom ze hier zijn. Wederom een bonte verzameling. Er zit een militair bij. Een jonge knul, student. Een verlegen kerel van Aziatische afkomst. En een getrouwde kerel. Wacht eens even, een getrouwde kerel?! Wat doet die gast hier? Ligt hij hij scheiding, wil hij leren hoe hij vreemd kan gaan, what is going on?

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Ietwat vol ongeloof, alsof ze net hebben gehoord dat sinterklaas niet bestaat, komt de groep in beweging. Nu gaan we zien of het werkt in de praktijk – tijd voor actie! We lopen de ruimte uit op weg naar de clubs. Ik wilde hem niet doorzagen over zijn huwelijk voor de groep, dus neem hem even apart. Hij is een goedlachse kerel uit Twente. Ergens in de dertig, 12 jaar getrouwd, drie kinderen.

Weet zijn vrouw hiervan, vraag ik. Ja, ze weet dat ik één of andere zelfontwikkelingstraining doe zegt hij. Niet dat we hier leren vrouwen te versieren. Hmm denk ik, voelt een beetje sketchy. Nogal een ludieke manier om je huwelijk weer leven in te blazen (of op te blazen), denk ik.

'Ik ben dol op haar' vertelt hij, terwijl we de eerste tent binnen lopen. Zijn ogen stralen terwijl hij de woorden uitspreekt. Ik geloof hem, wat mij alleen maar nieuwsgieriger maakt. What the fuck doe je dan hier denk ik, maar ik kom er niet aan toe om het te vragen. Er zijn mensen die ons gesprek kunnen horen.

Tijdens het eerste uur van de coaching wil ik vooral een positieve vibe neerzetten, wat mij de tijd geeft om af te tasten waar ik mee te maken heb. Pas als ik weet wat er allemaal speelt wordt de coaching gerichter.

Nu kan Richard, laten we de sympathieke deelnemer zo noemen, zijn verhaal doen. Hij vertelt mij dat hij er een handje van heeft om in het weekend te gaan stappen in verschillende steden. Zijn vrienden wonen verspreid over het land. En wanneer hij dan met ze in de kroeg staat, wordt hij altijd zo zat as nen patat. Vertaald betekent dit: zo dronken als een konijn wordt. 'Ik kom uit Twente he' licht hij toe. Twentenaren nemen het drinken serieus wordt mij duidelijk. Nuchter uitgaan, wat wij die avond doen, was voor hem een soort herontdekking van het uitgaan, een totáál nieuwe ervaring...

Hij moet er even inkomen. De eerste vrouw met wie hij een gesprekje probeert aan te knopen  poeiert hem af. Met zijn staart tussen de benen komt hij teruggelopen. Ik stuur hem terug en zie een vastberadenheid in zijn ogen ontstaan. Hij praat nu met de vriendin. Deze zwicht voor zijn vriendelijke glimlach en ze raken in een gesprek verwikkelt. Ik spreek ondertussen met de eerste dame, een blonde dame van in de dertig, die inderdaad vrij koeltjes is.

Ze komt uit Zweden, net als haar eveneens blonde vriendin. De vriendin is single fluistert ze me toe,  zij niet (I didn't ask) en ze zijn hier voor een weekend. Ze zegt het allemaal met een sexy Zweeds accent maar het enige dat ik hoor is de vertaling van haar codetaal; de vrouw waar Richard mee staat te praten is dtf: down to fuck. Uit automatisme fluister ik onze Twentse vriend in zijn oor 'pak haar nummer'. Ik bedenk me, oh nee hij is getrouwd, en voeg toe: voor de oefening.

De gelukkig getrouwde versiercursus deelnemer

Richard is een slimme kerel en leert snel, dat heb ik al gezien. Hij doet alles precies zoals we zeggen; dat kon wel eens hard gaan met hem. Later schrijft hij in zijn verslag:

's avonds in de kroeg de technieken toegepast op een mooie blonde vrouw uit Stockholm. Bijzonder om te zien dat ze aan mijn lippen hing. Ze had het net uit met haar vriend en was toe aan nieuwe spanning. Geknuffeld en de armen om haar heen geslagen... Een poging gedaan om Salsa te dansen, maar ik kan helemaal niet dansen! haha. Haar vriendin wilde weg, maar ze wilde niet met haar mee. Heb haar gezegd dat ze beter met haar vriendin mee kon gaan en "See you around!". De avond is nog jong en er moet nog geoefend worden.'

Hij komt terug en ik feliciteer hem met het nummer. Hij zegt, 'Daar ga ik niets mee doen. Maar ze is wel leuk!' Hij geniet van de sociale vrijheid om te kunnen doen wat hij wil terwijl mensen daar leuk op reageren – zonder gedronken te hebben.

Hier een deel van het verslag dat hij schreef:

Bootcamp Amsterdam september 2014. Afgelopen weekend was ik deelnemer van de AttractionGym bootcamp in Amsterdam. Mijn verwachtingen van de bootcamp zijn behoorlijk overtroffen. De theorie van het e-boek "Het geheim van aantrekkingskracht" blijkt echt te werken. Shocking!

Pas deze zomer hoorde ik voor het eerst over het boek "The Game". Ik vond dat boek meteen al reuze interessant en wilde daarom wel eens zien of het ook echt werkt.  Ik baalde behoorlijk van mezelf dat ik me alleen nog maar met een biertje kon vermaken op een feest. Beter gezegd, ik werd altijd straalbezopen. Nuchter vrouwen aan durven spreken was er niet bij! 

Een enorme boost voor je ego als je leert dat je zomaar met iedereen een ontzettend leuk gesprek kan starten. Een paar fragmenten uit het verslag. Vrijdagavond: We verzamelen in Amsterdam op het Rembrandtplein. Kennisgemaakt met de andere deelnemers en gestart met een korte les. Na een uur stonden we weer op straat om de theorie in de praktijk te brengen. Oef, best spannend! We beginnen op het plein en duiken even later de kroegen in.

Het doel is vandaag zoveel mogelijk aanspreken, de verschillende technieken te testen in de praktijk. 's avonds in de kroeg de technieken toegepast op een mooie blonde vrouw uit Stockholm. Bijzonder om te zien dat ze aan mijn lippen hing. Ze had het net uit gemaakt met haar vriend en was toe aan nieuwe spanning.

Geknuffeld en de armen om haar heen geslagen... Een poging gedaan om Salsa te dansen, maar ik kan helemaal niet dansen! haha. Haar vriendin wilde weg, maar ze wilde niet met haar mee. Heb haar gezegd dat ze beter met haar vriendin mee kon gaan en "See you around!". De avond is nog jong en er moet nog geoefend worden.'

Zondagmiddag: Met een leuke Duitse kennisgemaakt. Ze spreekt erg goed Engels. Uiteindelijk komt haar afspraak opdagen en nemen we afscheid met een knuffel. Een eindje verderop zit een leuke meid met donker haar, ik ga naast haar zitten en gebruik dezelfde opener. Ze is overdonderd dat ik zomaar ga zitten, maar het gesprek komt leuk op gang. Ze blijkt uit Turkije te komen, Antalya.

We praten over allerlei onderwerpen, Nederland, Turkije, opleiding, politiek, waar ze woont (Groningen) enz. Ze is echt cute en ik voel kriebels in mijn buik. Ik overlaad haar met gemeende complimenten. Intelligent, praat goed Engels enz. "Ik maak even een foto van ons, goed!?" Nu kan ik dicht naast haar gaan zitten en even aanraken. Helaas loopt de bootcamp ten einde. Ik moet afsluiten en zeg dat ik het awesome vond met haar gesproken te hebben. In de haast vergeten een telefoonnummer te vragen terwijl ze so cute is!

Niet iedereen begrijpt onmiddellijk dat onze trainingen niet over vrouwen versieren alleen gaan. Dat is ook best moeilijk te zien als je de testosteron doordrenkte sfeer meemaakt op een bootcamp. Pas wanneer deelnemer na een tijdje de fun ontdekken snappen dat het hier om sociale vrijheid gaat. En sociale vrijheid is een skillset je niet alleen helpt om vrouwen te kunnen versieren maar die je ook nodig hebt in een relatie.

Wanneer je een echte man bent in je relatie zal deze namelijk een stuk toffer zijn dan wanneer je die rol niet claimt. Maar dat vrouwen versieren ook goed is voor je relatie, zo had ik het zelf ook nog niet bekeken...;). Als Richard zijn vrouw dit leest: yes, Richard deed het voor jou. Just kidding... not really ;). Eigenlijk is het best wel logisch als je er over nadenkt.

Als je jezelf niet challenged, dan zul je nooit de man zijn die je kunt zijn in je relatie. Er zijn maar bar weinig mensen die snappen hoe je slim van het principe van de comfort zone gebruik kunnen maken. Om je te vertellen hoe jij dat wel kunt doen moet ik eerst uitleggen hoe de comfort zone precies werkt.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life.
- Muhammad Ali

De comfort zone is voor apen

Toen ik kind was had mijn vader een garagebedrijf. Op mijn veertiende werd verwacht dat ik daar ging helpen als bijbaantje. Dit bestond uit gereedschap opruimen en schoonmaken. Niet de meest sociale omgeving. De consequentie van deze opvoeding was dat ik bij mijn eerste baan de grootste moeite had om zonder aanleiding een beetje gezellig te ouwehoeren. Omdat bij ons middenstandsgezin alles draaide om werken was er geen tijd voor gezelligheid, althans dat was de impliciete boodschap die ik meekreeg.

Je kunt je voorstellen hoe lastig ik het had toen ik op de middelbare school terecht kwam (meerdere, wat ook niet echt hielp). Op de universiteit: zelfde verhaal. Mijn eerste banen: nog steeds hetzelfde verhaal. Met meisjes praten: hetzelfde verhaal. Wat voor anderen normaal is voelt voor jou als een cocoon waar je niet aan kunt ontsnappen.

Het probleem met de comfort zone is dat het er comfortabel is maar je er niet snel hele sterke emoties beleeft – geen angst, geen liefde, geen passie en geen excitement. Je wordt dan een beetje gevoelloos voor deze emoties. Wanneer je je de grenzen bereikt van waar je op je gemak bent – bungee jumpen, mooie vrouwen aanspreken, de waarheid vertellen – pas dan beginnen we echt iets te voelen.

Een belangrijke reden dat we onze comfortzone nauwelijks challengen, is sociale conditionering. Sociale conditioning is iets dat we ons gedrag laten beperken, de bitch is dat we het alleen niet echt doorhebben.. Hoezo mentale gevangenis! Laat het me duidelijk maken aan de hand van een bekend experiment.

Vijf apen werden in een kooi geplaatst met in het midden een ladder met bovenaan de ladder een tros bananen. Iedere keer wanneer een aap probeerde de bananen te pakken kreeg deze een emmer met koud water over zich heen. Na een tijdje waren de apen geconditioneerd om niet meer voor de bananen te gaan, ze hadden het opgegeven.

Toen werden de apen één voor één vervangen. Iedere keer wanneer een nieuwe aap de ladder beklom om een banaan te pakken werd deze door de andere apen afgestraft. Zelfs nadat de koude douche was afgeschaft. Nieuwe apen hadden na een paar afstraffingen geleerd dat het maar beter was beneden te blijven, zonder ooit een druppel water gevoeld te hebben. Na een tijdje waren alle apen vervangen, en geen één van hen had ooit de ladder beklommen.

Als iemand de apen had gevraagd 'waarom heb je nooit geprobeerd geprobeerd naar boven te klimmen?' had deze waarschijnlijk geantwoord 'dat is not done!'

Do one thing every day that scares you.
- Eleanor Roosevelt

Het geheim van een gelukkig leven: comfort zone management

Ik ben sinds kort een crossfit junkie (kon niet achterblijven nadat één van onze bootcamp deelnemers zich had aangesloten bij een school bij mij voor de deur). Bij crossfit zeggen ze: groei van je spieren vindt plaats tijdens de rust, niet tijdens de training. Tijdens de training maak je je spieren kapot. En dat is goed ;). Stelletje maniakken die het ook zijn daar. Zonder rust geen groei. Het gaat om de combinatie. Het is ook niet de bedoeling dat je als een kamikaze te keer gaat, dat je blind een sprong neemt in het diepe. Het helpt als je een slimme aanpak volgt, waarin de challenges geleidelijk worden opgevoerd (zoals Gym30).

Je comfort zone heeft ook een goede kant. Je komt er tot rust en je kunt er je batterij opladen.  Het wordt wél een probleem wanneer het je tegenhoudt om te doen wat je echt wilt doen. De eerste vraag die je jezelf dus wilt stellen is is: wat is mijn comfort zone? Maak jezelf bewust van wat je niet doet simpel omdat het buiten je comfort zone ligt. F*ck een klein beetje pijn, f*ck een klein beetje angst. F*ck sociale conditionering. Stop met denken 'dit is normaal, zo hoort het'. F*ck middelmatigheid.

Als er één ding is dat ik hoop dat je oppikt van de artikelen op dit blog is het dat je niet gemiddeld wilt zijn. Middelmatigheid is een enkeltje naar boring land wat betreft vrouwen (en dat is hetzelfde als no pussy land). Zoals Daan vaak zegt: je wilt een vrouw alles laten voelen behalve saaiheid of onveiligheid.

Als je bijvoorbeeld moeite hebt om je mening te geven, stop dan met vragen en begin zaken voor te stellen. In plaats van te vragen 'wat zullen we doen, welke film zullen we bekijken, wat vind jij' speel de vraag niet terug ('tja waar heb JIJ zin in?') maar begin met zaken voor te stellen. Doe een suggestie, kom met een idee, maar stel iets voor! Maakt niet uit in welke context, dat kan met vrienden zijn, zakelijk of wanneer je een gesprek aanknoopt met romantische bedoelingen.

Buiten je comfort zone is de énige plek waar je zelfvertrouwen kan groeien. Alleen als je aan jezelf bewijst dat je angsten nergens op gegrond zijn zal je ervaren dat dat zo is. Veel deelnemers die voor het eerst van hun leven de flowstaat bereiken raken eraan verslaafd. Op een positieve manier: hun appetite voor risico's neemt toe! En daarmee is het de kickstart voor een opwaartse spiraal, van  elkaar versterkend toenemend zelfvertrouwen en toenemende vaardigheden.

Ik kan me herinneren dat ik ooit bij een vriend langsging die naar Frankrijk is geëmigreerd. Hij heeft een huis bij een idylisch beekje dat voor zijn huis langsloopt, aan de rand van een oud dorpje. Superchill. Zijn hobby is muziek maken, en dat kan hij ook aardig. Ik niet. Op een gegeven moment begon hij te jammen en ik had zo'n moeite om mee te doen. Maar toen ik er eenmaal inkwam, man wat een kick! Ik heb zelden zo genoten van muziek als toen – dat is wat uit je comfort zone en in de  flow komen met je doet.

Zo ook met Richard. Ik stuurde hem vandaag een berichtje. Wat de uitwerking is geweest van de bootcamp op zijn leven, en zijn omgeving. Zijn antwoord: "Er zijn twee dingen die er uit springen, waarin denk ik mijn denken echt veranderd is:

De lessen van Richard

Eén: Don't be so fucking nice. Wees af en toe een klootzak, ook binnen de relatie. Bijvoorbeeld als ik eens wat afsprak met vrienden en laat thuis kwam, dan leverde dat wel eens discussie op. Ik voelde me op zo'n moment daar dan ook wel een beetje schuldig over. Maar nu heb ik zoiets van soit, ik spreek gewoon af met vrienden en dan kan het zijn dat ik laat thuis kom. Dat is dan zo, zonder er een schuldgevoel bij te hebben. Grappig genoeg vindt ze dat stiekem wel leuk merk ik.

Vrouwen hebben behoefte aan emoties. Dit bereik je door contrasten. Koud en warm, blij en verdrietig, geliefd en verlaten. Ik laat haar dan ook even hangen om het vervolgens weer goed te maken. En ik ben ook niet meer bang om haar te hard te plagen. Daar moet ze hard om lachen en ik ook. Ben nog steeds niet goed in opzetten van een pokerface! Haha.

Twee: Het aanspreken van onbekende mensen op straat gaat makkelijker. Tijdens de bootcamp heb ik ervaren dat aanspreken heel makkelijk gaat en eigenlijk ook heel gewoon is. Praktisch iedereen reageert leuk. Heel af en toe niet, maar vat het dan vooral niet persoonlijk op. Vrouwen zijn de perfectie spiegel van jouw gevoel over jezelf. Zit jij goed in je vel en voel je je goed, dan breng je die energie over.

Mijn situatie is anders dan de meeste deelnemers. Het persoonlijke doel is niet het krijgen van een vriendin, maar het overwinnen van de angst om vrouwen (nuchter) aan te spreken. Privé heb ik helemaal niets te klagen, gelukkig getrouwd en drie prachtige kinderen. Maar om te groeien, moet je uit de comfort zone te stappen. Dat is zeker gelukt met het weekend! Ik heb mezelf laten zien dat ik mijn een gewoonte, veel zuipen in de kroeg, kan doorbreken. Zelfs met een Spa Rood in m'n hand kan ik nu een leuke avond hebben. Bijkomend voordeel, geen kater de volgende dag, ha!

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Rob
Goed om te lezen dat ook mensen in een gelukkige relatie het beste uit zichzelf naar boven willen halen. Stap uit je comfort-zone en zie in dat het mooie leven wat je hebt nog veel beter kan worden.
Klazien
Sluit ik me helemaal bij aan! In eerste instantie is uit je comfortzone stappen helemaal niet leuk. Maar als je eenmaal gewend bent om zonder gene (en alcohol) op leuke vreemden af te stappen, gaat er echt een wereld voor je open! Voor mij was dat een geweldige ontdekking.
Nog een geweldige comfort zone killer: omarm awkwardness. Leer comfortabel te worden met ongemakkelijke momenten en train, wat ik noem, een gezonde 'fuck it' attitude.
Top tip: Om dit te trainen spreek ik wel eens een intimiderend aantrekkelijke vreemde aan met: 'Pardon, mag ik je iets vragen?' Vervolgens rek ik net zo lang tijd met 'ehhhhmmmm...\" totdat ik toegeef dat ik de vraag vergeten ben. De persoon in kwestie loopt schouderophalend verder en het lijkt raar, maar het zorgt ervoor dat ik nooit meer bang ben om een raar figuur te slaan. Fuck it! :)
Reacties
Stephan
Dat is serieus een toffe oefening Klazien! Zelf paste ik het zogeheten 'nails to the ground' toe. Nu leer ik dat aan beginnende daygamers.

Wat het is: vanaf het moment dat je haar aanspreekt, schieten er denkbeeldige pinnen uit jouw schoenen de grond in. Met andere woorden: je blijft staan op je plek.

Dit heeft twee voordelen:
- je komt niet in de verleiding direct na de opener dichterbij te komen, wat intimiderend kan zijn,
- hoe ongemakkelijk het gesprek ook mag zijn, je blijft staan op je plek en traint daarmee je 'ackwardness-spier'.
Jean-Paul
Goed geschreven Arnoud
Stephan
Awesome dat de bootcamps ook iets te bieden hebben voor mannen die niet alleen zoveel mogelijk 'chicks willen fixen'.

Ik merkte op de bootcamp dat juist door de verschillende achtergronden van iedereen, maar de gemeenschappelijke basis - jezelf willen verbeteren - een hele hechte band kon ontstaan onder de deelnemers. Sommige daarvan zien elkaar na de training nog terug. Voor een bak koffie of als vleugelmannen.

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
15 Mar. '24 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
19 Apr. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
18 May. '24 Attraction Bootcamp (Daytime only) Utrecht
MEER INFO ›
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)