Home / Blog / Flirttips / Bootcamp Barcelona Bazen

Wat ik als deelnemer meemaakte tijdens deze geweldige vakantie

12 Jul, 2014 door Mr X in Flirttips

Bootcamp Barcelona Bazen

Ik ben door de heren van Attraction Gym gevraagd om een stuk te schrijven over mijn ervaringen op het bootcamp in Barcelona. Omdat ik daar de beste vakantie sinds ooit heb gehad (en ook nog eens veel opgestoken heb) doe ik dat met alle mogelijke soorten liefde.

Het is nogal een lang stuk geworden en als ik het zo teruglees zijn er een aantal disclaimers nodig:

 • Ik weet dat het af een toe een beetje ongeloofwaardig klinkt, maar wat in dit stuk geschreven staat is waar.
 • Als er in Hollywood een nieuwe filmster opstaat die erg op Nathalie Portman lijkt, heb je niet van mij gehoord dat ze wel eens vreemd gaat.
 • Ik heb geen aandelen in Attractiongym
 • Ik laat een aantal dames zien die ik ontmoet heb. Ik zal er niet bij vertellen wat ik allemaal met wie gedaan hebben. A gentleman doesn’t kiss and tell.
 • Ik heb een goede baan, dus ik kan niet met naam en toenaam op een site vertellen wat voor vieze dingen ik gedaan heb tijdens mijn vakantie. Het was de keuze tussen een brave versie met mijn eigen naam of all access maar dan wel anoniem. Geloof me, je zult blij zijn dat ik voor de tweede vorm gekozen heb.

Goed, genoeg gelul vooraf, laten we meteen in het diepe springen.

De loopgraven

Om 05:00 ‘s ochtends ziet het strand van Barcelona er uit alsof we in Normandië zijn tijdens D-day. Er waaien zware kruitdampen en over het strand verspreid liggen talloze lichamen…

Goed, wellicht is die vergelijking met D-day een beetje ver gezocht. Ik geloof namelijk niet dat er tijdens de invasie veel vrouwen in korte spijkerbroekjes waren die meevochten. En ook bier hoorde volgens mij niet bij de standaarduitrusting. 

Loopgraven

- Als je het over oorlog hebt op een blog over vrouwen versieren, ontkom je niet aan een foto zoals deze.

Feit is dat er nogal wat vuurwerk afgestoken wordt in verband met Hogueras de San Juan. Een feestdag waar ik nog nooit van gehoord had (sinds 2010 wil ik niets meer met Spanje te maken hebben, sinds dit jaar gaat het wat beter), maar die gepaard bleek te gaan met een van de aller-allervetste strandfeesten waar ik ooit geweest ben.

Ik ben er echter niet om te feesten, niet voor de gezelligheid en ook niet voor de drank. Ik ben er om ijskoud, systematisch en becalculeerd vrouwen te versieren. Op dit moment sta ik met een coach op het strand en ik zie een groep van vier mooie Amerikaanse meiden staan. Het is alsof de heren van Girls Gone Wild zo op kunnen komen duiken.

Ik loop op de meiden af, stel me aan de eerste voor en wordt door haar voorgesteld aan haar vriendinnen. Het laatste meisje is zonder overdrijving mijn droomvrouw. Slank met een superschattig gezichtje (type Nathalie Portman) en qua lengte komt ze ongeveer tot aan mijn navel. Cutenesslevel over 9000. Ik hou haar hand beet en kijk haar diep in haar ogen:

“I have to say: you are my dream girl. You are totally perfect in my opinion. I’ve been in Barcelona for 5 days, but I haven’t met a more stunning girl in all of these days. Let’s marry.”

Nu ik het zo opschrijf vraag ik me af waar ik het vandaan haal. De tekst. En het lef om het zo maar te zeggen. Op dat moment is het echter de meest logische zaak van de wereld. Dat moment is niet toevallig aan het eind van het bootcamp waar ik een stoomcursus vrouwenversieren heb gehad met vier van de grootste Casanova’s van Nederland.

Ik zal je zo vertellen hoe het afgelopen is met mijn droomvrouw, maar laat ik je eerst meer vertellen over het bootcamp in Barcelona.

Hoe slecht ik was

Om duidelijk te maken waarom ik überhaupt aan een bootcamp begonnen ben, is het handig om iets meer over me te weten.

Twee maanden geleden zit ik op kantoor, als ik een sms krijg van het meisje waar ik al een tijdje mee aan het daten ben. Zes dates hebben we gehad om precies te zijn. Ik heb haar “ontmoet” op een datingsite en qua uiterlijk is ze een meisje waarvan je achteraf tegen jezelf zegt: “eigenlijk is ze nog best knap”. (Als je dat een onaardige of cynische opmerking vindt, heb je haar duidelijk nog nooit gezien.)

“Sorry dat ik je een sms stuur, maar ik geloof toch dat we niet goed bij elkaar passen. Ik zie je meer als een goede vriend en ik geloof dat ik voor jou meer beteken. Sorry, maar dit is ook beter voor jou.”

1 Een "re-enactment" van het moment

Ik reageer met een epische facepalm en de geruchten gaan dat ik zelfs een traantje weggepinkt heb. Normaal zou ik misschien makkelijker mijn cool bewaren. Met deze vrouw heb ik echter nogal een geschiedenis. Laat ik die puntsgewijs uit de doeken doen:

 1. De eerste date is leuk. Ik zoen haar niet.
 2. De tweede date is ook wel aardig. Ik krijg een heel awkward kusje
 3. Zie twee
 4. Op de vierde date vraag ik waarom we niet kussen. Ik geef aan dat het me tegen begint te staan dat we niets doen. Ik krijg een speech van haar dat het me alleen maar om de seks gaat. Ik zeg zoiets als sorry tegen haar en schik me in de zaak.
 5. Op date vijf zeg dat ik haar echt leuk vind. Dit keer liggen we een uur met kleren aan op bed te kussen en er gebeurd niets.
 6. De zesde date liggen we een uur zonder kleren aan te zoenen op bed, maar er gebeurd weer niet echt iets. Ik zeg haar dat ik haar echt leuk en bijzonder vind en dat ik daarom graag met haar wil vrijen.

Bovenstaande sms is de respons op de laatste uitspraak. Kort samengevat komt het er dus op neer dat ze niet met me wil vrijen als het me alleen maar om de seks gaat. En als ik haar echt leuk ga vinden, wil ze niet met me vrijen omdat ik haar te leuk vind.

Als je nu denkt dat ik een idioot ben, mag je stoppen met lezen. Ik stel voor dat je jezelf een hand geeft en wellicht wat schouderklopjes en vervolgens heel blij met jezelf gaat zijn.

Als je ook wel eens moeite hebt met vrouwen (je hoeft niet per se zo kansloos te zijn als ik, een beetje moeite is ook prima), kun je het best even doorlezen. Ik zal je dan vertellen hoe het bootcamp me geholpen heeft om te begrijpen wat ik in bovenstaand voorbeeld allemaal fout deed en hoe het me geholpen heeft om dingen in het vervolg anders (lees: beter) aan te pakken.

Hou het straat

Laten we allereerst stellen dat er niets mis is met internetdaten. Maar er zijn wel degelijk makkelijker en effectievere manieren zijn om vrouwen te ontmoeten. Namelijk: ze aanspreken op straat.

Althans, dat is wat de coaches ons vertellen als we net aangekomen. Mijn reactie zit ergens tussen: “ja dag, daar trapt natuurlijk niemand in” en “ik spring nog liever voor een bus”. Wildvreemde vrouwen aanspreken op straat, wat denk jezelf!?

Fast forward naar twee uur later. Ik ben inmiddels vijf uur in Barcelona en ik heb vier vrouwen aangesproken. Op straat. Klaarlichte dag. Honderden mensen die kunnen zien wat ik doe.

Van het laatste meisje dat ik aanspreek krijg ik een telefoonnummer. Hieronder haar whatsappbericht inclusief profielfoto:

Anna

- Ga jij het haar kwalijk nemen dat haar Engels niet helemaal perfect is?

Ik weet wat je denkt: dit soort meisjes kom ik in [vul je woonplaats in] niet tegen op straat. Of: deze gast zal wel erg knap zijn. Ik weet dat je dat denkt omdat ik dat ook zou denken.

Tenminste, voordat ik naar Barcelona ging. Inmiddels weet ik dat je in [vul mijn woonplaats in :-D] ook mooie vrouwen op straat tegen komt en dat die ook goed reageren. En dat terwijl ik toch echt niet bovengemiddeld knap ben. [Herinner je nog even de 6 dates zonder resultaat]

Maar je hoeft vrouwen niet per se tegen te komen op straat. Je kunt ze letterlijk overal tegenkomen. Zo heb ik tijdens de vakantie een nummer geregeld van een meisje dat in de zee zwom (waarover later meer) en zag ik een van de coaches een nummer opschrijven in de supermarkt. Het punt is: je kunt overal vrouwen tegenkomen, dus ga niet alleen maar ongedoucht in je boxer voor je pc zitten wachten totdat er wat op internet bijt.

Step up your dating game

Het programma tijdens een bootcamp ziet er globaal zo uit: In de middag ga je daygamen. Dat kan op het strand, in de stad of ergens bij een toeristisch iets. Vervolgens is er siësta van 18:00 tot 21:00 ongeveer en daarna ga je de stad in om te eten en te stappen. Eigenlijk ben je dus de complete dag op jacht, als je tenminste niet zit te eten of ligt te slapen.

Als je echt fanatiek bent, kun je de tijd tijdens de siësta ook gebruiken om te daten met vrouwen die je eerder die week bent tegengekomen. Aangezien ik nogal slecht ben met daten (had ik dat al gezegd?), besloot ik om meteen voortvarend van start te gaan. Hieronder mijn eerste date in Barcelona, op de tweede dag:

Marietta

- Rechts ondergetekende in actie, links desbetreffende dame

Ik had me netjes opgemaakt en in mijn steenkolen Engels en haar haperende Spenglish, hebben we een lekker ijsje gegeten. Ik geef toe, ik was een beetje starstruck omdat ze echt heel lekker was. Ik kon me er aan het eind van de date dan ook alleen maar toe zetten om haar beschaafd drie kussen te geven.

Dat moment. Precies dat moment na die drie kussen zal me de komende tijd nog bij blijven. Toevallig werd ik vannacht nog zwetend wakker met dat beeld op mijn netvlies. Ik had eigenlijk een foto moeten maken van dat moment. Dan had ik hem aan mezelf kunnen laten zien als ik me weer eens als een bitch gedraag.

Op het moment dat onze gezichten zich van elkaar verwijderden na de laatste kus op de wang, keek ze naar me met een mengeling van teleurstelling, spijt, walging en medelijden.

Ik stel me voor dat een moeder zo naar haar zoon kijkt als ze ontdekt dat hij zich aftrekt op grannyporn. Als ze niet zo goed opgevoed was geweest, had Marietta (mijn date) ongetwijfeld tegen me gezegd: “why you not grow some balls, you sissy boy”, maar ze nam beschaafd afscheid en blokkeerde me de volgende dag op whatsapp.

De coaches legden me de volgende dag geduldig uit dat een vrouw geen teer poppetje is. Dat je haar niet moet behandelen alsof het een prinsesje is, gemaakt van suikerwerk. Een vrouw verwacht een vent die actie onderneemt en die probeert te krijgen wat hij wil.

Van de volgende date heb ik geen foto’s. Dit omdat ik nog een keer bij haar op bezoek ga binnenkort en dat wil ik door deze post natuurlijk niet verknallen. Haar kwam ik tegen in de zee. Ik was de zee ingegaan om af te koelen tijdens beachgame (daygame op het strand). Daar dobberde dit Iraanse meisje. Na een paar dagen constante game ben je een soort pitbull on crack die op alles hapt en niets meer los laat en dus sprak ik haar direct aan om pas weer weg te gaan toen ik het nummer had.

Overleg

- Op deze foto is het Iraanse meisje allegedly te zien terwijl ze met haar moeder overlegd over de te volgen tactiek op onze date.

Tijdens de date met haar was ik goed voorbereid en ik nam direct de leiding. Om een lang verhaal kort te maken: ze deelde haar hotelkamer met haar moeder en er kon absoluut niets gebeuren. Maar dat gebeurde wel. Het duurde een half uurtje voordat we tot zaken kwamen, waarin ik vaker No hoorde dan Yes. Maar actions speak louder than words als je begrijpt wat ik bedoel.

De volgende dag werd ik niet geblokkeerd, maar kreeg ik een sms waarin ze me vertelde dat ze het heel leuk gehad had. En of ik binnenkort eens langs kom in Berlijn. Damn, het kan dus wel…

Op stap in Wonderland

Uitgaan in Barcelona is … anders. Nee, niet anders, vooral beter. Beter dan wat ik verder in Europa meegemaakt heb. Veel, heel veel prachtige, slanke vrouwen met sexy korte jurkjes en ellenlange benen.

Ik zeg het meteen maar eerlijk: dat is niet per se altijd een goed teken als je weinig skills hebt. De eerste avond dat ik binnen kwam, was ik volstrekt overdonderd. Ik voelde me een soort puppy die constant nieuwe speeltjes aangeboden kreeg en op den duur van enthousiasme en verwarring op het tapijt schijt en in slaap valt. Op zo’n moment is het fijn dat er een coach mee is, die je aan het handje kan nemen en oefeningen met je doet om in ieder geval niet helemaal wanhopig de club te verlaten.

Er waren gelukkig ook successen. In de grootste discotheek in Barcelona (waarschijnlijk zelfs de grootste in Spanje) kwam ik Juliette tegen. Het probleem was dat ze een vriendin en twee neefjes/broertjes/gefriendzonede vriendjes meehad. Nogal een uitdaging dus.

Gelukkig kregen we een korte introductie: 'don’t think in barriers, think in opportunities’ van de coaches. Het vriendinnetje werd soepeltjes gekoppeld aan een mede-cursist. De vriendjes werden door Arnoud subtiel meegenomen voor een spoedcursus pickup. Toen ze terugkwamen zaten wij allebei met een van de vriendinnetjes te zoenen maar desondanks bedankten ze Arnoud hartelijk voor zijn hulp.

Juliette

- Alles wat je je voorstelt bij een schattig Frans meisje

Het gevoos mocht helaas niet al te lang duren. Dezelfde coach die ons zo soepel aan de dames gekoppeld had, nam ons ook al weer snel mee naar de volgende set.

Dat je met mooie vrouwen kan zoenen en wat al niet meer is natuurlijk leuk. Maar het bootcamp is niet bedoeld als een seksvakantie. Het is vooral bedoeld als een manier om je skills op te poetsen zodat je op lange termijn en als je weer terug bent in Nederland zeeën van dit soort vrouwen in je leven hebt.

Leonardo nam me een keer apart om mij duidelijk te maken hoe je als man je intenties duidelijk maakt aan een vrouw. Terwijl hij over iets onzinnigs als een flesje water sprak, en hoe je kunt genieten van een slokje water als je dorst hebt droop de seksuele ondertoon ervan af. Als ik een vrouw zou zijn geweest zou er nul komma nul procent twijfel zijn in mijn brein over wat deze man van mij wil. Keiharde, kleren kapot scheurende seks, drilboor achtige seks. Zonder dat het woord seks ter sprake kwam.

Ik zal je straks vertellen welk effect het weekje Barcelona heeft gehad op mijn game toen ik terug thuis was. Als je dat straks leest, begrijp je dat het zonde zou zijn geweest om bij bovenstaande vrouw te blijven hangen, hoe lekker ze ook was.

Life is hard (and so am I)

Ik ga niet eens voor je liegen. Die zogenaamde “datingvakantie” is bepaald niet altijd een vakantie. De vierde avond zat ik er he-le-maal doorheen. We waren bij Hotel W, zonder twijfel een van de vetste tenten in heel Barcelona.

Je moet je voorstellen dat je een hotel in stapt, met de lift 26 verdiepingen omhoog geschoten wordt en dan staat te feesten met uitzicht over Barcelona bij nacht. Laat het maar aan de jongens over om gastenlijstplekken te regelen voor deze tent.

Ik was door de vorige avonden voorbereid om keihard te gaan bossen in die tent, maar ik kreeg he-le-maal geen pepernoot voor elkaar. Ik zat vast in mijn hoofd en er was geen coach die me daar nog uit kreeg. Ik kon wel janken van ellende.

Het mooie is, op dat moment ga je teleurgesteld naar huis en nog geen 8 uur later sta je weer te daygamen en kom je een van de mooiste vrouwen van de vakantie tegen (de lekkerste bewaar ik – speciaal voor jou - voor het laatst). Ik zal hier een foto plaatsen, maar beloof dat je ze aan niemand laat zien, want ik ga misschien nog chillen met haar in Monaco: 

Omnomnom

Het was echt enorm kut bij Hotel W, maar je hebt dat soort avonden wel nodig om hard te worden (in figuurlijke zin, in letterlijke zin kom je niets te kort in Barcelona) en om te leren dat je van een dergelijke avond makkelijk weer kunt herstellen.

Aan al het goede komt een eind

Zoals gezegd kwam de laatste avond alles bij elkaar. Ik was gekoppeld aan coach Daan en het werk dan zo dat je de hele avond met hem op stap gaat. Hij loopt met je mee en doet het af en toe ook voor. De eerste avond was ik ook al met hem op stap geweest en toen stond ik hoofdschuddend toe te kijken. Zo asociaal makkelijk en snel hij vrouwen regelt is echt superindrukwekkend. De eerste avond dacht ik dan ook: dit krijg ik nooit voor elkaar.

De laatste avond ben je echter vijf dagen op stap geweest. Je bent er aan gewend om vrouwen aan te spreken en je weet ook hoe je wat van het gesprek kunt maken. Dat alles zorgde er voor dat ik, om met de jeugd van tegenwoordig te spreken, harder ging dan mijn allerhardste dromen.

Letterlijk de allereerste set die we deden bestond uit twee meisjes die 10 jaar jonger waren dan ik (nog wel legaal, pappa is de jongste niet meer). Binnen tien minuten stond ik met een van beide, een leuke blondine te zoenen. We wilden niet meteen de hele avond bij hen blijven, dus we gingen direct door.

Ik weet niet meer waar we geëindigd zijn, maar ik herinner me nog levendig een prachtige blonde student uit Engeland en een klein Mexicaans meisje waarmee ik een tijdje heb staan grinden aan het kampvuur.

Uiteindelijk belande ik dus bij mijn droomvrouw. Nathalie Portman look alike, maar dan nog een beetje kleiner en slanker. Het was een aspiring actrice in Hollywood en het zou dus kunnen dat ik binnenkort nog eens van haar kan genieten in FullHD IMAX. Ze had een vriendje, maar kon aan zoveel aanheid geen weerstand bieden en we hebben samen naar de zonsondergang gekeken en een avond gehad om je nog lang te herinneren.

Ik weet wat je je nu afvraagt. Namelijk: is er geneukt?!!!!1!!??? Ik kan daar het best antwoord op geven met het onderstaande plaatje:

Maybe

Terug naar het echte leven

Laten we elkaar geen mietje noemen, als je een paar jonge, aantrekkelijke vrouwen wilt regelen, kun je ook gewoon naar Salou gaan of naar Chersonissos. Iedereen is daar in de vakantiestemming, iedereen is dronken en geil en er zijn simpelweg heel veel vrouwen. Succes zo goed als gegarandeerd.

Op het bootcamp gaat het echter niet zozeer om het regelen op zich, maar om het versterken van je skills. De coaches hangen constant om je heen om je het goede voorbeeld te geven en om je met raad en daad terzijde te staan. En, niet onbelangrijk, om je af en toe te vertellen dat je eens normaal moet doen en aan het werk moet gaan. Je krijgt hun goede voorbeeld mee en leert bovendien een hoop trucs en de juiste mindset.

Ik had bijvoorbeeld al vaak gelezen dat de beste openingszin is: “Hallo ik ben …” en dan gewoon een handje geven. Dat las ik wel, maar ik geloofde er niets van. Of eigenlijk was ik gewoon te schijterig om het te proberen en maakte ik mezelf wijs dat ik het niet geloofde. Tijdens het bootcamp zie je de coaches echter constant openen met deze zin en wordt je gedwongen om dit zelf ook te doen.

Op dat moment merk je in de praktijk dat het echt werk en dat komt veel harder binnen dan wanneer je het alleen maar leest (bovendien kun je jezelf niet meer voor de gek houden met excuses over dat je het niet gelooft).

Die skills die je opdoet in Barcelona, neem je ook weer mee naar huis. Nog geen twee avonden nadat ik terug was in Nederland, zoende ik twee vrouwen en kreeg ik vier telefoonnummers. Dat terwijl ik nog geen maand daarvoor op exact hetzelfde feestje he-le-maal niets klaargespeeld had. Het is dus niet zo dat Barcelona zelf er voor gezorgd heeft dat ik succes had, het zijn vooral mijn skills die het verschil hebben gemaakt.

Droom of werkelijkheid

Ik ben zo open en eerlijk mogelijk tegen je geweest in deze blog. Misschien vond je dat ik wel een beetje aan eigenpijperij gedaan heb met al die verhalen over mijn veroveringen. Ik denk dat daar een belangrijk punt zit om te maken.

Ik ben maar een simpele boerenlul, dat weet ik zelf ook wel. Er is niets bijzonders aan mij en ik kan zowel heel slecht zijn met vrouwen (zes dates anyone) als heel goed. Binnen de ‘pickup community' (een plek waar je niet wilt zijn) wordt wel eens gesproken over “naturals”. Maar ook die kerels hebben geen speciale genen die hen instant aantrekkelijk voor vrouwen maken. Het enige verschil tussen mannen die goed zijn met vrouwen en mannen die slecht zijn is skills.

En als je meer skills wilt, moet je bij attractiongym zijn. Zij kunnen van een chode zoals ik een redelijk vaardige vrouwenversierder maken. Zo simpel is het.

Kijk, je kunt mijn verhaal afdoen als een “droom”. Een verzonnen lulverhaal. Dat geeft je dan meteen een argument om lekker achter je pc te blijven zitten en geen actie te ondernemen. Maar is dat nu echt wat je wil?

Toen ik thuis kwam uit Barcelona kwam, stond de Belgische Axelle Despiegelaere in alle kranten. Deze knappe Belgische was met haar hoofd op TV geweest tijdens een WK wedstrijd en iedereen was helemaal loesoe gegaan op haar. Ze had huwelijksaanzoeken gehad en iedereen probeerde haar toe te voegen op Facebook.

Pointy elbows

- Pointy elbows, would not hit

Ik bedoel, het is een schattig kind en ik zou haar ook wel doen (over een jaar), maar wie in dit soort dingen opgaat, vergeet dat dit soort vrouwen gewoon los in het wild rondlopen. Je hoeft er alleen maar op uit te gaan en actie te ondernemen.

Of je kunt blijven geilen op Axelle voor je TV’tje. Maar seriously, don’t be that guy.

Just do it.

Bitch!

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Elwin van S
Erg lekker geschreven mr X. Ik waardeer je humor, erg 'witty' vooral de titels. Hou het straat ;) Jammer dat je niet een foto plaatst van de Nathalie Portman dame maar als ze net is als de andere vrouwen in je artikel dan wil ik wel geloven dat het een schoonheid is hoor.
Reacties
Arnoud
What happens in Barcelona, stays in Barcelona (sort of dan ;).

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
9 Aug. '24 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
20 Sep. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
1 Nov. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
13 Dec. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)