Home / Blog / Flirttips / wat vrouwen willen: 3 informantes

Wat vrouwen willen: Mijn 3 informantes die alles prijsgeven

10 Apr 2015, door Patrick in Flirttips

Wat vrouwen willen

Het was een koude winteravond ergens in 2005. Ik had afgesproken met Lisa, een meisje dat ik nu een maand of drie kende via de studentenvereniging. Ik weet nog hoe ze voor me in de rij bij de inschrijvingsdag stond en hoe we in gesprek raakten over badminton. We zagen elkaar wekelijks, soms vaker, en deden alles samen. Zo liepen we romantisch (zo ik dacht) door de kerstverlichte stad om nieuwe kleren voor haar te kopen. Ik denk dat ik je niet hoef te vertellen dat ik smoorverliefd op haar was.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Deze avond ging ik naar haar toe. Met een fles rode wijn onder mijn arm en een reep chocola (Côte c’Or natuurlijk). Dit zou een onvergetelijke avond worden plande ik in mijn hoofd. Vanavond zou het gebeuren.

Op haar studentenkamer trok ik mijn schoenen uit, en kroop ik bij haar op de bank. We zetten een filmpje op. Ik weet niet meer welke, maar mezelf kennende was het vast en zeker The Notebook of Chocolate. (Waarom ik ooit dacht dat The Notebook over een laptop ging, I don’t know).

Steeds dichter kom ik bij haar zitten. We lachen en ze heeft kaarsjes aangestoken voor de sfeer.
Net wanneer ik denk (lees: al een uur dacht) “Doe het Patrick, zoen haar gvd!” begint ze: “ogh Patrick, het is toch wat… Hoe we hier samen zitten en allebei zo graag een relatie willen.. Maar we gewoon niemand kunnen vinden!  Ik weet zeker dat jij ooit een meisje echt heel gelukkig gaat maken.”

Ja, op dat moment viel mijn mond open. WTF hoor je wat je zegt? Hallo aarde aan Lisa, ik zit hier recht voor je neus! Toen de film was afgelopen ging ik naar huis en het enige wat door mijn hoofd bleef spoken was:

What do you want, woman!
- Random dude

Omgaan met vrouwen

Vanaf dat moment besloot ik elke gewone vriendschap met een vrouw te omarmen en vanaf dat moment altijd een paar vrouwen te hebben die ik puur vriendschappelijk regelmatig zie om hun belevingswereld beter te leren begrijpen. Op dit moment heb ik drie vrouwelijke vrienden die ik regelmatig zie en die me keer op keer nieuwe inzichten geven in het vrouw-wezen.

Vrouwen zitten op sommige punten compleet anders in elkaar dan wij mannen, maar op andere punten zijn ze bizar genoeg heel erg hetzelfde.

Hieronder lees je mijn belangrijkste inzichten die ik vergaard heb in de laatste jaren vrouwenmonologen. Want, laten we daar maar gelijk eerlijk over zijn, als je wat gaat drinken of eten met een bevriende vrouw, laat je spraakwater maar thuis, dat heb je niet nodig. Een bemoedigende knik, ‘uhuh’ of geplaatste parafrasering is het enige wat je nodig hebt ;)

Een mooie bonus is overigens dat al deze dames je vervolgens uitnodigen voor al hun feestjes met, je raad het al, nog meer leuke vrouwen! \o/

Informante #1: De seksverslaafde praatvriendin

Als eerste mijn Roemeense seksverslaagde praatvriendin. Terwijl ik bij haar op de bank zit in haar te kitsch ingerichte appartement in een te dure wijk van Amsterdam schenkt ze een Johnny Walker  in voor ons beiden. Een passie die we delen. Ze begint openlijk te vertellen hoe ze niet zonder seks kan en in nood Tinder gebruikt om de ene na de andere kerel te verslinden. Ik zal geen aantallen noemen, maar geloof me je zult ervan schrikken. Ja beste lezer, ze bestaan. En ik zal het nog sterker maken, alles wat ik hoor verifieer ik bij mijn andere informantes en wat blijkt, ze is niet de enige.

Wanneer je een vrouw net date kan ze jou in één van drie categorieën plaatsen:

 • Gewoon een vriend (friendzone)
 • Lover
 • Provider

Wanneer ze je al lover ziet, dan betekent het dat ze nul toekomst met je ziet maar wel seksuele aantrekkingskracht voelt. Ze kan zomaar snel met je het bed in duiken.

Als ze je echter als provider ziet, dan ziet ze je als lange termijn materiaal. De samenleving drukt een soort negatieve stempel op vrouwen die veel seks hebben (sletten), en omdat ze jou ziet als materiaal voor iets meer serieus zal ze vaak seks eerst even afhouden omdat ze niet wil dat je haar een slet vindt.

Als je natuurlijk een gewone vriend bent, dan kan je het schudden ;)

Wanneer je een vrouw date of een scharrel hebt, dan zal je merken dat WANNEER ze zich eenmaal aan je geeft en je hebt seks met haar, dat ze helemaal los komt en extreem seksueel is. Mits je natuurlijk presteert in bed en er een flirterige seksuele spanning is tussen jullie.

Inzicht 1: Vrouwen zijn minstens zo seksueel als mannen en vaak nog meer, maar laten het minder zien vanwege de slet-stempel

We lopen naar haar balkon waar ze in sigaret opsteekt. Afwisselend neemt ze een slok wiskey en een hijs van haar peuk. Kennelijk houdt ze van rokerige wiskey. Ik vraag haar wat ze eigenlijk wil bereiken qua mannen. Ze vertelt me hoe ze om het moment helemaal geen behoefte heeft aan een relatie. Tenzij ze natuurlijk echt de ultieme mister right tegen komt.

Wat ze jammer vindt, zo vervolgt ze, is dat de meeste mannen bij de seks echter zo gevoelloos zijn. Het gaat alleen maar om de zaadlozing lijkt het. “Tja dan kan ik net zo goed masturberen” zegt ze “Dat is voor mij hetzelfde als een willekeurige kerel die op me ligt die gewoon even zijn truckje doet.”

Ze vertelt hoe ze geen relatie wil maar wel niet-exclusieve ‘vriendjes’ voor een paar maanden waarbij zowel zij als het vriendje dan gewoon even gevoel, emotie en passie kunnen faken om echt geweldige seks te hebben samen.

Inzicht 2: Niet alle vrouwen willen altijd een relatie, maar alle vrouwen vinden gevoel, emotie en wederzijdse aandacht essentieel voor goede seks

Informante #2: De relatieverslaafde praatvriendin

Soms was mijn eerste intentie bij praatvriendinnen een heel andere. Zo ook met mijn Letse relatieverslaafde vriendin. Deze schoonheid zag ik ooit op straat lopen waar ik haar aansprak. Een paar dagen later op de eerste date zoenen we. Ze appt me later dat ze eigenlijk al een tijdje bezig is een andere kerel tot een relatie te verleiden en dat ze niet meer wil daten. Helemaal prima. We blijven vrienden. Uiteindelijk werd het niks met deze kerel.

Terwijl ik mijn kont in haar loveseat parkeer, schenkt ze een kopje earl-grey in. Voordat ik kans heb ‘dankjewel’ te zeggen haast ze zich naar de keuken om een versgebakken cake te halen, belegd met aardbeien en room. Terwijl ik een eerste hap neem kijkt ze me verwachtingsvol aan. Hij is verrukkelijk. Zoals gebruikelijk vraag ik hoe het staat met de mannen. Ze is namelijk wanhopig op zoek naar een relatie. Net als al haar andere Letse vriendinnen trouwens.

Haar grootste frustratie: Elke keer als ze denkt dat ze iemand ontmoet heeft, dan laat ‘ie niks meer van zich horen nadat ze eenmaal (of enkele keren) seks hebben gehad. “Waarom zijn alle kerels zulke klootzakken? Ik begrijp niks van ze”. Ik glimlach. Leer mij mannen kennen.

Ze vertelt: “Als mannen nu gewoon eerlijk en direct hun intentie laten zien is alles goed.  Willen ze gewoon casual sex, dikke prima dan bind ik me niet emotioneel en hebben we casual sex.”

Inzicht 3: Vrouwen snappen mannen ook niet

Ze gaat verder met een blik die ik niet helemaal kan plaatsen, ergens tussen een glimlach en wanhoop in: “Sterker nog, er zijn een hoop kerels die GEEN seks hebben gekregen van me terwijl ze dat best hadden kunnen krijgen als ze gewoon eerlijk waren geweest over hun intenties.”

Wat ze bedoelt, kom ik achter nadat ik doorvraag, is dat heel veel kerels niet de leiding nemen in het verleidingsproces en te afwachtend zijn. De vrouw wil jou niet versieren, ze wil dat jij haar versiert. En niet met twijfel, maar gewoon zeker bent van je zaak. “Zo onaantrekkelijk als ze niet zeker van haar zaak zijn”.

Inzicht 4: Een vrouw wil geleid worden. Laat duidelijk merken waarom je met haar praat en ga voor wat je wilt. Zoek geen goedkeuring van haar en verwacht zeker niet dat zij initiatief neemt.

Inmiddels heeft ze trouwens sinds 2 maanden een vriend (“omg Patrick, he’s the one!”) en gaan ze samenwonen.

Informante #3: De vrouwenlogica verslaafde praatvriendin

Volgens mij is deze dame uit Bulgarije de moeder van de monoloog. Man man wat kan zij praten. Desalniettemin is het uitermate boeiend wat ze me vertelt.

Terwijl ze warrig een opener zoekt voor onze biertjes wip ik de dop van de mijne af met haar flesje. Stiekem ben ik er trots op maar ze heeft het niet gezien terwijl ze aan het ratelen is over haar werk volgens mij.

Ik ga in de hangmat in haar woonkamer zitten terwijl zij zich op de grond op een paar kussens zetelt.

“Oooh Patrick” begint ze, “Ik heb je advies nodig!” Vervolgens begint ze weer één van haar monologen. Ik heb intussen mijn telefoon op opnemen gezet omdat ik anders vast en zeker spijt krijg dat ik het niet opgenomen.

Ik quote (hou je vast aan je stoel, mocht dat niet lukken, sterkte), en dit is nog compact. Serieus, deze monoloog duurde bijna 2 uur:

“Ja ik heb hem, Antonio, twee jaar geleden ontmoet toen ik terug was in Milaan (daar studeerde ze). Vond hem wel wat hebben maar het was te kort en verder geen contact gehad. Toen ik vorig jaar terug was in Milaan kwam ik hem daar ineens weer tegen! Wat een toeval! Hij vroeg om wat te drinken en ik vertelde dat ik alleen die avond nog had, maar ik zou ook wat drinken met een vriendin. Hij zou ook komen rond een uur of 10, superleuk. Ik zat in de kroeg ’s avonds met de vriendin en op een gegeven moment kwam hij ook. Wel wat later. Waarom kwam hij wat later? Nou goed. Ik moest om twaalf uur de laatste trein hebben terug naar waar ik sliep dus daar hield ik rekening mee. Het was wel heel gezellig dus ik wilde nog wel langer blijven. Mijn vriendin keek op haar telefoon en vertelde dat er om half twee ook nog een trein ging. Om twaalf uur ging m’n vriendin wel weg, die moest werken de volgende dag, dus ik bleef over met Antonio. Hij zei dat ik wel bij hem mocht blijven slapen ’s nachts maar dat wilde ik niet. Pfff stel je voor, nee hoor echt niet. Het was leuk en gezellig maar niet meer dan dat! Dus half twee liep hij mee naar de trein, maar wat denk je? Hij reed niet! Ik denk, KUT. Antonio zegt nog een keer dat ik bij hem kan slapen, maar ik pak liever een hotel of slaap buiten dan dat ik bij hem slaap. Stel je voor! Goed, uiteindelijk beland ik bij hem thuis en we hebben seks. De volgende dag ga ik weg en zie ik hem niet weer. Ik heb ook spijt van wat ik gedaan heb.

Dat was een jaar geleden. In de tussentijd wat andere kerels gedate. Ik had hem wel op Facebook en af en toe zei ik wat en zei hij kort iets terug, maar that’s it. Toen zag ik ineens dat hij me op Facebook had ge-unfollowed. Waarom zou hij dat doen Patrick? Wat zou dat betekenen? Een paar maanden terug realiseerde ik me ineens, dat ik de hele tijd stiekem hem leuk heb gevonden! Dat hij de ultieme man voor me is!

Dus vorige week was ik terug in Milaan voor een paar dagen. Ik weet dat hij ergens bij een restaurant werkt en hij woont in diezelfde straat. Bij toeval loop ik door die straat met twee vriendinnen en ik hoop dat ik hem niet tegen kom toevallig! We lopen langs het restaurant, ik kijk naar binnen en toevallig staat hij daar met een vriend en kijkt net naar buiten! Dus ik vlucht een zijstraat in, m’n vriendinnen hollen achter me aan.  Ik leg ze uit waarom. O shit hij heeft me gezien! De volgende avond zit ik in een leuke tent aan een tafeltje. En ja hoor, iets verderop zit hij aan een tafeltje met een meisje! Zou dat zijn vriendin zijn? Volgens mij niet! Ik zie dat hij de hele tijd naar me kijkt maar ik negeer hem compleet. Ik doe net alsof hij niet bestaat. Op een gegeven moment sta ik in de rij bij de toilet en loopt hij vlak langs me. In kijk weg en negeer hem weer compleet. We besluiten naar een andere kroeg te gaan want ik vind het té awkward. Ik besluit hem te texten wat hij aan het doen is en hij stuurt een foto met het meisje dat ze nog in die tent zitten. Even later kom ik hem warempel weer tegen, hij is alleen nu, in de kroeg waar ik nu ben! Shit! Hij komt bij ons staan omdat een gemeenschappelijke vriend hem roept en ik negeer hem weer.

Waarom kwam hij niet naar me toe Patrick? Waarom probeerde hij niet met me te praten? We hebben nota bene seks gehad vorig jaar! Vind hij me niet leuk?

De volgende dag besluit ik hem een appje te sturen: ‘Hey heb je zin om een kop koffie te drinken’. Hij reageert kortaf: ‘Nee, Ik ben heel erg druk de laatste tijd’.

Dus heb hem niet weergezien! En nu ben ik weer thuis. Vind ie me niet leuk Patrick? Waarom kwam hij niet met me praten toen ik hem negeerde? En waarom wilde hij later geen kopje koffie drinken? Ik ben zo verdrietig nu! Ik wil hem zo graag! Hij is perfect voor me! Zal hij wel single zijn? Z’n vrienden zeiden van wel, maar hij had wel een meisje bij zich! Ook al deden ze niks spannends samen! En waarom stuurde hij dan een foto van hem en haar in die tent?”

Nu snap je denk ik wat ik bedoel met die vrouwenlogica ;)

Okee, dus je vind hem superleuk en hebt hem continu heel bot genegeerd en bent voor hem weggerend. En vervolgens vraag je je af waarom hij niet met je komt praten?

Echter, dit is de logische mannelijke kijk op zo’n situatie.

Inzicht 5: Vrouwen beleven alles veel emotioneler i.p.v. logisch zoals mannen dat vaak doen. Waar het fout gaat in de communicatie is dat mannen verwachten dat vrouwen logisch denken en andersom. We communiceren zo langs elkaar heen. Leer te communiceren op een emotionele manier om haar buttons in te drukken.

Ik leg haar uit hoe ik als logische man deze situatie zou interpreteren als ik Antonio was. Dat hij wellicht denkt dat ze niet geïnteresseerd is in haar. Of dat hij wellicht ook angst heeft haar te benaderen, zeker als ze zo bot naar hem is. Of dat hij gewoon geen interesse heeft natuurlijk (al vermoed ik anders na heel veel details van haar).

Ze kijkt me aan alsof ik gek ben en geeft een reactie waaruit blijkt dat ze verwacht dat een kerel gewoon angstloos gaat voor wat hij wil. En dat zij natuurlijk (zoals we eerder lazen) geen initiatief gaat nemen.

Inzicht 6: Als man is het jouw rol om de boomstam te zijn waar zij als eekhoorntje omheen kan dartelen. Jij bent niet reactief op haar emoties. (Dit betekent niet dat je gevoelloos of respectloos moet zijn)

Wat wil ze nou écht?

Zoals we eerder zagen kan een vrouw je in drie categorieën plaatsen. Of zelfs beter gezegd, waarschijnlijk handel je zelf automatisch vanuit één van deze drie:

 • Gewoon een vriend (friendzone)
 • Lover
 • Provider

Typische eigenschappen van deze zijn:

Gewone vriend

 • Steun, behulpzaam, houdt rekening met anderen
 • Goede luisteraar
 • veroordeelt niet
 • Moedigt aan en motiveert

Lover

 • Stimulerend en spannend
 • Uitdagend
 • Fysiek en romantisch gezien agressief en beminnend
 • Dominant en sexy
 • Charmant en gewiekt
 • Fun, anders, vernieuwend

Providers

Een combinatie van factoren van de eerdere twee, maar elke kwaliteit in veel mindere mate.
Daarnaast zijn ze:

 • Stabiel, veilig en betrouwbaar
 • Hoge status, financieel succesvol

De perfecte match voor iedere vrouw voor een relatie is iemand die alle drie is of kan zijn en op de juiste momenten toont. Niet te vergeten dat iemand wel bij haar moeten passen natuurlijk.

Jouw uitdaging is dus om al deze eigenschappen te begrijpen en je eigen te maken zodat jij op een échte manier niet alleen een relatie krijgt maar ook houdt.

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Rob
Mooi om te zien dat vrouwen mannen niet snappen.
Sander
... een boomstam waar ze als eekhoorntje omheen kan dartelen ...

Epic. \o/

Ivo
Sterk artikel. Erg interessant om te lezen hoe vrouwenlogica toch nog enigszins te volgen is en je daar goede inzichten uit kunt afleiden.

Zelf heb ik een vaste scharrel die erg gemakkelijk met mannen naar bed gaat en achteraf klaagt dat ze niks meer van die mannen hoort. Volgens mij zit ik bij haar een beetje tussen de lover en provider in.

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
20 Oct. '23 Attraction Bootcamp Barcelona 🌞
MEER INFO ›
4 Nov. '23 Attraction Bootcamp (Daytime only) Utrecht
MEER INFO ›
15 Dec. '23 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
2 Feb. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)