Home / Blog / Liefdesverdriet / liefdesverdriet verwerken

Liefdesverdriet verwerken

14 Feb 2014, door Arnoud in Liefdesverdriet

Liefdesverdriet verwerken

Liefdesverdriet is een bitch…

Er zijn weinig zaken die er zo inhakken als een gebroken hart. Hoe intenser de relatie was, hoe heftiger het kan zijn. Het kan heel je kijk op relaties of op het andere geslacht veranderen. Er komt echter een moment dat je de positieve kant ervan in gaat zien. Dat je er lessen uit trekt en positieve veranderingen aanbrengt die heel je leven ten goede kunnen veranderen. Je zult niet de eerste zijn die terugkijkt op zijn liefdesverdriet als een keerpunt in zijn leven. Er zijn namelijk weinig zaken zo motiverend als afrekenen met de pijn van een gebroken hart.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Hier volgen een aantal tips om te zorgen dat je kunt accepteren wat er is gebeurd. En om vervolgens langzaam en stap voor stap weer te gaan genieten van je leven.

Liefdesverdriet verwerken tip # 1: Acceptatie van pijn, angst en vraagtekens

Als jij degene bent die ‘gedumpt’ is kun je misschien begrip hebben voor de keuze van je ex. Waarschijnlijk houd je ook nog steeds van haar en gun je haar het beste (ik schrijf dit artikel voor mannen, maar waar ‘haar’ staat kun je ook ‘hem’ lezen). Maar waarschijnlijk ben je nog steeds geschokt, en begin je overal aan te twijfelen. Zaken die eerst voor je vaststonden zijn nu aan het wankelen. Wat deed ik verkeerd? Zijn we uit elkaar gegroeid of is het mijn schuld? Hoe werken relaties, hoe werkt liefde?

Als je al deze gevoelens van pijn, verdriet en angst niet zou hebben zou dat betekenen dat je niet normaal zou zijn. Je wilt waarschijnlijk dat de pijn stopt en je emoties controleren. Daar zijn inderdaad technieken voor, maar het belangrijkste is dat je eerst accepteert dat je al deze gevoelens een tijdlang zult ervaren. Je zult haar regelmatig missen en flashbacks krijgen over jullie tijd samen. In plaats van deze te ontwijken kun je ze ook gebruiken voor een soort van actieve ‘loving kindness meditatie’.

TIP: 23 Dates Met Slecht Weer: De Beste Waterdichte Date Ideeën

Iedere keer dat je liefdesverdriet weer opspeelt gebruik deze energie dan voor je loving kindness meditatie. Gebruik hier eventueel een ‘guided meditatie’ voor zoals deze (als je deze niet ‘voelt’, dan zijn er genoeg andere te vinden op Youtube).

Liefdesverdriet verwerken tip # 2: Vergeven van je ex en van jezelf

De loving kindness meditatie zal het gevoel van gemis vervangen door een gevoel van liefde. Dit gevoel zal niet alleen voor je ex zijn, misschien zal je juist wel merken dat dit gevoel van liefde ook sterker wordt voor je zelf en voor mensen in het algemeen. Waarschijnlijk zal het je ook helpen je ex te vergeven voor alle negatieve zaken die zij je heeft aangedaan, en de pijn die ze heeft veroorzaakt. Je gaat mogelijk inzien dat de keuze haar ook pijn heeft gedaan.

Als je van jezelf denkt ‘Waarom ben ik toch zo stom geweest om in deze relatie te stappen’ of ‘Ik had beter moeten letten op alle signalen’ dan ben je jezelf aan het pijnigen. Het is alsof je jezelf straf geeft voor verkeerd gedrag. Besef dat je ook maar het beste deed waar je toen toe in staat was. Pas wanneer je jezelf vergeeft kun je ophouden met kwaad te zijn op jezelf, en kun je verder met je leven. Boosheid hoort erbij en zal je helpen dezelfde fouten niet nog een keer te maken (is dat niet het geval, lees dan dit artikel over relatieverslaving)

TIP: Hoe Krijg Je Sjans: De Beste 11 Tips om te Sjansen

Liefdesverdriet verwerken tip # 3: Verantwoordelijkheid nemen

Wanneer je daar klaar voor bent, kijk dan ook eens naar jouw bijdrage in de relatie. Wat heb je niet willen zien bij de ander, wat is jouw aandeel geweest aan de kwaliteit van de relatie, wat zou je de volgende keer anders doen? Neem de verantwoordelijkheid voor wat jij gecreëerd hebt. Neem je verantwoordelijkheid voor gedrag waarin je niet trouw was aan jezelf. Besef ook dat je niet perfect bent en nooit zult zijn. Als je intenties goed waren en je hebt gedaan waarvan je dacht dat dat het beste was, dan kun je jezelf niets kwalijk te nemen.

Achteraf een koe in de kont kijken heeft weinig zin. Je kunt jezelf ook een compliment maken dat je risico’s hebt genomen en gehandeld hebt zoals je dacht dat je moest doen. Als je denkt dat er voor jou nog een aantal zaken valt te leren maak daar dan werk van. Als je meer wilt leren over aantrekkingskracht en over het creeren van de juiste mentaliteit, kijk dan bij de cursussen op deze website. Dit is je kans, je staat er nu voor open. Leer op je intuïtie te vertrouwen, daar sta je nu waarschijnlijk ook meer voor open.

Liefdesverdriet verwerken tip # 4: Je relatie echt verwerken

Je kunt meteen op zoek gaan naar een andere relatie om de eenzaamheid te verdoven. De vraag is alleen of je daar klaar voor bent. En hoe eerlijk dat is naar je nieuwe relatie. Wat je beter kunt doen is het een tijdje rustig aan doen. Dat wil niet zeggen dat je niet moet daten, maar verwacht er niet te veel. Houd het gezellig en casual totdat je er weer anders over gaat denken. Maak dit ook duidelijk, vanaf het begin, met de mensen met wie je date.

TIP: Een Vrouw Mee Uit Vragen: 10 Tips Die Succes Garanderen

Wat je ook niet wilt doen is je ex gaan zien als de beste persoon op aarde. Ook het tegenovergestelde is hoogstwaarschijnlijk niet waar, dat zij niet de moeite waar was om van te houden. Het is gewoon zoals het is, relaties mislukken nu eenmaal (vaker dan je misschien denkt) en het is zelden de eerste keer raak. Het is prima om de ‘waarom vraag’ te stellen, als je daarmee zaken ontdekt die jou een beter persoon maken. Maar besef je ook dat je daar nooit antwoord op zult krijgen.

De ‘waarom niet vraag, waarom zou jou dat niet kunnen overkomen, is net zo valide. Het overkomt de beste, meest populaire, liefdevolle, ontwikkelde mensen. Je wilt je ex zeker vertellen wat jij voelt, wat het met je heeft gedaan, hoe je over haar denkt. Doe dat wel met ‘een liefhebbend hart’, niet op een verwijtende manier. En ook niet op een manier waarbij je haar smeekt om bij je terug te komen, daarmee bereik je alleen maar het tegenover gestelde. Laat zien dat je genoeg van je ex houdt om haar los te laten.

Liefdesverdriet verwerken tip # 5: Een nieuwe start maken

Veel mensen verliezen zich helemaal in een relatie. Ze offeren alles ervoor op, hun vrienden, hun hobby’s en hun eigen passies. Het resultaat is vaak het tegenoverstelde van wat ze willen bereiken. Juist door jezelf niet op te offeren investeer je in die relatie. Door te werken aan je zelfvertrouwen, aan je eigenwaarde, door je niet op in-authentieke wijze aan te passen. Als je merkt dat je te veel compromissen aan jezelf hebt gemaakt, dan wordt het tijd om dat weer recht te zetten.

Ga weer nieuwe zaken ondernemen, ga ontdekken wat je wilt en waar je blij van wordt. Leer weer vertrouwen op dat stille stemmetje dat je intuïtie wordt genoemd. Als je weer in een nieuw relatie avontuur duikt zie het dan voor wat het waarschijnlijk is: een rebound relatie. Daar is niets mis mee, zolang die ander maar weet dat ze niet moet verwachten dan jij uit bent op een relatie. Houd jezelf en ook die ander niet voor de gek.

Mocht je opnieuw willen beginnen met je ex, zorg dan wel dat jullie de tijd die jullie uit elkaar waren goed gebruikt hebben. Wat hebben jullie geleerd van de fouten, in welk opzicht zijn jullie gegroeid of willen jullie groeien. Het zal een andere relatie moeten zijn met dezelfde persoon. Ga je een relatie aan met een nieuwe vlam, zorg dan dat jij niet meer vol emoties denkt aan je ex. Probeer wel te leren van je voorgaande relatie ervaringen. Val je op de verkeerde types zorg dan dat je deze keer sterker staat, en dat je beter zult luisteren naar je intuïtie.

En als laatste: gun jezelf de tijd. Praat met vrienden over je verdriet, zoek steun en doe sociale dingen ook al heb je daar niet altijd zin in. Wanneer jij daar voor open staat zul je ervaren hoe warm en meelevend mensen kunnen zijn.  Veel sterkte met het verwerken van je verdriet! 

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Diederik
mooi gezegd: een andere relatie met dezelfde persoon. Ik ben net weer terug met mijn ex (na 2 maanden) en we gaan beide proberen het helemaal anders te doen.
Harry
ik ben nadat ik ben “gedumpt” door mijn vriendin meteen gaan daten, ik dacht dat dit me goed zou doen, maar het versterkte juist mijn verdiet doordat ik mn ex nog meer ging missen. Nu ben er wel overheen en ben van plan binnenkort weer te gaan daten.
Harry
Reacties

Mijn man heeft het vier maanden geleden uitgemaakt, maar ik heb hem kunnen winnen met de hulp van 🙂 🙂 Dr_mack@ yahoo .com...
Tijmen
het twijfelen aan mezelf na de brake-up herken ik. Ik heb veel met vrienden gepraat dit hielp me wel echt.


het is net uit met mijn vriendin, ex dus. Ik kan deze tips goed gebruiken! Bedankt!
Micheal
Ik heb veel gelezen over het verwerken van liefdesverdriet, dit zijn erg goede tips! ik heb bij mezelf gemerkt dat ik het gewoon even tijd moest geven toen het uit was. In het begin ben ik echt een tijdje down geweest, maar naar een tijd begon ik alles goed te herdenken en op een rijtje te zetten. Natuurlijke baalde ik nog steeds en had ik gewild dat het anders was gelopen, maar na een tijd had ik er vrede mee.

Giovanni Roel
Godzijdank geloofde ik in DR osagiede na het lezen van zoveel getuigenissen van zijn werk en besloot ik contact met hem op te nemen. Ik ben Giovanni Roel. Ik schrijf mijn eigen getuigenis dat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Voordat ik Dr. Osagiede ontmoette, voelde ik dat het een bijgelovig geloof was en dat de spreuken niet wetenschappelijk bewezen waren, maar die spreuk deed me iets anders geloven. HIJ IS EEN GOEDE MAN. Ik vond mijn ex-vrouw met de hulp van deze man na 4 jaar pogingen, maar het was niet mogelijk om iets te tonen. Als u een getuigenis van DR Osagiede leest, is het waar. Mijn vrouw Sharon had me meer dan 4 jaar verlaten en ik zou haar graag terug willen hebben en proberen haar te vragen terug te komen, maar ze keerde me doof en maakte me publiekelijk absurd. Dr. osagiede werd naar mij doorverwezen door een van mijn vrienden die hij ook op mijn werkplek had geholpen en ik vertelde hem dat hij bijgelovig was en dat hij gek was om in zulke fetisjistische dingen te geloven. Maar na zoveel gedachten erover, ging ik het online krijgen en besloot om hem via e-mail te contacteren. Hij gaf me snel zijn mobiele nummer en we hebben ook lang met elkaar gepraat. Hij is de beste. Voordat hij de baan spelde, was ik al verzekerd. Binnen 3 dagen kwam mijn ex-vrouw na 4 jaar spot om een ​​nutteloze man te zijn, kwam ze me zien en vroeg me deze keer. Ik wist niet wat deze man deed, maar hij kan het heel goed voor me doen. Ik dank hem en mijn vriend voor het kennen van hem elke dag van mijn leven. Ik denk dat hij iedereen zal helpen die om hulp vraagt. U neemt contact met hem op doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp +2349014523836 veel geluk
en hij is ook in staat om ...
1) liefdespellen
2) verloor liefdesbetoveringen
3) scheiding
4) echtgenoten echtgenoten
5) betoverd bindmiddel
6) ontbindingsspreuken
7) simuleer een kleine liefdevolle vriend
8.) u wordt gepromoveerd in de spelling van uw kantoor / loterij
9) zal je liefde bevredigen
10) je wilt rijk zijn
doctorosagiede75@gmail.com of
whatsapp +2349014523836

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
15 Mar. '24 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
19 Apr. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
18 May. '24 Attraction Bootcamp (Daytime only) Utrecht
MEER INFO ›
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)