Home / Blog / Vrouwen versieren / onzekerheid overwinnen met vrouwen

8 Simpele tips om je onzekerheid met vrouwen te overwinnen

20 Jun 2018, door Daan in Vrouwen versieren

In dit artikel leer je:

 • Hoe zelfvertrouwen werkt en hoe je een ONVERWOESTBAAR zelfvertrouwen opbouwt.
 • Hoe je je eenvoudig je onzekerheid overwint met vrouwen!
 • Simpele maar DODELIJK EFFECTIEVE mindtricks om je onzekerheid te slim af te zijn.
 • Hoe je LICHAAMSTAAL je meer zelfvertrouwen kan geven.
 • Hoe je je gedachten REFRAMED om je zelfbeeld te verbeteren.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Waarschijnlijk is de volgende situatie je weleens overkomen:

Je staat in een kroeg of club, je ziet een mooie vrouw staan en je wil haar aanspreken. Toch is er iets dat je tegenhoudt…

Je twijfelt, je bent bang dat ze negatief zal reageren, je vraagt je af of jij wel aantrekkelijk genoeg bent voor haar en terwijl deze gedachten in je hoofd opkomen voel je je hart sneller slaan en begin je nerveus en angstig te worden.

Basicly vraag je je af hoe je onzekerheid te overwinnen.

Herkenbaar?

Maak je geen zorgen! Dit is iets waar 99,9999999999999999999999% van de mannen last van heeft of weleens last van heeft gehad. Het goede nieuws is echter dat je hier geen last van hoeft te blijven houden.

Tegenwoordig is het voor de meeste mannen een vrij bekend gegeven dat zelfvertrouwen een hele belangrijke eigenschap is die vrouwen aantrekkelijk vinden. Onzekerheid is een afknapper! Waarschijnlijk heb je dit al weleens gehoord.

Maar wat is aantrekkelijk zelfvertrouwen nou precies? En hoe bouw je het op?

En wat doe je als je je toch onzeker of angstig voelt?

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar het antwoord op deze vragen. Ik gaf honderden euro’s uit aan cursussen om beter te worden met vrouwen en mijn zelfvertrouwen te vergroten, ik probeerde elk klein trucje uit dat ik op internet kon vinden en ik sprak duizenden vrouwen aan op straat en in de club.

Ik probeerde werkelijk alles! Totdat ik uiteindelijk het geheim ontdekte…

Het vele uitgaan en experimenteren begon ineens zijn vruchten af te werpen en ik ontdekte de voorwaarden voor een onverwoestbaar zelfvertrouwen!

Inmiddels is zelfvertrouwen geen issue meer voor me. Ik heb allerlei handige trucjes geleerd om mijn angst en onzekerheid de baas te worden.

En vandaag deel ik de 8 tips met je die ik inmiddels al jaren train aan alle deelnemers van onze versiertrainingen en die ervoor gaan zorgen dat jij nooit meer onzeker hoeft te zijn.

Tip 1: Eerst doen dan denken

Met veel dingen in het leven hoor je mensen vaak zeggen:

‘’eerst denken en dan doen’’

Men suggereert dat je eerst goed na moet denken over wat je van plan bent te gaan doen alvorens je tot actie overgaat.

Het idee hierachter is dat je hiermee voorkomt dat je domme dingen gaat doen waar je later spijt van krijgt.

Denk er eens over na! Wat is het eerste dat jij doet wanneer je een mooie vrouw ziet staan en het idee in je hoofd opkomt dat je haar aan zou kunnen spreken?

Denk je er niet over na en loop je meteen op haar af?

Of wacht je toch even en probeer je de situatie te ‘’analyseren’’?

Er is een grote kans dat je dat laatste doet. De meeste mensen denken dat het in eigenlijk alle situaties verstandig is om eerst te denken en daarna pas te doen.

Met onzekerheid overwinnen, en dan met name onzekerheid rondom vrouwen, is het echter volledig andersom.

Vaak kun je beter eerst actie ondernemen en achteraf pas nadenken!

Wanneer je een leuke vrouw ziet staan en je twijfelt over of je wel of niet op haar af moet stappen is het eigenlijk altijd beter om eerst en meteen actie te ondernemen.

Wanneer je er eerst over gaat nadenken komt je brein vaak op met allerlei doemscenario’s en wordt de drempel om over je onzekerheid heen te stappen en haar alsnog aan te spreken alleen maar groter.

Dit nu wetende wil ik je een trucje leren…

Een trucje om je avonden in de club meteen een heel stuk makkelijker te maken…

Namelijk:

Denk niet na en spreek bij binnenkomst de eerste vrouw aan die je ziet!

Door deze regel voor jezelf te hanteren neem je een mentale drempel weg en zul je merken dat je de rest van de avond minder nadenkt over het wel of niet op een vrouw afstappen.

Elke seconde die je langer wacht wordt je 10% minder aantrekkelijk en maak je het jezelf 10% moeilijker om het alsnog te doen.

Het zijn dit soort kleine dingetjes die je kunt doen om meteen veel socialer te worden.

Het maakt niet uit wanneer een gesprek niet zo lekker loopt. Van ieder gesprek leer je weer een beetje bij.

Onthoud dat het altijd beter is om een slechte interactie met iemand te hebben en een beetje bij te leren dan om helemaal niets te doen en jezelf alleen maar meer en meer druk op te leggen.

Tip 2: Wacht tot het piekpunt

Mocht je ondanks al je goede bedoelingen soms toch nog te onzeker zijn om op haar af te stappen dan gaat deze tweede tip je waarschijnlijk enorm helpen.

In sommige situaties lukt het je soms gewoon niet om simpelweg niet na te denken en ervoor te gaan.

Je voelt je onzeker en weet niet of je op haar af moet stappen. Ondertussen voel je de angst in je lichaam toenemen en toenemen…

Maar weet je wat? Ik heb hier de perfecte oplossing voor gevonden!

Wat ik hier ga onthullen gaat niet enkel over vrouwen versieren. Je kan dit simpele trucje gebruiken bij elke situatie waarin je onzekerheid en angst voelt om iets te doen.

Ik leerde dit trucje ooit van een coach die gespecialiseerd is de behandeling van angststoornissen. Het werkt heel eenvoudig. Deze angstcoach leerde mij dat angst altijd werkt in ‘’golven’’. Dat betekent dat het komt en weer gaat. Angst werkt als een curve zoals je hieronder ziet:

Stel je voor dat de curve in de afbeelding jouw angst is.

Dan zie je dat je angst opkomt en toeneemt totdat het op een gegeven moment een piekpunt bereikt.

Na het piekpunt neemt de angst altijd weer af! Het is uiteindelijk allemaal te doen om het piekpunt. Je angst blijft vaak toenemen totdat er op een gegeven moment een piekpunt wordt bereikt waarop je ‘’optimaal bang’’ bent.

Na dit piekpunt neemt de angst meestal weer af tot het punt waarop je veel minder bang bent waarna er weer een volgende golf start. De kunst is om voor jezelf te leren herkennen wanneer jij op dit piekpunt zit en om vlak daarna actie te ondernemen.

Vertrouw erop dat na het piekpunt de angst altijd minder wordt. In elke gezonde situatie is dat namelijk het geval.

Wanneer je angst na dit piekpunt toch blijft toenemen spreekt men van een paniekaanval. Het lijkt me duidelijk dat je dat niet wil!

Zorg er daarom voor dat je je angsten zoveel mogelijk de baas bent maar kijk uit dat je niet te ver gaat in je drive om je angsten te overwinnen.

Tip 3: Neem niet alles zo persoonlijk

Een ander punt wat erg belangrijk is om aan te stippen wanneer het gaat om het overwinnen van je onzekerheid is om niet alles wat andere mensen tegen je zeggen zo persoonlijk te nemen.

Ik zie het continu gebeuren:

Een man verzamelt al zijn moed en loopt in een club naar een leuke vrouw toe en spreekt haar aan. Vervolgens wordt hij afgewezen en staat hij er de rest van de avond een beetje somber bij.

Dit komt omdat hij de afwijzing veel te persoonlijk neemt.

Mijn advies aan jou is dus om een afwijzing nooit persoonlijk op te vatten. Dat betekent niet dat je niet moet kijken naar wat je wellicht fout deed.

Je moet altijd blijven leren van je afwijzingen maar neem ze nooit persoonlijk!

En daar is een goede reden voor…

Wanneer je baas je bijvoorbeeld afsnauwt omdat hij vind dat je je werk niet goed hebt gedaan dan hoeft dit niet iets met jou persoonlijk te maken te hebben.

Je baas vindt je wellicht een hele toffe kerel maar bekritiseert je op het werk dat je levert. Hij bekritiseert je alleen vanwege het werk dat beter moet.

Hetzelfde geld voor het versieren van vrouwen.

De meeste mannen zijn vaak heel onzeker wanneer ze voor een mooie vrouw staan. Wanneer deze vrouw hen dan vervolgens afwijst voelen ze zich alleen maar onzekerder…

Dit komt omdat ze de afwijzing persoonlijk nemen en denken dat het puur en alleen aan hen ligt dat ze afgewezen worden.

Dit hoeft echter lang niet altijd waar te zijn.

Okee als je eruit ziet als deze vent misschien wel…

Maar wanneer je gewoon een gemiddeld uiterlijk hebt is een afwijzing heel vaak niet persoonlijk.

Dat geld zeker voor afwijzingen in een club!

Denk eens aan alle afwijzingen die je hebt gehad…

Bij hoeveel van die afwijzingen duurde de interactie korter dan vijf minuten voordat ze je afwees?

Waarschijnlijk behoorlijk veel!

In deze situaties is het jouw GEDRAG dat zij afwijst en niet jou persoonlijk.

Ze kent je namelijk helemaal nog niet! Want hoe kun je zeggen wat voor persoon iemand is in enkele seconden of minuten?

Denk er maar eens over na. Stel je moet sollicitatiegespreken met mensen houden voor een hele belangrijke baan waarbij het heel belangrijk is dat je de juiste kandidaat vind.

Hoe groot is dan de kans dat je de meest geschikte kandidaat vind wanneer je met elke kandidaat maar een paar minuten mag praten?

Wanneer een vrouw maar een fractie van jou te zien krijgt kan zij nooit een goede inschatting maken van hoe aantrekkelijk jij bent waardoor ze soms een beslissing moet nemen op basis van kleine gedragingen.

Ik hoor het je denken:

Waarom neemt ze dan niet de tijd om me te leren kennen?

Nou… stel je eens voor hoe haar avond eruit ziet als ze met elke man die haar aanspreekt een uur gaat staan praten.

Niets persoonlijks dus! Een vrouw die jou nu op je gedrag binnen een minuut afwijst kan je morgen super aantrekkelijk vinden wanneer ze een uur met je heeft gepraat.

Daar komt ook nog eens bij dat het soms zelfs niet eens je gedrag is dat zij afwijst. Soms ligt een afwijzing geheel buiten jouw macht.

Omdat je bij het flirten met vrouwen te maken hebt met andere mensen kun je nooit met zekerheid zeggen wat de reden is dat een vrouw je afwijst.

Misschien is haar puppy net overleden of heeft ze een enorme kutdag gehad op haar werk en heeft ze daarom geen zin om nieuwe mensen te ontmoeten.

Eén van de belangrijkste trucs om je eigen onzekerheid te overwinnen is om wel te luisteren naar de feedback die andere geven maar om niet alles te persoonlijk te nemen.

Tip 4: Pas je lichaamstaal aan!

Een andere super effectieve manier om er voor te zorgen dat je je minder onzeker voelt is het aanpassen van je lichaamstaal!

Wellicht heb je weleens gehoord dat men beweert dat 90% van alle menselijke communicatie non-verbaal is.

Non-verbale communicatie is bij het versieren van een vrouwen jouw absolute sleutelfactor.

Wanneer je je lichaamstaal op de juiste manier aanpast op het moment dat je in interactie bent met een leuke vrouw kan ik je garanderen dat je resultaten zullen verdubbelen.

Ook voor je gevoel van zelfvertrouwen kan lichaamstaal van extreem belang.

Benieuwd hoe het werkt?

In de TED talk hieronder legt sociaal psycholoog Amy Cuddy je alles uit over hoe je lichaamshouding je gevoel van zelfvertrouwen kan beïnvloeden.

Nu hoor ik je denken: ‘’Leuk filmpje maar hoe pas ik dit toe in interactie met een leuke vrouw?’’

Simpel!

Wil je zien hoe dit in de praktijk werkt? Check dan hieronder het filmpje van mij waarin ik op straat demonstreer wat zowel een onzekere lichaamshouding als een zekere lichaamshouding met je kan doen.

Tip 5: Accepteer je zelfbeeld en pas het aan door affirmatie

Laat me je een vraag stellen:

‘’Heb je een idee van wat voor eerste indruk jij bij mensen afgeeft?’’

Zo niet dan is het wellicht goed om dat eens te checken. Wellicht heb je al wel een beetje een idee wat jouw eerste indruk is.

Toch hoeft dat niet altijd te kloppen. Ik zal eerlijk zijn. Ik had vroeger geen flauw idee van wat voor eerste indruk ik op mensen gaf.

Totdat ik begon met het aanspreken van heel veel vrouwen.

Ik had daarvoor al wel een idee van wat mijn eerste indruk was maar sommige ideeën die ik had over hoe ik over kwam op mensen bleken totaal niet te kloppen.

Op sommige gebieden kwam ik veel negatiever over dan ik dacht.

Wanneer vrouwen mij dan op deze gebieden aanspraken werd ik extreem onzeker. Echter na een tijdje leerde ik welke punten vrouwen bij mij keer op keer aanstipten en overwon ik mijn onzekerheid.

Ga eens bij jezelf na..

Wat voor beeld heb je van jezelf en wat voor beeld hebben anderen eigenlijk van jou in negatieve zin?

Misschien vind je jezelf dik, lelijk of nerdy eruitzien. Is dit ook de eerste indruk die andere van jou hebben? Schrijf dit allemaal eens voor jezelf op.

Dit kan misschien behoorlijk confronterend en pijnlijk zijn maar geloof me, nu door die pijn heenbijten en veel zelfkennis opdoen gaat je op den duur enorm veel meer zelfvertrouwen geven.

Wanneer je een goed beeld hebt van jouw zwakke punten is het tijd om je zelfvertrouwen een boost te gaan geven door middel van affirmatie.

Om uit te leggen hoe affirmatie werkt wil ik je uitleggen wat de filosofie achter Cognitieve Gedragstherapie is. Cognitieve Gedragstherapie is een vorm van therapie die gebruikt wordt bij de behandeling van allerlei verschillende soorten emotionele en psychologische problemen.

De filosofie van cognitieve gedragstherapie is dat je gedachten bepalen hoe je je voelt en hoe je je gedraagt.

Wanneer je dus constructieve en opbouwende gedachten hebt zul je je ook beter voelen en positiever gedrag gaan vertonen.

Het idee achter affirmatie is dat je onderzoekt wat voor soort niet helpende gedachten je op dit moment hebt en die vervangt door constructieve gedachten.

Vervolgens herhaal je deze positieve en constructieve gedachten dagelijks!

Dagelijks? Ja dagelijks!

Alleen door je nieuwe opvattingen continu opnieuw te herhalen zul je er uiteindelijk in gaan geloven en zal het je zelfvertrouwen een boost geven.

Tip 6: Verbreed je comfortzone stap voor stap

Het overwinnen van onzekerheid en angst is niet van de één op de andere dag gefixt.

Onzekerheid overwinnen doe je het beste door in kleine stapjes je comfortzone te verbreden. Wanneer je te snel wil gaan en meteen allerlei dingen gaat doen die je eigenlijk super eng vind loop je het risico jezelf aan een paniekaanval te helpen.

Verbreed je comfortzone dus stap voor stap.

Vind je het eng om een mooie vrouw op straat aan te spreken? Of is een vreemde aanspreken voor jouw überhaupt al een grote stap?

Begin dan simpel met het benaderen van een oud vrouwtje om te vragen hoelaat het is. Wanneer je daar comfortabel mee bent kun je er een schepje bovenop doen en een gesprekje aanknopen.

Tip 7: Respecteer jezelf!

Een factor die een hoop mannen nog weleens willen vergeten is je eigen verzorging.

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen!

Wanneer je je fit voelt en lekker in je vel zit is het zoveel makkelijker om je zelfverzekerd te voelen. Daarbij laat het feit dat jij jezelf goed verzorgd zien dat jij respect voor jezelf hebt.

Wil je dat een vrouw respect voor jou heeft?

Dat wil een vrouw ook! Maar denk er eens over na:

Hoe kan een vrouw respect voor jou hebben als jij al niet eens respect voor jezelf hebt en jezelf niet goed verzorgt?

Denk eens na over de volgende dingen:

 • Hoe gezond eet je?
 • Hoe vaak doe je aan sport?
 • Hoe veel tijd en aandacht besteed je aan persoonlijke verzorging?
 • Hoeveel belang hecht je aan je kledingstijl?

Al deze factoren geven een vrouw een beeld van hoe belangrijk jij jezelf vindt en hoe goed je jezelf verzorgt.

Wanneer je jezelf goed verzorgd zullen vrouwen je er zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen meteen een stuk aantrekkelijker vinden. Iets wat je vervolgens uiteraard een heel stuk minder onzeker over jezelf maakt.

Tip 8: Ontwikkel kernzelfvertrouwen

Tot slot wil ik nog een heel belangrijk punt behandelen.

Want wat is zelfvertrouwen nou precies en hoe werkt het eigenlijk?

Wellicht heb je weleens gemerkt dat je je veel zelfverzekerder voelt wanneer je thuis bent of wanneer je in je stamkroeg bent.

Dit komt omdat er twee soorten zelfvertrouwen bestaan:

Namelijk…

 • Situationeel zelfvertrouwen
 • Kernzelfvertrouwen

Situationeel zelfvertrouwen wil zeggen dat je je alleen zelfverzekerd voelt in een bepaalde situatie. Dat is waarom je je wellicht fijner voelt wanneer je thuis bent of in je vaste stamkroeg dan wanneer je naar een nieuwe onbekende locatie gaat.

Wanneer je meer succes wilt bij het versieren van vrouwen kun je hier handig gebruik van maken.

Door veel uit te gaan in dezelfde club of bar ontwikkel je op een gegeven moment situationeel zelfvertrouwen op die desbetreffende locatie.

Je gaat je er op een gegeven moment vertrouwd voelen!

Dat maakt het allemaal natuurlijk een stuk makkelijker om op een leuke vrouw af te stappen.

Dan heb je nog KERNZELFVERTROUWEN

Kernzelfvertrouwen wil eigenlijk zeggen dat je zelfverzekerd bent van jezelf zonder iets externs nodig te hebben.

Je ontwikkelt kernzelfvertrouwen door je opvattingen ten opzichte van jezelf te veranderen.

Denk dus bijvoorbeeld niet:

‘’Ik moet dit doel halen want anders faal ik en ben ik niks waard’’

Maar denk in plaats daarvan:

‘’Ik haal mijn eigenwaarde niet uit of ik dit doel haal of niet en elke keer dat ik faal leer ik weer iets nieuws waardoor ik weer een stap vooruit kom’’

Om dit soort dingen meer in je systeem te krijgen en kernzelfvertrouwen te ontwikkelen kun je gebruik maken van affirmatie.

Je onzekerheid echt de baas worden

Wil je echt voor eens en voor altijd korte metten maken met je onzekerheid rondom vrouwen? Download hieronder dan mijn Transformatie Pakket. Hierin deel ik de beste technieken om een vrouw zelfverzekerd aan te spreken, geef ik handige gesprekstechnieken en deel het belangrijkste geheim dat het verschil maakt tussen de seksueel aantrekkelijke man en de seksueel onaantrekkelijke man.

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
12 Jul. '24 Summerbootcamp WarschaušŸŒž
MEER INFO ›
23 Jul. '24 Summerbootcamp WarschaušŸŒž
MEER INFO ›
9 Aug. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
20 Sep. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
1 Nov. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)