Home / Blog / Liefdesverdriet / Liefdesverdriet verwerken blauwdruk

Liefdesverdriet verwerken blauwdruk

15 Oct 2014, door Patrick in Liefdesverdriet

Liefdesverdriet verwerken

Liefdesverdriet verwerken blauwdruk?

Je voelt je klote. Je wereld is ingestort. De liefde van je leven is weg. Ze is definitief uit je leven verdwenen. Je twijfelt of je haar moet bellen en nog een keer moet afspreken. Je staart naar je telefoon en wacht op een sms of een telefoontje van haar. Je ziet haar overal over straat lopen. Elke vrouw die je in de verte ziet lijkt op haar. Je functioneert niet meer, je kan maar aan een ding denken.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Je beeldt je in dat zij met een andere kerel in bed ligt. Je verwijt jezelf van alles en nog wat. Je bent ontzettend kwaad, op haar en op jezelf. Je maakt jezelf gek. Je kan dat gevoel niet relativeren. Je voelt je klote. Ontzettend klote.

Laat het een schrale troost zijn: dat gevoel kennen we allemaal.  Sterker nog: op dit moment lopen er miljoenen mensen op de wereld rond met ongeveer hetzelfde gevoel. Sommigen zijn er nog slechter aan toe. Je bent dus niet de enige. Al koop je daar op dit moment weinig voor.

Voor liefdesverdriet bestaat geen blauwdruk. Gemiddeld kan je zeggen dat het naarmate de tijd vordert minder wordt, maar de kans dat dit in een rechte lijn verloopt is niet al te groot. Als je je beter voelt en denkt dat je er eindelijk vanaf bent, is de kans groot dat het als een boemerang weer terugkomt.

Het verwerken van de relatie gaat met horten en stoten, met hobbels en dalen. Diepe dalen. Een zekerheid heb je wel: uiteindelijk gaat het over. De tijd heelt alle wonden. Ik ga je proberen te helpen die tijd zo kort mogelijk te laten zijn.

TIP: 33 Beste Date Ideeƫn in Breda (Eerste date of met je vriendin)

Liefdesverdriet geef niet alleen psychische pijn

Je voelt dus immense pijn. Dat is normaal. Daar heeft iedereen last van die tegen zijn zin een relatie heeft zien eindigen. Die pijn zit in je hoofd, in je buik en in je hart. De pijn is niet alleen psychisch, maar ook lichamelijk. Net als bij angst en frustratie beperkt liefdesverdriet zich niet tot psychische pijn.

Maar anders dan bij 'echte' fysieke pijn bestaat er geen panklaar medicijn dat je kan innemen. Bij hoofdpijn neem je een aspirientje en bij maagpijn een pijnstiller. Bij een gebroken been ga je naar het ziekenhuis. Maar de dokters zien je al aankomen. Wat scheelt eraan, meneer? 'Ik heb een gebroken hart...'

Nee, daarvoor moet je ergens anders zijn. Ik ken je niet maar toch ga ik hier mijn best doen jou op weg te helpen. Zie mij als een ervaringsdeskundige en goed bedoelende vriend die zijn beste tips aan jou geeft. Ik beperk het tot drie inzichten en praktische tips. Hier komen ze.

Mijn persoonlijke liefdesverdriet tips

1) Mijn eerste tip is om er met zoveel mogelijk mensen over te praten. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Immers, je voelt je klote en je hebt nergens zin in. Je denkt al zoveel na over je liefdesverdriet dat je niet ook nog eens zin hebt om er met mensen over te gaan praten.

Maar, wacht even. Time-out. Wat denk je nou? Dat jouw vrienden en kennissen niet zien dat jij je niet honderd procent voelt? Denk je dat zij geen zin hebben om daarover te praten? Denk je nou echt dat zij dat gevoel - of een vergelijkbaar gevoel - niet kennen? Je hoeft niet te denken dat je hun verveelt met jouw praatjes. Nee, iedereen is geïnteresseerd in de liefde, en liefdesverdriet hoort daar nou eenmaal bij.

TIP: Julien Blanc: Wat je wel en niet van hem aan wilt nemen

Je bent bang dat je hun verveelt met jouw verdriet. Je bent bang dat je de sfeer verpest door over zoiets te gaan praten als liefdesverdriet. Wees daar niet bang voor. Als het echt goede vrienden of kennissen zijn, zijn ze wel degelijk bereid om jou te helpen.

Soms kan het ook helpen met collega's of zelfs vreemden erover te praten. En gek genoeg werkt dat ook, soms zelfs beter. Je praat dan vrijuit, en iedereen kent het gevoel. Of dit voor jou ook werkt weet ik niet, maar probeer het uit!. Zoek de mensen om je heen die geschikt lijken om het erover te hebben. Zolang je er maar over blijft praten.

Het is misschien een open deur, maar praten helpt. Het moet geen obsessie worden,  dat was het immers al. Het is juist de bedoeling dat de obsessie beetje bij beetje afneemt. Confronteer anderen met je pijn. Daarmee confronteer je jezelf met je pijn. Alleen op die manier heb je kans dat het sneller weggaat dan je ooit had kunnen denken. 

De eerste maanden zijn het lastigst. Je voelt de pijn in al je haarvaten. Je denkt dat het einde van de wereld is. Je hoopt dat jullie relatie een tweede leven kan krijgen. Als je diep van binnen voelt dat zo is maak daar dan werk van. Maar als je diep van binnen weet dat het voorbij is, definitief voorbij praat er dan over.

2) Nu is het tijd om naar je verstand te luisteren. Zie dit als fase twee. Je weet dat je relatie voorbij is. Wat je niet wilt is wachten tot je je ex met iemand anders over straat ziet lopen. Dat zal sowieso lastig zijn, maar je wilt dat moment voor zijn.

TIP: Relatieproblemen: De 15 grootste relatie-killers en hoe je ze oplost

Begin met mentaal afscheid te nemen, hoe moeilijk dat ook is. Kijk niet om de vijf minuten op je telefoon of ze al een bericht gestuurd heeft. Dwing jezelf geen sms'jes naar haar te sturen. Verbreek al het contact. Als er nog kans is dat jullie een nieuwe relatie krijgen, dan zal dit ook een nieuwe relatie zijn.

Je zal haar nog een keer tegenkomen - vroeg of laat - en dan zal je natuurlijk zenuwachtig zijn. Zal zij een nieuwe relatie hebben. Wees daar mentaal op voorbereid, door het in je gedachten te accepteren.

Het beste wat je voor jezelf kunt doen, is dingen te gaan doen die jou een goed gevoel geven over jezelf. Dat maakt je gelukkiger en het maakt je aantrekkelijker. Mocht er dan een kans zijn om haar terug te krijgen, dan ben jij een stuk interessanter voor haar. Gebeurt dat niet dan ontdek je hopelijk geen anderen nodig hebt voor je geluk. Of laat ik het zo zeggen, dat je daarvoor niet afhankelijk bent van anderen. In ieder geval niet van haar! (of van welke vrouw dan ook).

Een nieuwe relatie met haar - als je dat tenminste nog wil na een tijdje - gaat alleen gebeuren als je weer in je kracht bent gekomen. Ben jij een wanhopig persoon die ten onder gaat aan zijn liefdesverdriet? Nee, natuurlijk niet. Je bent veel meer dan dat. Het is hoogste tijd om de beste versie van jezelf te worden.

Maar ik schrijf deze blog niet met tips om je ex te heroveren. Deze blog richt zich in eerste instantie op het omgaan met liefdesverdriet. Daarmee kom ik aan de derde en laatste tip, die tevens de derde fase van het omgaan met je liefdesverdriet is.

TIP: 7 Beste Online Dating Profieltekst Tips waarmee je indruk maakt

3) Ga daten! Spreek af met vrouwen. Dit hoeft natuurlijk niet de dag of week nadat je relatie is verbroken. Geef jezelf eerst de tijd om die allereerste fase van hevig liefdesverdriet door te komen. Het is normaal om je klote voelen. Schaam je daar dus niet voor! Het is immers niet niks, een verbroken relatie.

Maar dan - als je langzamerhand ietsje beter gaat voelen – wil je deze tegenslag om gaan turnen in iets geweldigs. Je gaat het namelijk zien wat het is: een katalysator om het beste uit jezelf te halen. De gaafste en meest aantrekkelijke versie van jezelf!

Als het in het begin moeizaam gaat, accepteer dat. Zie het als een training op weg naar je nieuwe leven. Een leven zonder liefdesverdriet en vooral ook zonder neediness!

Misschien denk je dat het geen nut heeft met anderen af te spreken als je alleen nog aan je ex kan denken. Toch heeft het nut! Je moet doorgaan met andere vrouwen af te spreken. Misschien gaat het niet zo snel als je had gehoopt, maar je zal merken dat de pop-up-gedachten aan je ex minder worden.

Langzaam, en misschien sneller dan je denkt komt je oude zelf, die kerel die je graag mocht, terug. De sexy you is bezig met een serieuze comeback! 

Voor het weet ontmoet je tijdens je tweede, derde of vierde date een leuke vrouw. En is het niet de liefde van je leven, dan misschien wel een sympathieke, aantrekkelijke vrouw met wie het klikt. Sex met een nieuwe vrouw is behalve erg prettig ook een zeer effectieve methode om weer meer afstand te nemen van je ex.

Na verloop van tijd voel je je sterker worden. Je bent gegroeid als mens. Misschien kan je nu al met meerafstand naar de verbroken relatie kijken. Zien wat je ervan hebt geleerd. Wetende wat je fout hebt gedaan en t wat je goed hebt gedaan. In dat geval ben je hard op weg naar een vernieuwde en verbeterde versie van jezelf.

Ik heb je drie tips aangereikt om effectief om te gaan met je liefdesverdriet. Praten, vergeten en doorgaan. Zo zou je de methode kunnen samenvatten. Maar ook als accepteren en confronteren. Je moet de nieuwe situatie accepteren en de confrontatie met jezelf aangaan. En vergeet niet, uiteindelijk gaat liefdesverdriet voorbij en kom je er sterker uit! 

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
12 Dec. '23 Summerbootcamp Barcelona šŸŒž
MEER INFO ›
15 Dec. '23 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
12 Jan. '24 Attraction Bootcamp Antwerpen
MEER INFO ›
2 Feb. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
15 Mar. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
19 Apr. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)