Home / Blog / Online dating tips / beste dating apps

De 8 Populairste & Beste Dating Apps in Nederland

05 Feb 2017, door Daan in Online dating tips

Wassup Bro,

Er zijjn glorieuze tijden aangebroken voor alle bro’s in Nederland.

EINDELIJK is ons menselijk ras zo ver geëvolueerd dat online dating niet alleen meer door wanhopige kattenvrouwtjes wordt gebruikt. Of eeuwige maagden in een wanhopige poging om hun zielsverwant te vinden via het internet.

Het sleazy imago dat aan online dating kleeft begint nu officieel te verdwijnen. Uit een onderzoek uit Amerika waarin 87 procent van alleenstaande Amerikaanse mannen en 83 procent van de vrouwelijke Amerikanen vinden momenteel dat online dating ‘sociaal aanvaardbaar’ is.

YES GOD BLESH AMERICA

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Inhoud van dit artikel:

Kortom, de grote kudde mensen die wij de naam ‘maatschappij’ hebben gegeven is er eindelijk achter dat je geen loser bent als je de vrouwtjes via het internet binnenhaalt…

Sterker nog, ik vind je persoonlijk een gigantische flapdrol als je nu nog steeds niet gebruik maakt van de mogelijkheden die deze dating apps bieden aan jonge (extreem hitsige) mannen zoals ik zelf.

Je laat zovéél liggen... ik kan er wel van janken (not, maar wel bijna).

Wie chicks alleen in real life probeert te versieren loopt zo ontzettend veel moois mis.

Want zeg nou zelf, hoeveel ECHT mooie chicks kom jij tegen als jij zit te keutelen op het toilet? Of als je om 22:00 savons in je vuile onderbroek South Park ligt te kijken op de bank?

De enige plek waar ze dan verschijnen is op het beeldscherm van je telefoon.

Tenminste, als je op die nieuwste smartphone in je vuistjes de JUISTE datingapp hebt staan…

Daarvoor moet je wel weten op welke dating app je moet zitten.

Daarom mijn vriend, heb ik alles (zoals gebruikelijk) weer eens tot de bodem voor je uitgezocht.

Jullie kennen me. En ik wil jullie niet teleurstellen..

Zodat jullie Tinder Troopers samen met Tinder Koning Mattie de vele dating apps kunnen binnenvallen en glorieuze overwinningen behalen (In de vorm van je een hernia bangen van geile chicks die je online ontmoet hebt)

Dus bel je chiropractor alvast op.. en vertel hem dat tie overuren gaat draaien..

Want ik heb hier de 8 populairste datingapps op een rijtje gezet klaar om veroverd te worden door een jonge strijdlustige Tinder Trooper zoals JIJ!

De populairste DATING APPS

Aangezien ik niet zit te schijten met m’n laptop op schoot, ben ik vooral geïnteresseerd in welke dating APPS nou het beste zijn.

Ik probeer elke minuut aan ‘vrije tijd’ te besteden aan het ontmoeten van de meest sexy vrouwen die ik kan vinden op deze planeet. Dit is zo’n grote passie van mij dat ik zelfs mijn werk van heb gemaakt door andere bro’s deze super hero skills aan te leren.

Mijn hele leven draait om het ontmoeten van vrouwen… (en kip, ik ben gek op kip)

Echter, ondanks dat ik me leven zo heb ingericht zijn er ALSNOG genoeg momenten dat ik mij in een omgeving bevind waar geen vrouwen zijn (wat bij wet verboden zou moeten zijn, hier wordt niemand blij van)…

Gelukkig voor een ‘hitsige heer’ zoals ikzelf leven wij in het tijdperk van de epische technologie. Het universum het mogelijk heeft gemaakt om sexy vrouwen te ontmoeten via een klein apparaatje dat je zelfs in je broekzak kan stoppen -> je smartphone.

Van dit hele idee loop ik al de gehele dag rond met een semi-boner.

Aangezien ik veel reis was ik zeer verheugd toen ik de volgende informatie in mijn knuisten kreeg. De BBC heeft begin 2016 het bedrijf App Annie ingeschakeld om te kijken welke datingsapp nou eigenlijk het populairst is in de gehele wereld!

In hun onderzoek hebben de gekeken naar de 50 meest gedownloade applicaties! Er waren twee namen die domineerden in 2015: Badoo en Tinder.

In 10 jaar tijd heeft Badoo het voor elkaar gekregen de meest gedownloade datingsapp te zijn in maar liefst 21 landen.

De grootte concurrent Tinder was de meest gedownloade datingapp in 18 andere landen en is daarmee de grote nummer twee ter wereld BRUH.

ORANJE: Badoo
ROOD: Tinder
GRIJS: Anders

(bron: BBC

Hier in ons knusse Europa spendeer ik mijn meeste tijd. Tinder domineert de noordelijke landen terwijl Badoo de topfavoriet is in het oosten en zuiden. In de Duitstalige landen is Lovoo de nummer één.

Het is echter niet zo dat Tinder niet gebruikt wordt in de landen waar Badoo het populairst is. Tinder zit Badoo namelijk overal dicht op de hielen.

Daarom is er in mijn ogen maar 1 opperhoofd onder alle dating apps en dat is mijn grootste online vriend, mijn dankbare oase in de woestijn en een onuitputtelijke bron van sexy chicks: MALFACKING TINDER.

Lang Leve Tinder!

#1: Tinder

Iedereen weet tegenwoordig wat Tinder is. Voor al je verschillende behoeftes kan je hier terecht.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel relaties ontstaan uit Tinder blijkt uit verschillende peilingen en onderzoeken…

Ben je echter net als ik een ontzettende geilpijp en wil je alleen maar snel en gemakkelijk van bil gaan? Hoef je niet perse de vrouw van je kinderen te vinden maar wil je vooral een vrouw vinden om je ‘kinderen’ aka zaadcellen in kwijt te kunnen?

Dan is er in mijn opinie maar 1 koning der koningen onder de datingsites en datingapps:

TINDER!!!

In 2015 maakten er wereldwijf al 50 miljoen mensen gebruik van Tinder, en dit aantal groeit met de dag!

Inmiddels is het zo dat meer dan 1.2 miljoen Nederlanders op Tinder zitten. Van al die gebruikers zijn de meeste gebruikers in hun 20e jaren. AKA Tinder zit vol met jonge sexy vrouwen die opzoek zijn naar PIE..m..e  eehhh MANNEN ;)

Hoe werkt Tinder?

Je creëert een profiel met behulp van Facebook (kan ook zonder FB) door foto’s te selecteren en eventueel een profieltekst te schrijven van maximaal 500 karakters.

(Tegenwoordig kan je ook foto’s uit de galerij van je telefoon gebruiken)

Wees hierbij niet bang dat Tinder iets publiceert op je Facebook, ze gebruiken enkel je Facebook om informatie te verkrijgen zodat ze een dating profiel kunnen vormen.

Het idee is simpel: je krijgt een foto te zien van een vrouw met eventueel een profieltekst erbij.

Vervolgens kan je naar rechts swipen als je haar zou doen eehh leuk vind en naar links als je haar niet leuk vind. Vindt de vrouw jou ook leuk dan heb je een match waardoor je met elkaar kan chatten.  

Vervolgens kan je met al je nieuwe matches gesprekken aangaan. De matches zie je verschijnen onder het kopje ‘nieuwe’ matches en zodra jij of je match een berichtje stuurt komt de chat onder ‘berichten’ te staan.

Simpel en eenvoudig zo als het hoort. Precies waar wij mannen van houden J

Want vrouwen zijn nu eenmaal al ingewikkeld genoeg..

Voordelen van Tinder

 • De grootste dating app in Nederland (ook in veel andere landen)
 • De populairste app onder chicks die in hun twintiger jaren zijn.
 • De app is gratis, voor extra functies moet je wat centjes neerleggen (maar die heb je zeker NIET nodig om succesvol te zijn).
 • Je ontmoet alleen mensen die jouw profiel leuk vinden wat je tijd bespaart (de rest is geen match).
 • Je kan instellen dat je alleen mensen wilt ontmoeten binnen een bepaald gebied.
 • Je hebt de mogelijkheid om een kleine profieltekst te schrijven.

Nadelen van Tinder

 • Als je geen goede foto’s hebt van jezelf, dan is het moeilijker om mooie vrouwen te ontmoeten in vergelijking tot andere dating apps in deze lijst.
 • Je kan maar 50 keer naar rechts swipen per keer (daarna moet je 12 uur wachten).

Pro-tip: als je wilt leren hoe je een echte Tinder BAAS wordt, check dan dit artikel.

#2: Badoo

Dit is de grootste datingwebsite die er bestaat met meer dan (op het moment van schrijven) 326 miljoen leden wereldwijd.

Persoonlijk ben ik een groot fan van Badoo. Het is Tinder op steroïden vanwege een aantal handige extra functies. Tinder toont al hoeveel vrienden je gemeen hebt op Facebook, maar Badoo gaat nog een stapje verder. Het maakt gebruik van je sociale netwerk en is gelijker tijd een dating-site.

Badoo is te gebruiken als website of als app. Dat de app goed functioneert is voor mij als online dating verslaafde, die overal en altijd vrouwen wilt kunnen ontmoeten een MOETJE.

Het briljante aan Badoo is het feit dat ze het beste van zowel Tinder als Hppn (mijn andere twee favoriete apps) hebben gecombineerd met eigen waardevolle toevoegingen.

Hoe werkt Badoo?

Uiteraard maak je weer een profiel aan, dit kan met behulp van zowel Facebook als Instagram.

Je kunt meer kwijt over je eigen awesomeness in je profiel.

Je kan vrouwen ontmoeten op de vertrouwede Tinder manier. Of door profielen te liken van vrouwen die in de buurt zijn. Daarnaast krijg je een notificatie van de vrouwen die jouw profiel leuk vinden. In dit laatste geval moet je een betaald account hebben om met ze te kunnen chatten….

 • Via de app werkt het ontmoeten van willekeurige vrouwen via het ‘kennismakingsspel’ dat eigenlijk hetzelfde werkt als het ‘swipespel’ van Tinder. Hier komen verschillende profielen voorbij met de optie om op een hartje of kruisje te drukken.

Als een vrouw je terug liked ontstaat er een match en kan je gaan chatten.

 • Daarnaast is het zo dat je net als bij Hppn op zoek kan gaan naar alle cuties die bij jou in de buurt rondlopen. Zodra je iemand ziet die je leuk vind kan je haar direct een berichtje sturen of haar profiel liken waar ze een melding van krijgt.

 • Het is mogelijk om jou profiel te pimpen door ‘Superkrachten’ aan te schaffen. Deze superkrachten geven je de mogelijkheid om jouw profiel bovenaan de lange lijst van andere profielen te zetten. Hierdoor verhoog je de kans op matches enorm.

Mits je goede foto’s hebt natuurlijk: zie hier hoe jij net zo’n epic profiel kan maken als Valdimir Putin

Met de gratis versie van Badoo komt elke Hollandse knul op zoek naar vrouwen al goed uit te voeten. Wil je een echte Pro worden en je kansen optimaliseren heeft Badoo een betaalde versie (dit kost je 9,99 euro per maand). Hier zitten twee serieuze voordelen aan:

 • Jouw profiel wordt beter zichtbaar voor alle vrouwen op Badoo. Jouw profiel zal vaker voorbij komen bij swipenden vrouwen dan het profiel van niet-betalende leden.
 • Badoo geeft chicks de mogelijkheid om jou leuk te vinden. Alleen met de betaalde versie kan je zien wie jou profiel leuk vindt waardoor je gelijk weet wie er interesse heeft.

De verschillende opties staan overzichtelijk onder elkaar in je begin scherm. Als je niet betaald kan je niet zien wie jou leuk vind of als favoriet heeft. Maar dit is ook niet nodig om een dates te fixen bro, aan het kennismakingsspel heb je meer dan genoeg.

Voordelen Badoo

 • De nummer twee dating app in Nederland (in veel andere landen ook razend populair).
 • Snel en gemakkelijk vrouwen ontmoeten met het ‘kennismakingsspel’ dat het zelfde werkt als Tinder.
 • Je kan profielen bekijken van chicks die bij jou in de buurt zijn + een gesprek beginnen.
 • Als je het geld hebt kan je superkrachten aanschaffen waardoor jou profiel (bijna) net zo epic wordt gepromoot als de Super Bowl.

Nadelen Badoo

 • Niet iedereen die je tegenkomt is single, omdat het een kruising is tussen social media en dating app.
 • Je kan overspoeld worden door notificaties (geen man overboord, je kan deze push berichten uitzetten).

#3: Hot Or Not

Zelden dat de naam van een app zo alomvattend is voor wat de app inhoudt.

Hot Or Not (oorspronkelijk uit Amerika) en Badoo (van Engelse makelij) zijn samengegaan waardoor de leden gedeeld worden en de apps identiek aan elkaar zijn.

Hierdoor maakt het geen reet meer uit welke app je download, het enige verschil is het tekentje dat boven aan je app staat:

Kijk voor meer info dus bij het stukje over Badoo…

#4: Happn

Hoe werkt Happn?

Happn lijkt op Tinder en Badoo maar werkt net weer even anders.

Als dating app onderscheidt Happn zich door alleen de vrouwen die actief zijn op Happn te laten zien, die zich op die dag binnen een straal van 250 meter van jou mobiel hebben bevonden.

Volgens de ratings die gebruikers aan apps geven is Happn op dit moment de populairste dating app. De Android versie heeft op dit moment maar liefst 4.2 uit 5.0 sterren.

Ondanks de populariteit onder de gebruikers kan Happn nog wel wat meer leden gebruiken. Vooral in het Noorden van Nederland zal je weinig keuze hebben. Daarintegen is de app in de grote steden een succesnummer.

Toen ik Happn net begon te gebruiken bleek al meteen dat het eenvoudig is om via deze app ook daadwerkelijk af te spreken. Voor spontane dates in de stad als je een uurtje kan missen gedurende je dag is Happn ideaal.

Hoe werkt Happn?

Ook hier creëer je weer een profiel met behulp van Facebook waarbij er foto’s getoond worden die door jou zijn gekozen.

Vervolgens maakt Happn gebruik van de GPS op je smartphone en zoekt de app naar chicks bij jou in de buurt. Als ik zelf op een mooie zonnige zomerse dag door mijn straat loop kom ik al redelijk wat vrouwen tegen. Met Happn krijg je ook nog eens de profielen voorgeschoteld van de dames die je net misloopt.

Wat dankzij deze app geen probleem meer is.

Je krijgt de kans om de snoepjes die in een winkel stonden toen je langsliep ook te ontmoeten via Hppen.

Als je de app open krijg je een overzicht van alle profielen die je vervolgens kan liken.

Net zoals op Tinder moet zij jou terug liken wil er een match ontstaan. Je ontvangt geen notificaties van chicks die jou liken. Zekunnen je wel een ‘Charm’ sturen waardoor je wel een notificatie ontvangt (dit is een verkapte vorm van de ‘Super like’ op Tinder). Jij kan deze natuurlijk ook zelf verzenden.

Voordelen Happn

 • Doordat je alleen vrouwen ontmoet waar je langs bent gelopen, is de kans groot dat je niet ver hoeft te reizen om op date te gaan.
 • Je kan aangeven dat je op een bepaald moment bijvoorbeeld tijd hebt om een koffietje te gaan doen. Het komt vaker voor op Happn dat er spontane dates met chicks ontstaan die ook op dat moment een uurtje vrij hebben.
 • Je kan vrouwen meerdere keren per dag tegenkomen. Hierdoor is de kans groot dat als ze je de eerste keer over het hoofd heeft gezien, ze je een tweede keer wel ziet.

Nadelen Happn

 • De app registreert waar jij je die dag hebt bevonden. Nou maakt dat mij persoonlijk geen kont uit, maar ik weet dat er veel mensen bang zijn voor google, illuminatie en andere sprookjes….
 • Happn heeft iets minder gebruikers dan Tinder en Badoo. Niet de meeste ideale app als je in een dunbevolkt gebied woont…
 • Aangezien de batterij van je smartphone al genoeg te verduren heeft gedurende een dag, is het constant bijhouden van je locatie iets wat daar nog is bijkomt.

#5: Lexa

Op dit moment met rond de 500 000 bezoekers per maand by far de marktleider onder de dating SITES. Een oude bekende op het gebied van online dating en veel mensen hebbenhier hun geliefdegevonden.

Of ik hier zelf gebruik van maak? Ehhh nee..

Is de site zo slecht?

Nee mijn vriend, ik ben tevreden over de site en de app werkt ook prima. Maar ik zal je verklappen dat ik een jonge man van 24 ben die het gevoel heeft dat ie ieder moment z’n moeder kan tegen komen op Lexa (die veel meer op die site te zoeken heeft dan ik zelf). Niks ten nadele van Lexa, de gemiddelde leeftijd ligt veel hoger dan op de eerder besproken dating apps ;)

Daarnaast zal je ook geld moeten neerleggen om dates te willen regelen via Lexa.

Ben jij een man van 30 jaar of ouder die op zoek is naar een partner?Dan is Lexa je bro, je zal hier vrouwen vinden met uitgebreide profielen die de tijd nemen om een goed beeld van zichzelf te schetsen.

Hoe werkt Lexa?

Als je een account aanmaakt zal Lexa je een aantal vragen voorschotelen zoals:

Nadat je deze hebt beantwoordt ga je aan de slag. Je kan ‘flirts’ versturen als je geïnteresseerd bent, favorieten aanmaken en zien wie je bezocht heeft. MITS je hier voor betaald hebt. Sterker nog, je kan alleen chatten als je een betaald account hebt…

De app is wel overzichtelijk en schotelt je verschillende profielen voor van eventuele partners.  Kortom, als je al wat ouder bent en een  partner wilt vinden is Lexa zeker een optie.

Zodra je iemand ziet die je leuk vind kan je op haar profiel klikken voor een uitgebreid overzicht. Je ziet niet alleen informatie over haar maar ook nog is naar wat voor man ze op zoek is…

Voordelen Lexa

 • Als je zelf al wat ouder bent en die jonge huppelkutjes op Tinder helemaal zat bent is Lexa waar je moet zijn voor een meer serieuze doelgroep
 • Daarnaast is het zo dat Lexa evenementen organiseert. Hierdoor kom je gemakkelijker in contact met andere singles.
 • Er is een ‘geen date geld terug’ garantie. Vind je binnen 6 maanden geen date? Dan krijg je al je centjes terug

Nadelen Lexa

 • Als je serieus iets aan Lexa wilt hebben zal je een lidmaatschap moeten kopen.
 • Als je onder de 30 bent raad ik je deze site af

#6: oHello

Yeah voor alle Nederlanders met patriottische gevoelens onder ons, oHello is van Nederlandse bodem! Het is een nieuwe speler op de markt van datingapps met de potentie om een grote jongen te worden tussen de gevestigde orde.

oHello is praktisch hetzelfde als Happn alleen ineen ander jasje. Het idee is dat deze app ervoor zorgt dat mensen sneller met elkaar afspreken dan gebruikelijk is met de andere dating apps.

Het concept is heel simpel (en best awesome). Het kan je veel tijd besparen omdat je niet eerst hoeft te chatten met een vrouwvoordat je gaat afspreken. Maar hierdoor heb je ook GEEN idee of diedame überhaupt iets te melden heeft.

Het kan voorkomen dat je afspreekt en je er na een minuut al achter komt dat dit toch niet de chick is waar je tijd aan wilt besteden..

Daarnaast is het zo dat je maar 3 foto’s kan zien om je keuze op te baseren. Als ik 1 ding heb geleerd van online dating is dat ik ALTIJD een Facebook/Instagram check doe + nog een recente foto vraag van chicks om TINDER TRAPS te vermijden.

Wat is een Tinder trap vraag je je nu misschien af? Het is afschuwelijks wat ik me ergste vijanden nog niet toe wens cabron..

Je denkt namelijk op date te gaan met een cutie die er op al haar foto’s op Tinder (of welke dating app dan ook) uit ziet als jouw ideale chick.Alleen was ze even vergeten te vertellen dat ze sinds die foto 100 kilo is aangekomen… Je begrijpt, dit is voor niemand leuk.

Dit hebben ze bij oHello proberen op te lossen door het mogelijk te maken om recensies achter te laten op de profiel van een persoon met wie je hebt afgesproken. De gebruikers kunnen elkaar waarderen op de foto nauwkeurigheid (ziet iemand er in real life ook zo uit?), stiptheid en persoonlijkheid. Echter heel uitgebreid is het niet..

Mijn laatste woorden voor deze app zijn dit: Voor nu is deze app aankomend talent uit de jeugdopleiding van Ajax dat zich nog moet bewijzen bij het eerste elftal. Of het wat gaat worden? De potentie is er.  De komende jaren zullen uitmaken of deze app van de grond komt en 1 van de dragende spelers wordt van het dating apps elftal ;)

Hoe werkt oHello?

Het zal je niet verrassen maar ook oHello maakt gebruik van Facebook.

Als je de app opent en aangeeft dat je klaar bent om nieuwe mensen te ontmoeten, laat de app alle chicks zien die tot op maximaal 3 kilometer afstand bij je in de buurt zijn.

Vervolgens kan je alle dames die je niet ziet zitten wegswipen tot je alleen die chicks overhoudt waar je mee zou willen afspreken. Vervolgens druk je op ‘Go’ en alle lieve poesen die nog over waren krijgen een contactverzoek.

De eerste die jou verzoek accepteert wordt je date met de bedoeling dat jullie elkaar binnen 45 minuten gaan ontmoeten. Dit gebeurd in real life op een door oHello uitgezochte locatie bij jullie in de buurt.

Voordelen oHello

 • Deze app is puur gericht op echte ontmoetingen, je zal hier geen mensen aantreffen die puur uit verveling op dating apps zitten om te chatten met vreemden
 • Door het tijdslimiet is afspreken heel snel en gemakkelijk

Nadelen oHello

 • Het kan sneller voorkomen dat je echt totaal afknapt op de persoon die je ontmoet, je weet namelijk niks over haar behalve de drie foto’s die je gezien hebt en wat loze termen die je kan aanklikken op je profiel zoals ‘ambitieus’
 • Je hebt geen idee waar je gaat afspreken. Als je goed wilt worden in online dating is vaste routine in je dates een waardevol middel om hier goed in te worden
 • Weinig gebruikers, zelfs in de grote steden

 

#7: OKCupid

OkCupid begon ooit als een dating website in 2004. Er wordt gebruik gemaakt van een reeks vragen om bepaalde aspecten van je persoonlijkheid te onthullen; bijvoorbeeld, 'Als je zou sterven, zou degene die al uw persoonlijke bezittingen erft geschokt zijn door wat ze vinden?' en ‘Zou u seks hebben met iemand op een eerste date?'

De antwoorden worden omgezet in een percentage, wat betekent dat de hogere je match percentage met iemand, des te groter de theoretische kans op compatibiliteit.

Voor de rest werkt de App hetzelfde als Tinder, behalve dat je iedereen al een berichtje kan sturen ZONDER dat je elkaar geliked hebt of een match bent.

Hoe te beginnen met OKCupid?

Als je een account aanmaakt worden je er allerlei vragen gesteld en kan je een shitload aan informatie over jezelf geven op je profiel. Dit is echter niet nodig dus je HOEFT het niet te doen.

Als je eenmaal bent aangemeld heb je verschillend opties:

Als je voor Quickmatch kiest kom je weer op een heerlijke swipe pagina terecht zoals we die maar al te goed kennen van de vorige besproken apps. Als je hier een match hebt kan je gaan chatten zonder dat je daar geld voor hoeft neer te leggen.

Wil je zien wie jou liked? Dan moet je uiteraard centjes neerleggen…

Voordelen

 •  Je hoeft niet perse te matchen om een berichtje te kunnen sturen
 • Het is vrij internationaal en overal bekend
 • Onder het kopje ‘Match %’ zie je of iemand een goede match voor je is gebaseerd op jullie profielen

 

Nadelen

 • OK Cupid is razend populair in het buitenland, in Nederland is dat minder. Mijn ervaring is dat mensen vooral voor de eerder besproken alternatieven gaan

#8: Bumble

Bumble is in bijna alle opzichten hetzelfde als Tinder met 1 groot verschil: als man kan jij GEEN gesprekken BEGINNEN met je matches, alleen de vrouw kan het eerste bericht sturen.

Zodra ze dit gedaan heeft kan jij pas berichten sturen naar haar.

Het is niet zo gek dat Bumble zoveel op Tinder lijkt aangezien het is opgericht door een ex-werknemer van Tinder die op een dag besloot haar eigen dating app te beginnen.

(Eén of ander hypocriet zeikwijf die vond dat er te veel ‘creeps’ op Tinder zaten.. Eh ok..?)

Misschien had ze die ook niet moeten liken met der swipe-grage vingers.

Goddamn millinials generatie van nu…

Het hele idee van Bumble is dat de rollen omgedraaid worden en de vrouw dus de man een eerste berichtje kan sturen. De makers van de app vinden dus dat er veel ‘creeps & engerds’ op dating apps zitten die allemaal berichtjes sturen waar vrouwen niet van gediend zijn.

Door de vrouw de eerste stap te laten zetten denken ze dit tegen te gaan.

Het hele probleem dat je origineel moet zijn in je openingszin haalt Bumble weg, de vrouw moet namelijk het gesprek starten.

Is dit een voordeel? Wie zich verdiept in online dating en mijn tips opvolgt uit de artikelen kan juist uiterst succesvol zijn met het beginnen van gesprekken.

Sterker nog, in een tijdperk waarin iedereen reageert op de vraag ‘hoe gaat het?’ met ‘goed maar druk’ wil je als man het heft in eigen handen nemen aangezien vrouwen vaak verzaken om de eerste stap te zetten.

Ik raad je deze app dan ook niet aan als je net als ik aan de lopende band nieuwe vrouwen wilt ontmoeten.

Hoe gebruik ik Bumble?

Je profiel op Tinder en op Bumble lijken op elkaar als twee druppels water. Je hebt een aantal fotos waar je uit kan kiezen (via Facebook maak je weer een account aan) en je hebt de optie om een profieltekst te schrijven van maximaal 300 karakters.

Vervolgens ga je net als bij Tinder lekker swipen tot je matches binnenstromen. Het grote verschil met Tinder is het feit dat de vrouw binnen 24 uur het eerste berichtje moet sturen om te kunnen chatten.

Doet ze dit niet, dan wordt de match opgeheven. Als dude heb je nog wel de mogelijkheid om deze 24 uur met nog eens 24 uur te verlengen.

Voordelen Bumble

 • Als jij geen idee hebt wat je moet sturen als eerste bericht en dit ook niet van plan bent te leren is het fijn dat de vrouw je het eerste bericht stuurt.
 • Je hebt geen beperkt aantal swipes zoals op Tinder.
 • De match verloopt na 24 uur waardoor chicks eerder geneigd zijn iets te sturen omdat ze je anders mislopen.

Nadelen Bumble

 • Veel buitenlandse chicks op deze app. Dit kan ook een voordeel zijn, als je de dames van eigen bodem even helemaal zat bent ;)
 • Oke, leuk dat de vrouw het gesprek mag beginnen. Alleen je hebt hier geen reet aan als ze dat vervolgens niet doet omdat ze bijvoorbeeld geen tijd had.
 • Minder populair in Nederland qua bezoekers aantallen.

Oke, maar moet ik dan op alle dating apps een account aanmaken?

Zoals je ziet zijn er veel overeenkomsten tussen de verschillende dating sites & apps.

Daarom moet je bij jezelf ten rade gaan waar je naar op zoek bent:

Ben je op zoek naar een serieuze relatie en al dat geslet zat? Probeer het bij Lexa, OKCupid of datingsites zoals Relatieplanet.

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie maar nog jong bent probeer dan Happn, Bumble of Badoo.

Hoef je niet perse een relatie maar wil je wel leuke chicks ontmoeten? Dan raad ik je Tinder, Ohello en Badoo aan.

Hoe zit het met de rest?

Er is nog een hele reeks aan dating apps die ik hier niet besproken heb. En er komen er iedere maand nieuwe bij. Op dit moment zijn deze 8 dating apps de grootste spelers in hun domein van de totale online datingapps markt.

Wie weet dat datingapps zoals Pepper het in de toekomst nog ver schoppen in ons kikkerlandje. Voor nu raad ik je aan vooral niet te verzuipen in al je accounts bij verschillende datingsites maar vooral een GIGANTISCHE BAAS te worden in ONLINE DATING zelf.

En zoals altijd,

May the force be with you.

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
23 Jun. '23 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
4 Jul. '23 Summerbootcamp Barcelona 🌞 VOL MEER INFO ›
14 Jul. '23 Infield Bootcamp Amsterdam VOL
11 Aug. '23 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
22 Aug. '23 Summerbootcamp Budapest 🌞
MEER INFO ›
1 Sep. '23 Summerbootcamp Budapest 🌞
MEER INFO ›
22 Sep. '23 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
30 Sep. '23 Infield Bootcamp Amsterdam
4 Nov. '23 Attraction Bootcamp (Daytime only) Utrecht
MEER INFO ›
15 Dec. '23 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)