Home / Blog / Flirttips / kunst van conversatie 2

De kunst van conversatie: zo hangt ze aan je lippen

20 Nov 2014, door Daan in Flirttips

Kunst van conversatie

Hoe praat je met vrouwen: gesprekstechnieken

Zoals een schrijver zijn wereld op jou overbrengt via het geschreven woord of zoals een beeldhouwer zijn visie uithakt in het steen, is conversatie een kunst op zichzelf. Wat ik wil doen is je uitdagen om te zorgen dat je niet alleen vlot een gesprek kunt hebben met die ene leuke vrouw, maar dat je het verheft tot kunst. Je gaat dan genieten van het gesprek zelf, en de vrouwen die je ermee verovert zijn de kers op de taart zogezegd.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Om gesprekstechnieken naar Kunst, is het nodig om dag in dag uit de vaardigheid aan te scherpen. Door eindeloos zijn vaardigheden te trainen wordt je een kunstenaar die zijn eigen unieke stijl tot stand brengt. Hoe train je deze vaardigheden? Simpelweg door rolmodellen te vinden.

Speech is a mirror of the soul

Want ook Picasso begon met lelijke meuk schilderen en Eminem kon ooit niet rijmen. Waar je vergif op in kan nemen is dat beide kunstenaars als een malle afgekeken hebben van vakgenoten, vet afgekeken. En terecht, ik heb zo veel afgekeken tot op het punt dat de ober me vroeg 'wat ik nou steeds aan het doen was' in een bepaald Utrechts café waar ze geen muziek draaide.

Daar ging ik dan van maandag tot woensdag heen om stiekem mensen af te luisteren die op date waren, terwijl ik heftig aantekeningen maakte op de krant die ik 'las'. Kansloos? Ja zo mag je het noemen, en misschien was dat het ook. Maar niet zonder resultaat. Afgelopen dinsdag nam ik om 00.45 al een bloedmooie vrouw mee naar huis, en met bloedmooi bedoel ik Zombie Apocalypse Bloedmooi. :P

Wat ik je hiermee wil zeggen: je kan veranderen, big time. Vandaag richten we ons op gesprekstechnieken. Het gaat hier niet om wat je zegt, maar om hoe je het zegt. Enjoy. ;)

Picasso Banksy

Gesprekstechnieken fundamentals

De grap is dat je met vrouwen praat zoals je met iedereen praat. Als je héél slecht bent met vrouwen (zoals ik was) dan is de kans groot dat je niet per se op een 'slechte manier' praat met vrouwen, maar dat je in het algemeen verbaal weinig sterk bent. Geen nood, daarom heb ik deze gesprekstechnieken op een rij gezet zodat je vanaf nu als Conversatie Kunstenaar met vrouwen (en mannen) kunt communiceren!

Gesprekstechnieken fundament 1 - Uitspraak

Spreek je binnensmonds zoals het verlegen kind achterin de klas dan zullen mensen je zien als... het verlegen kind achterin de klas. Als je slonzig en als een dronkenlap met je woorden omgaat dan zullen mensen je zien als armoedig. De kunst van conversatie begint met je stem en daarom hier een techniek die je uitspraak meer helder doet klinken. Gejat van Socrates.

Socrates deed stenen in zijn mond en repeteerde zijn speeches terwijl hij lange wandelingen langs het strand maakte. Leuk voor Socrates maar mij niet gezien. Wel geniaal. Mijn variant: ik deed een potlood in mijn mond en sprak 5 minuten per dag over de theorie van een vrouwen versier onderwerp (twee vliegen in één klap). Ik merkte dat ik bewuster en helderder ging spreken. Een bizar bijeffect was dat ook mijn gedachtes meer helder werden in mijn hoofd.

Gesprekstechnieken fundament 2 - Snelheid

Wat gebeurd er als je met 180km per uur ergens tegenaan knalt? Ik hoop dat wij beiden het nooit hoeven te zien maar ik weet zeker dat het geen prettig gezicht is. Hetzelfde geldt als je met die snelheid woorden op de trommelvliezen van nietsvermoedende dames afvuurt. Het is alles behalve een prettige ervaring en iedereen rent voor haar leven.

"much speech is one thing, well-timed speech is another"- Sophocles

Te langzaam is ook niks: één keer was ik liftend naar Portugal aan het reizen en ik werd opgepikt in Frankrijk door een gezinnetje. De oude man reed 35km/per uur op de fuckin' snelweg en ik moet zeggen: dat was de meest angstaanjagende autorit van mijn leven. Je snelheid van spreken is dus net als rijden op een snelweg. Ga je te snel dan maak je iedereen bang en crash je hulpeloos.

Ga je te langzaam dan passeert iedereen je en crash je net zo hulpeloos. Begin eens te letten op de verschillen in spreektempo tussen mensen. En pas je dan bij wijze van oefening aan op hun spreektempo. Leer variëren, dat is de sleutel. Zo vind je een prettig, energiek en ontspannen ritme waar de meeste mensen zich prettig bij voelen.  

Gesprekstechnieken fundament 3 - Reactietijd

Deze simpele gesprekstechniek kun je in ieder gesprek oefenen en maakt je direct meer aantrekkelijk. Als je grote sprekers bestudeerd als Obama, Martin Luther King of Tony Robbins, dan zie je dat zij allen niet reactief zijn maar pro-actief. Dit zie je terug in wanneer iets in het publiek gebeurd of wanneer een vraag aan hen gesteld word. Denk je dat Obama snel en zenuwachtig reageert als een puber meisje?

Wanneer je een korte pauze inbouwt tussen een externe actie en jouw reactie (van ongeveer 2 seconde) dan zal je overkomen alsof je veel zekerheid en rust hebt. Het is een vorm van ruimte innemen in de conversatie en iedereen heeft direct door dat je iets weloverwogen zegt. In die 2 seconde gebeurd er namelijk meer dan ik hier op kan schrijven. Door even stil te zijn bouw je een bepaalde spanning op. Mensen raken onbewust iets meer nieuwsgierig naar je antwoord of vervolg door deze spanningsopbouw.

Vrouwen zullen soms een beetje onzeker raken of ze niet iets verkeerds gezegd hebben. In die 2 seconde heb ik je ook meer rust om net wat langer over je antwoord na te denken, het is een kleine ruimte maar je onderschat je eigen brein als je denkt dat dit niet uitmaakt. Door je reactietijd te verlagen word je direct meer non-reactief en meer charismatisch. 

Aantekening: neem een korte pauze maar kom dan niet met een traag sloom antwoord. Dan kom je over als een conversatie schildpad. Het beste is de combinatie van de korte rust pauze en een energiek antwoord. Dit zorgt voor de optimale dynamiek en emotionele stimulans die een vrouw craved in een man.

Feedback op je Gesprekstechniek: insider tip van de Datingcoach

Je bent het natuurlijk al lang vergeten, ik kan het me ook niet meer voorstellen, maar er was ooit een tijd zonder smartphones. Toen kocht ik een voicerecorder van 55€ bij de MediaMarkt. Ik haatte mijn studie (Technische Bedrijfskunde), maar ik kon er iets in overwinnen wat ik nog erger haatte: presenteren. Ik nam mijn presentaties op met mijn voicerecorder en begon mijn presentaties te analyseren.

Ik had eindelijk iets gevonden wat ik nog erger haatte dan Technische Bedrijfskunde én presenteren; namelijk mezelf horen presenteren. Wij mensen hebben een natuurlijke aanleg om te herkennen wat sterk en zelfverzekerd klinkt. Ik klonk zo zelfverzekerd als een tekkel die een bruine beer probeert weg te keffen. Pijnlijk.

Ik begon mezelf vaker op te nemen, ook als ik niet presenteerde. In gesprekken bleek ik minder zenuwachtig te zijn maar dat compenseerde ik ruimschoots met een lome saaiheid van stem. Naast coaching en 30-dagen-challenges heeft niets mij zo doen groeien als de feedback die ik kreeg via opname apparatuur. 

Soms is dit het eerste wat ik vraag aan een student op Bootcamp: zet je telefoon op 'record' tijdens de komende drie gesprekken met vrouwen. Vervolgens laat ik hem die gesprekken terugluisteren, met je ogen dicht zodat je niet afgeleid kan worden. Dit is de manier om je brein te trainen op de juiste manier te spreken. Wil je dus een sterkere stem voor sterkere gesprekken? Record!!!

Een andere krachtige gesprekstechniek vind je in dit artikel uit de serie Kunst van Conversatie.

Adios!

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Jean-Paul
Thanks Daan
Reacties
Daan
You're welcome JP
sjors
Ik heb mezelf laatst tijdens de daygame opgenomen em moet zeggen dat dat zeker de moeite waard is. Confronterend ja, leerzaam? Nog meer.
Reacties
Arnoud
Goed bezig!
Jeroen
Thanks man! Hier heb ik echt wat aan! Vanavond meteen proberen op mijn studentensocieteit!
Moes
Eindelijk een beetje praktische dating tips en niet van date vage gezever. 2 seconde alles vertragen werkt volgens mij heel erg, ik merk vaak dat ik in gesprekken te snel reageer waardoor ik mensen onrustig maak om mij heen.

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
12 Jul. '24 Summerbootcamp Warschau­čî×
MEER INFO ›
23 Jul. '24 Summerbootcamp Warschau­čî×
MEER INFO ›
9 Aug. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
20 Sep. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
1 Nov. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)