Home / Blog / Vrouwen versieren / hoe moet je zoenen zoentips

7 Zoentips: Hoe moet je zoenen met volle overtuiging

27 Sep 2015, door Patrick in Vrouwen versieren

Misschien vraag je je af wanneer je haar kan zoenen of hoe je dat doet.

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Of je wilt gewoon zoentips om geweldig goed worden in je zoen-skills zodat elke vrouw letterlijk aan je lippen hangt.

Je gaat het allemaal ontdekken in dit artikel. Mijn intentie is om het meest complete artikel te schrijven over zoenen dat je je maar kan voorstellen, dus als je het hier niet vindt, dan vind je het nergens ;)

Je leert o.a.:

Het juiste moment om te zoenen

Tja, tegenwoordig als datingcoach gaat het zoenen me natuurlijk wat beter af, maar dat was niet altijd het zo…

Ik herinner me mijn eerste vriendinnetje. Ik kende haar via via uit een vriendengroep. Na lang te chatten spraken we met elkaar af. Ik zou haar die middag leren skateboarden.

Ik bespaar je het hele verhaal (al zit deze ook vol hilarische momenten) maar uiteindeiljk belanden we bij haar ouders thuis op haar slaapkamer. Ik ga op de bank zitten maar helaas, ze gaat niet naast me zitten maar tegenover me… Damn!

We praten een uurtje waarin ik continu zoek naar de juiste hints en het juiste moment maar ik zie geen enkele optie (a.k.a. ik had gewoon geen flauw idee hoe ik het aan moest pakken).

Nadat we beneden patat gegeten hebben met haar vader gaan we weer naar boven. Deze keer gaat ze wél naast me op de bank zitten (hoezee!)

En dan wordt het stil… Akelig stil… We luisteren naar een Cdtje van haar favoriete band en we spreken geen woord… EEN DIK UUR LANG…

awkward silence

Langzaam aan, over die akelig lange periode gaan we dichter en dichter tegen elkaar aan zitten totdat onze monden elkaar 10 minuten lang bijna raken.

En dán gebeurt het uiteindelijk.. Het lang verwachte moment. we zoenen…  En het is geweldig!

Het juiste moment om te zoenen?

Dat was waarschijnlijk al anderhalf uur eerder.Gelukkig in dit geval was zij ook zo verlegen en onervaren dat ik ermee weg kwam.

Heel verstandig had ze de CD op repeat gezet, anders was ze halverwege opgestaan en had ik weer helemaal opnieuw moeten beginnen ;)

Wanneer je niet van nature goed bent met vrouwen dan zal bijna altijd gelden dat het juiste moment om te zoenen EERDER was dan dat je het probeerde.

Daar gaan we nu meer op in.

Old Skool kiss 

Wanneer zoenen

Dus nu gaan ik je antwoord geven op de vraag wanneer je haar dan kan zoenen. Hoe weet je dat nou?

Je herkent het wel, je staat in de kroeg te praten met een leuke dame of je hebt een date, en hoe langer je met haar praat hoe meer je je gaat afvragen… Zal ik haar kunnen zoenen? Kan het nu?

Totdat het langer en langer duurt en je haar uiteindelijk überhaupt niet zoent. Ouch! Of je probeert tegen het einde van de avond of de date ‘nog snel een kusje stelen’ maar ze keert je de wang toe. Nog pijnlijker.

De grootste fout die veel mannen maken is dat ze héél lang met een vrouw praten zonder haar ook maar iets aan te raken, en dan ineens voor de kus gaan.

Geen wonder dat je je dan afvraagt of je haar kan zoenen. Immers, je hebt nog helemaal niks gedaan om te testen of ze er klaar voor is ;) Grote kans overigens dat, omdat je haar niet opgewarmd hebt, dat ze je überhaupt niet wil zoenen.

Hoe lang het duurt voordat je kan zoenen is heel erg afhankelijk van de specifieke situatie. Dat is bij elke vrouw en elke interactie anders. Soms kan het na 5 minuten al (en soms zelfs direct!)

Hier zie je Daan bijvoorbeeld 4 vrouwen heel snel zoenen:

Er zijn wel een paar stelregels:

 • In een club wil je niet langer wachten dan zo’n anderhalf uur. Wanneer je twee uur of langer met haar praat en haar nummer krijgt, maar NIET met haar zoent, dan is de kans dat ze je nog eens wil ontmoeten een stuk kleiner. Omdat je niet genoeg ballen hebt laten zien en waarschijnlijk te weinig aantrekkingkracht hebt gecreëerd.
 • Tijdens een eerste date, of je haar nu voor het eerst ziet of haar eerder in de kroeg ontmoet hebt, wil je sowieso met haar zoenen. Wacht niet op een tweede of derde date. Wederom omdat ze aantrekkingskracht moet voelen bij je om interesse te houden. Zoenen is daar een heel goed middel voor. Tevens wil je NOOIT wachten op het afscheids-moment om haar te zoenen.

Ik ga je nu uitleggen hoe je haar dan zoent.

Hoe zoen je een vrouw

Als man zijnde wil je altijd leiding nemen. Dat is voor vrouwen heel aantrekkelijk. Je wilt niet continu wachten op signalen, maar je wilt continu stappen maken.

Begin met je doel voor ogen: Je wilt haar zoenen (of zelfs nog meer).

En bedenk dan wat de stappen zijn om daar te komen…

Als kerel, wanneer jij een vrouw aantrekkelijk vindt, wil je altijd wel met haar zoenen. Maar voor vrouwen werkt dat niet zo. Zij moeten veel meer omgewarmd worden.

Hoverhand 

Dat doe je door langzaam aan het fysieke contact op te bouwen. In het begin raak je haar schouders eens aan als je tegen haar praat en dat bouw je langzaam op door haar rug eens aan te raken, haar handen vast te pakken of een dansje te maken.

In het begin is dat op een vriendelijke manier en dat wordt steeds iets seksueler.

Daarmee communiceer je dat jij niet die ongevaarlijke aardige praatvriend bent, maar dat ze de kans loopt met jou in bed te belanden. Dit klinkt spannend en dat is het ook, althans zo zou het moeten zijn.

Let wel goed op of ze zich op haar gemak voelt bij jouw aanrakingen.

Door zelf consequent mensen aan te raken, bij wie je maar wilt, zorg je ervoor dat jij je meer en meer op je gemak voelt met aanraking. Want het is moeilijk om te zorgen dat zij zich comfortabel voelt bij jouw aanrakingen wanneer je dat zelf niet bent.

Vervolgens kom je dichterbij haar als je praat en praat je wat langzamer en met een lagere stem.

Iedereen heeft een personal space, persoonlijke ruimte, waar alleen speciale mensen in mogen komen. Hoe dichter je bij haar mag komen hoe meer ze zich tot je aangetrokken voelt.

Je oogcontact zal ook sterker worden wanneer je moment nadert dat je haar kunt zoenen. Wanneer ze je aan blijft kijken met een afwachtende blik wéét je dat je haar kunt zoenen.

Als haar pupillen vergroten dan is dat een andere indicator dat ze opgewonden is. Als je de spanning nog meer wilt vergroten kijk dan langdurig naar haar linkeroog, verplaats je aandacht langzaam naar haar rechteroog, en dan naar haar mond.

Zoenen wordt dan bijna onvermijdelijk. Het is de logische volgende stap!

Neem zelf leiding en maak het steeds iets fysieker. Wanneer je merkt dat ze daar comfortabel mee is dan ga je een stapje verder.

Merk je dat ze niet echt reageert op je fysiek zijn, of zich juist wat van je afkeert, dan doe je een stapje terug en bouw je weer langzaam op.

Daan legt het hier nog eens uit en laat zien je je leiding nemen en dominantie gebruikt om binnen 30 seconden een vrouw te zoenen:

Zoenen op een date of overdag

Op een date of overdag heb je vaak minder mogelijkheden om het meteen fysiek te maken. Hier wil je het hebben van jouw mannelijke leiding.

Een goede manier om haar te zoenen is wanneer je aan het lopen bent. Je bent dan al fysieker en het is makkelijker haar wat te plagen en aan te raken.

(Zorg dus dat je, wanneer je op date bent, loop-situaties creëert! Dat maakt sowieso de hele date een stuk dynamischer en leuker.)

Ik ga je eerst één van mijn favoriete methodes om haar te zoenen vertellen. Deze methode is lekker gewaagd en heeft ook een gaaf romantisch verrassingselement.

Stel je bent inmiddels een uur in je date en je besluit een stukje te lopen. Pak dan eerst haar hand beet. Kijk hoe ze hem vast houdt. Houdt ze hem ook stevig vast? Knijp eens en zie of ze een beetje terug knijpt.

Lijkt dat allemaal goed? Dan na vijf minuten sta je ineens stil. Stap rustig voor haar, kijk haar in de ogen, en ga voor de zoen. Dit is echte mannelijke leiding. En het heeft een heel romantisch effect.

Een andere methode is om wanneer je haar hand vast hebt, even ergens op een bankje te gaan zitten buiten. Pak haar hand weer (Zittend iets intiemer dan lopend).

Draai je richting haar, kijk haar weer in de ogen en ga er weer rustig voor.

Daan laat je in de volgende video in 6 stappen zien hoe je haar zoent. Leuk detail, hij laat in de video zien hoe hij dat al binnen een paar minuten na de eerste ontmoeting voor elkaar krijgt.

Hoe moet je zoenen

Voordat je haar zoent zijn er een aantal dingen waar je rekening mee wilt houden om ervoor te zorgen dat het een geweldige ervaring wordt voor jullie beiden.

Tip 1. Zorg voor een neutrale adem

Het is duidelijk dat je een goede zoener kunt worden met een slechte adem.

Hoe weet je dat je adem ruikt? Geef een lik op je hand en ruik eraan. Of maak een kuipje met je hand over je neus en mond. Adem daarin uit zodat je weet wat andere ruiken die binnen zoenafstand komen.

Zorg voor een schoon gebit en een schone mond. Flos je tanden en schraap je tong schoon. Gebruik kauwgum maar ook niet zoveel dat je daar naar ruikt.

En eet geen sterk ruikende zaken als knoflook, tenzij je date dat ook doet.

Tip 2. Zorg dat je niet afgeeft

Maak van tevoren je lippen een beetje nat. Dit maakt het aangenamer voor je partner om te zoenen.

Vrouwen dienen te zorgen voor een ‘’lipgloss-vrije-mond’’ zodat na het zoenen de partner niet alle lipgloss op heeft.

Tip 3. Comfortabele zoen houding

Zorg voor een comfortabele positie tijdens het zoenen. Zorg dat je lekker staat en dat je hoofd ongeveer onder dezelfde hoek en in tegenovergestelde positie als die van je partner is.

Tip 4. Begin teder en volg je gevoel

Het eerste contact is voorzichtig. Volg je gevoel. Kus bijvoorbeeld eerst haar onderlip. Raak, na enige tijd, je partners lippen lichtjes aan met je tong.

Als ze haar lippen open doet speel je met je tong. Je gaat zachtjes naar binnen, totdat jullie lippen elkaar weer aanraken.

Maak het interessant door verschillende bewegingen te gebruiken. Bijt zachtjes op haar lip, draai je tong eerst in een richting, daarna de andere kant op. En vervolgens zoen je haar zachtjes in haar nek.

Tip 5. Hoe opwindend het ook word, blijf ontspannen

Leer jezelf te ontspannen tijdens het zoenen. Een ontspannen mond zorgt voor een fijnere ervaring bij het kussen als wanneer je kaken en je spieren gespannen zijn.

Je hoeft je niet te haasten. Geniet ervan zodat zij zich ook zal ontspannen.

Kijk eens hoe twee vrouwen elkaar zoenen, die zijn daar heel goed in:

Tip 6. Blijf niet plakken

Zorg dat je je hoofd erbij houdt, en jij degene bent die als eerste ophoudt. Neem haar ergens anders mee naar toe om verder te gaan, of zorg ervoor dat je elkaar later treft. Het is het beste op het hoogtepunt te stoppen zodat ze nog lang zal nadenken over hoe lekker jij haar gezoend hebt.

Kiss 

Hoe zoen je goed

Wanneer is iemand een slechte zoener? De meeste vrouwen zullen antwoorden geven als “Eentonig, saai!”, “Wat een wasmachine!”, “Jak, te veel tong”, “Ik weet het niet, te statisch ofzo” of “Ik voelde geen passie”.

Ik ga je nu uitleggen hoe je goed zoent. Hoe jij zoent als een pro!

Ook al denk je nu tot de categorie goede zoeners te behoren, ik heb gemerkt dat er voor iedereen nog wel wat bij te leren is als het om zoenen of tongen gaat.

Hieronder staan een aantal krachtige tips die je zullen helpen elke zoen intenser, lekkerder en verleidelijker te maken.

Ze zijn, op tip #1 na, niet technisch maar meer conceptueel van aard zodat ze je sowieso gaan helpen, ook al krijg je vandaag de dag al complimenten over hoe je zoent.

Zoentip #1: niet meteen met je (volle) tong erin

Deze zoentip is dus heel specifiek maar wel even noodzakelijk! Het is namelijk de meest gemaakte fout door mannen, maar ook door vrouwen. Te snel met de tong de verkenningstocht willen starten. Doe dat niet!

Wacht met de tong totdat je voelt dat ze haar mond meer geopend is voordat je een tongpoging waagt. Ook is het verstandig om eerst met het topje van je tong over haar lippen heen te gaan terwijl jullie zacht zoenen.

Pas als je merkt dat er een reactie is, dat ze met haar tong tegen jouw lippen aankomt, is het aan te raden om verder te gaan met je tong. Alles mag tijd in beslag nemen, en een goede (tong)zoen zeker.

Zoentip #2: let op haar ademhaling

Tijdens het zoenen is ademhaling zeer belangrijk. Haar ademhaling geeft de intensiteit weer waarmee ze gezoend wil worden (zie ook de tip hieronder).

Het inademen gaat vanzelf meer door de neus wanneer jullie uitgebreid aan het zoenen zijn. Het mooiste is als jullie ademhaling op een gegeven moment synchroon loopt.

Het is een mooi signaal van haar overgave aan het zoenspel wanneer ze inademt vlak voor de kus. Zou ze lichtjes uitademen voor de kus dan kan er sprake zijn van een lichte verveling. Uiteraard zou dat ook uit andere lichaamstaal signalen moeten blijken, maar het is een teken.

Daarentegen is een kortstondige inademing een duidelijk teken van opwinding – ze mist zuurstof en dat forceert ze nog net naar binnen voor de zoen.

Haar ademhaling geeft dus veel weer over haar gevoel en haar mate van overgave.

Een klein fragmentje ter illustratie:

Zoen tip #3: voel de intensiteit

Dat klinkt wat vaag maar het aanvoelen van de intensiteit van haar gevoel is essentieel. Bedenk je twee situaties:

 1. een vrouw wil dat je haar zachtjes zoent om elkaar op die manier te leren kennen en jij gaat er vol in of
 2. een vrouw wil dat je haar zoent alsof je leven er van af hangt en jij geeft haar kusjes alsof je doornroosje probeert te ontwaken uit haar 100 jarige slaap.

Geen van beiden gaat zoen chemistry opleveren. Het aanvoelen van de intensiteit die zij verlangt en het projecteren van het verlangen wat jij hebt zijn dus super belangrijk voor een goede zoenpartij.

Begin dus door goed gebruik te maken van zoen tip #2. Haar lichaamstaal geeft aan hoe ze het wel of niet wil hebben - wat ze het fijnst vindt.

Haar ademhaling geeft je belangrijke aanwijzingen over hoe sterk haar gevoel op dat moment voor jou.Andere lichaamstaal signalen zijn bijvoorbeeld wanneer ze haar lichaam naar jou toe brengt, of wanneer ze haar armen volledig om je heen werpt.

Beiden signalen vertellen je dat ze intenser gezoend wil worden. Haar gevoel voor jou heeft een intensiteit en deze intensiteit kan je zien door middel van haar lichaam.

Van de zelfde makers als het zoen tip 2, hier nog een klein fragmentje als voorbeeld:

Zoen tip #4: de kunst van het stoppen

Aanvoelen wanneer je moet stoppen maakt alle verschil. Een zoen die te lang doorgaat heeft juist een negatief effect op jullie samenzijn.

Sowieso wil je de regel hanteren dat jij altijd als eerste het zoenen beëindigt. Je laat daarmee zien dat je controle hebt, over jezelf en daarmee over haar.

Bovendien laat je haar verlangen naar meer. Net als dat een korte kus meer verlangen bij haar zal creëren dan meteen een lange zoen.

Haar lichaam zal jou aangeven wanneer het tijd is om de kus te beëindigen – maar beter laat je het niet zo ver komen. Maak er een gewoonte van het zoenen abrupt af te breken.

Je blijft daarmee onvoorspelbaar en ze zal je er om aanbidden.

Nose kiss

Zoen tip #5: kijk af

In de succes psychologie gebruiken we een techniek die ‘modelling’ wordt genoemd, modelleren in goed Nederlands.

Hierbij zoek je een rolmodel waarbij je afkijkt wat het meest effectieve gedrag is in de situatie waar het rolmodel succesvol in is.

Probeer dit zelf ook toe te passen. Kijk naar mensen op straat, kijk naar acteurs in films, kijk op Youtube; kijk af en leer van de besten!

Zoentip #6: zoenen is kunst

Tip 6 ga je het leukst vinden. Om een meester zoener te worden dien je namelijk veel te oefenen. Maar het is niet per se zo dat degene die meer zoent ook beter zoent.

Je dient wel te experimenteren.

Hoe meer verschillende vrouwen je zoent, hoe afwisselender de situaties en plekken waar je zoent en vooral dus hoe veel je uitprobeert maakt of ook jij zoenen tot een kunstvorm weet te verheffen.

Van zoenen naar seks

Vaak is zoenen het begin van iets veel meer. Hoe maak je nou die brug van zoenen naar seks?

Als je de technieken hieronder toepast wordt zoenen je geheime wapen om vrouwen het genot te geven dat ze graag willen.

Vrouwen zullen eerder het bed met je willen delen en zelfs hun vriendinnen over je zoen kunsten vertellen.

Het is mogelijk om louter en alleen door te zoenen een vrouw zo op te winden dat ze er naar snakt om alleen met jou te zijn en niet genoeg van je kan krijgen.

Hier volgen de tips die ervoor dat zonder problemen deze brug oversteekt.

Tip # 1: Weten waar je mee bezig bent

Dit klinkt raar. Je weet zeker wel waarom je zoent? Omdat je het opwindend vindt en omdat zij het (hopelijk) lekker vindt. Laat ik het anders stellen.

Weet je wat zoenen is? Juist! Het is een vorm van VOORSPEL.

Het belangrijkste regel bij voorspel is dat je haar LAAT VERLANGEN NAAR MEER.

Je wilt dus niet direct op je doel afgaan, maar je wilt juist omwegen maken. Als je haar later mee naar huis wilt nemen, wordt dan niet de kerel die haar compleet staat af te lebberen in de club.

Tip # 2: Wees onvoorspelbaar

Wees soms degene die als eerste zijn hoofd wegtrekt. En bijt haar dan plotseling op haar lip. Het ene moment tong je haar hevig, het volgende moment neem je een slokje van je drankje.

Misschien houd je wel wat van dat drankje in je mond terwijl je haar de volgende keer zoent.

Je kunt ook in haar oor fluisteren wat je wilt dat zij graag doet. Vertel haar wat je lekker vindt en laat het blijken wanneer ze het goed doet.

‘Oh, je hebt echt hele zachte lippen. Ja goed zo, zoen me in mijn nek. Meer. Stop.’

Charlie kiss 

Tip # 3: Ontspan je lippen

Als je gespannen bent laat je blijken dat je jezelf niet onder controle hebt. Je bent nerveus of je bent te geil. Bovendien voelt het niet lekker wanneer je je mond verstijft.

Wanneer je ontspannen bent voelt het zacht aan.

Kijk eens of je de volgende keer dat je een vrouw zoent of tongt je je mond, lippen en tong nog meer kunt ontspannen dan je normaal doet.

Let op hoe ze daar op reageert. Grote kans dat ze er nog meer in opgaat dan daarvoor!

Tip # 4: Kus haar daar waar het impact maakt

Ontdek haar erogene zones. Vindt ze het lekker wanneer je haar in haar nek zoent? Als je haar dominant beetpakt?

Geniet ze ervan wanneer je haar over haar rug streelt? (Jazeker, zoenen doe je niet alleen met je mond!).

Wat gebeurt er wanneer je op haar oorlellen sabbelt?

Of als je de binnenkant van haar ellebogen kust.

Let goed op welke signalen afgeeft wanneer je haar kust. Trillen haar handen? Gaat ze sneller ademen? Pakt ze je steviger vast?

Neem alles in je op in je erogene geheugen. Iedere vrouw is uniek. Sommige vrouwen houden helemaal niet van zoenen (dat heb ik gehoord althans, ik ben ze nog nooit tegen gekomen).

Andere vrouwen komen bijna spontaan klaar wanneer je ze op de juiste manier beroert.

Ga experimenteren maar onthoudt dat zoenen een kunst is en geen wetenschap. Jij bent een kunstenaar. Geniet daarom van iedere penseelstreep die je op haar maagdelijke canvas plaatst :).

Succes met al deze zoentips!

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Anoniem
Allemaal handig maar hoe pak je dit aan als je nog nooit een relatie hebt gehad.en ik ben 32jaar😟
Reacties
Serkan
Dringend op stap gaan. Zo te zien heb je geen zelfvertrouwen
Anoniem
Allemaal handig maar hoe pak je dit aan als je nog nooit een relatie hebt gehad.en ik ben 32jaar😟
Poison cactus
Wat als ze het nog nooit heeft gedaan en niet weet wat te doen?
anoniem
ik durf da gwn niet te doen ik ben bang dat ik iets verkeerd doe.
ik ben 15 jaar heb nog nooit gekust, dus ik ben bang dak mij voorschut zet of dak iets verkeerd doe en ik weet niet of zij da wel wilt ik heb voor de eerste keer ook een knuffel gegeven en da was seconden me haar zij pakte me vast en omhelsde mij en ik dee da helemaal verkeerd ik schaamde mij ik omhelsde haar niet ik gaf zachte schouderklopjes op haar rug kan je mij aub meer info geven

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
15 Mar. '24 Attraction Bootcamp Utrecht VOL MEER INFO ›
19 Apr. '24 Attraction Bootcamp Utrecht
MEER INFO ›
18 May. '24 Attraction Bootcamp (Daytime only) Utrecht
MEER INFO ›
28 Jun. '24 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)