Vragen? patrick@attractiongym.be of bel: +31 6 539 69 751
Home / Blog / Openingszinnen / de 12 beste openingszinnen

Openingszinnen: De 12 beste openingszinnen voor mannen

14 Jan 2015, door Daan in Openingszinnen

Beste openingszinnen

Natuurlijk zou ik mijn werk als datingcoach niet goed doen als ik niet altijd de leuke, grappige, originele openingszinnen op zou schrijven. Al twee jaar schrijf ik dit allemaal op in mijn mobiel. Het is inmiddels een lijst van de beste openingszinnen die ik zelf verzon of hoorde van anderen. Of je ze nou op straat of in Tinder gebruikt. Ze ontdekt ze allemaal hier! Ook leg ik je verderop in het artikel uit hoe je vrouwen aanspreekt en over je aanspreekangst heen komt.

Wil je trouwens weten hoe je vanaf nu altijd succesvol vrouwen aanspreekt en een geweldig gesprek voert? Download dan eens onze Aanspreek Gesprekstemplate gratis, waarin je precies leert hoe je succesvol vrouwen aanspreekt, mét voorbeeldzinnen.

Inhoud van dit artikel:

Openingszinnen voor mannen

Een avond was ik in een van mijn favoriete clubs in Amsterdam, het was een deephouse feestje met meerdere van mijn favoriete DJ's. Ik ging erheen met twee vriendinnen en daar waren nog meer vrienden.

Ik had me voorgenomen die avond GEEN vrouwen te gaan versieren en alleen maar gek te gaan op de muziek. Ik bleef helemaal nuchter terwijl ik niets anders aanhad dan mijn schoenen, broek en een badjas. SWAG!!!!

Ik ging fucking gek met iedereen, verloor mijn vrienden meerdere keren en vond ze overal weer terug. Dansde als een randdebiel op de beste muziek en dronk alléén water (frisdrank is grotere rotzooi dan alcohol dus als ik nuchter ben ga ik verdomme gezond zijn ook!!!)

Plots staart er een van de mooiste meisjes van de club met glunderende ogen recht in mijn gezicht en vraagt ze hoe ik heet. Ik was inmiddels half naakt want mijn zusje was er vandoor in mijn badjas. Ik stel me voor en samen gaan we FUCKING LOS.

Ze blijkt heel cool te zijn en we blijven de rest van de avond dansen, zoenen, mensen ontmoeten en rondrennen. Aan het einde van de avond gaan we samen naar huis. Ze is een van de mooiste meisjes waar ik ooit mee ben samen geweest – en geweldige seks heb gehad...

Een paar keer die avond dacht ik: "Huh? Ik heb helemaal nauwelijks iets geprobeerd, ik heb gewoon lol gehad, WTF dit is awesome!!!"

Hieronder leer je de beste openingszinnen voor mannen en alles wat je moet weten over haar succesvol openen om wekelijks dezelfde geweldige ervaringen te hebben!

Beste openingszinnen ooit

Één van onze deelnemers op onze vorige SummerBootcamp zei tegen me: "Daan, Ik zal nooit meer een andere openingszin gebruiken dan deze". Bekijk de video om te ontdekken wat er gebeurd is en hoe hij met één openingszin, de beste openingszin ooit, zijn succes vertienvoudigd heeft!

Je zal dit misschien wel vinden tegenvallen, of zelfs denken dat ik een grap maak. Maar laat me dit toelichten. Simpel en direct naar een mooie vrouw toelopen, je hand uitsteken en compleet comfortabel zeggen: "Hoi, ik ben ...". Dat communiceert ZO VEEL zelfvertrouwen, dat wil je niet weten! Let op trouwens, deze werkt op Tinder NIET omdat iedereen daar zoiets zegt.

Wat je daarmee zegt is namelijk het volgende: 
- "Ik hoef geen excuus of leuke openingszin te hebben om met je te gaan praten. Ik kom je versieren en ben daar direct in. Ik doe niet overdreven mijn best en geef JOU nu de gelegenheid om mij te ontmoeten."

Eerlijk zijn terwijl je een vrouw versiert werkt altijd veel beter dan te veel je best doen, ook bij de openingszin. Daarom vind ik de beste gespreksopener de zinnen waarin je eerlijk en direct bent. Op deze manier open ik zelf 80% van de vrouwen die ik wil versieren.

Voorbeelden van dit type openingszinnen:

 • Hoi. Jouw gezicht is awesome. Hoe heet je?
 • Hoi. Jullie twee lijken me leuk. Ik kom met jullie chillen. Mijn naam is ....
 • Hey, jij hebt echt een leuke uitstraling. Mijn naam is ...

Mocht je nou denken van "Lekker Daan, heb je toch niet wat voorbeelden?"

Wees gerust, hieronder vindt je een enorme waslijst aan openingszinnen waarmee ja aan de slag kan ;)

Slechte openingszinnen

slechte openingszinnen… we kennen er allemaal wel een paar.

Meer serieus, gebruiken kerels nou echt zulke openingszinnen? Heeft iemand ze ooit serieus gebruikt?

Ik ondervraag vaak vrouwen over vrouwen versieren terwijl ik ze aan het versieren ben. (volg je me nog? ;)) Dat paradox maakt het versieren nog leuker en ik leer gelijk wat over mijn baan. Pragmatisch als ik ben.

Anyway, die foute openingszinnnen worden volgens die meiden dus blijkbaar echt gebruikt door sommige mannen. Ik ken ze ook niet. Maar het schijnt zo te zijn. De populairste foute openingszin:

 1. “Deed het pijn? Toen je uit de hemel viel.”

Of wat dacht je van deze slechte openingszinnen:

 • Ik moet jou arresteren, want je hebt zojuist mijn hart gestolen
 • Ben ik toevallig in de hemel beland? Jij ziet er namelijk uit als een engel
 • Naast ongelooflijk sexy zijn, wat voor werk doe je in het dagelijks leven?
 • Hoop dat je een EHBO cursus hebt gevolgd want ik ben ademloos door jou
 • Als jij een hamburger zou zijn bij McDonalds, dan heette jij Mclekkerding
 • Is het zo heet hier, of krijg ik het gewoon warm van jou?
 • Normaal ben ik homo, maar jij kunt daar vast verandering in brengen......wat denk je ervan?
 •  Heb je een pleister bij je, heb mijn knie bezeerd toen ik net voor je viel
 • Als ik een watermeloen was, zou je mijn zaad dan doorslikken of uitspugen’’ (uit de categorie zeer ondeugend)
 •  Ik heb zojuist m’n agenda gechecked en met een beetje haast kan jou vanavond al bezwangeren

Wil je zien wat er gebeurt wanneer je ze wel gebruikt? Ik heb er natuurlijk weer een videotje van gemaakt voor je ;)

Foute openingszinnen laten werken

Maar laten we eerlijk zijn: soms zijn foute openingszinnen wel grappig. Dus fuck it, ik ben gaan experimenteren om te zien of ze werken.

Eerst de kroeg.

Toen op straat.

En toen natuurlijk met een videocamera die alles vastlegt :-]

In de kroeg spreek ik een meid aan. Ik kijk haar diep in de ogen aan, met mijn kin wat gebogen en voorhoofd iets naar voren. Ik zeg:

 1. “Hey… kun jij mij de weg vertellen… want ik ben verdwaald.. in jouw.. OGEN”

Ik verroer geen fin en ze glimlacht.

Direct komt ze met een come-back, een andere slechte openingszin. Haar come-back is goed en origineel dus besluit ik een hele slechte te gebruiken, één die ik zelf heb bedacht en nog niet met jullie ga delen (Volgende video! Subscribe maar om op de hoogte te blijven;), zij moet lachen en voor de rest van de avond zijn we onafscheidelijk.

Kijk, sommige openingszinnen waren zó slecht, die ga ik echt niet tegen een vrouw zeggen. Daar valt gewoon niets van te maken. Ik weiger sowieso om een vrouw keihard te beledigen zonder enige reden. Een paar die afvallen:

 1. “Ik krijg echt paaldrank van je”
 2. “Zin in een potje tongworstelen”
 3. “Hoe meer ik drink, hoe leuker jij word!”

Come on. Wie verzint die shit? Geef een 14 jarige puisten-nerd de opdracht om een vrouw aan te spreken en hij komt nog met betere openingszinnen

Samen met mijn cameraBro ben ik op stap gegaan en heb vrouwen in Utrecht gevraagd wat de slechtste openingszin allertijden zou zijn.

Om vervolgens te laten zien hoe je die foutste openingszinnen toch kunt laat werken:

Dit is het eindresultaat:

Met die slechte openingszinnen is het de truc om jezelf niet te serieus te nemen en dat duidelijk te maken. Doe het ook nog eens overdag en je scoort 10.000 Stalen Ballen Punten. Nog wat inspiratie:

 • Leuke kleren heb je aan… Alleen jammer, dat je ze aan hebt…
 • Kom je op mijn schoot zitten dan praten we over het eerste wat opkomt
 • Je stinkt. Samen douchen?
 • Maar 0.5% van de vrouwen heeft een geweldig seksleven…meer tijd heb ik niet!
 • *mors één druppel water op haar*  Zullen we die natte kleren van jou maar eens uittrekken?
 • Kun jij mond-op-mond beademing geven? Want je maakt me a-dem-loos.
 • Als ik een meloen was… Zou je mijn zaad dan spugen of slikken?
 • Heb jij misschien een pleister voor me? Nee? Want ik schaafde me.. toen ik voor je viel.

Grappige openingszinnen

Deze grappige openingszinnen laten je zien hoe je meteen een grappig gesprek kan beginnen in het echt of op Tinder. Zo krijg je een leuk gesprek en ga je niet meteen praten over hele typische (saaie) dingen als studie, werk en afkomst.

Gebruik deze openingszinnen op eigen risico:

 • Ik had laatst een blinddate/Tinder date. Toen kwam ze plots aanrollen in haar rolstoel!
 • Hierop grapjes maken als: "De date ging wel op rolletjes" "Ik zag haar wel zitten hoor" "Ze STOND op een tweede date" 
 • Waarom heb je al deze mensen uitgenodigd? Ik dacht dat het vanavond gewoon jij en ik zou zijn!
 • Heb jij een muis in je buik? Nee? Dan heb je een hele goede poes! 
 • Ik heb tickets voor het WK in Brazillië (of een ander groot sport evenement), ik zoek nog iemand die met me daarheen wil om te streaken.

Originele openingszinnen

 • Bots tegen haar aan en zeg: "Die verdomde aantrekkingskracht ook!"
 • Krabbel aan haar knie en zeg: "Ik had jeuk aan jouw knie"
 • "Ik ben super goed in meisjes oppikken, wil je het zien?" Wacht niet of nauwelijks op haar antwoord en til haar gewoon op!
 • "Ik wil een huis voor je kopen"

Op deze laatste openingszin ga ik wat dieper in. Ik hoorde van een vriendin dat zij een vriend had die deze openingszin altijd gebruikte. Hij had zelfs zijn huidige vrouw versiert met deze openingszin. Ik ben hem toen ook gaan proberen. Het leuke is dat je hiermee goed kan improviseren.

Ik zeg bijvoorbeeld dat er wel een hele grote keuken in dat huis zit en vraag of ze wel een beetje kan koken. Of ik zeg dat ik een gentleman ben en haar wel gewoon in haar kelder opsluit in plaats van de mijne (met een vriendelijke grijns op mijn gezicht natuurlijk!).

Goede openingszinnen (Hoe laat je ze werken?)

Iedereen die geïnteresseerd is in vrouwen versieren wereld weet inmiddels wel dat neediness de meest onaantrekkelijke eigenschap in een man is. Niet iedereen weet dat de beste manier om dit uit te schakelen is om jezelf tot een maximum te vermaken.

De waarheid is dat als jij je tot het uiterste vermaakt, ER GEEN RUIMTE OVERBLIJFT OM NEEDY TE ZIJN. Dit is zo ontzettend waar en vrouwen zien, voelen, ruiken, horen en proeven dit in de lucht om je heen. Zo gevoelig zijn deze prachtige wezentjes voor de hoeveelheid neediness in een man.

Ain't that the truth? Ik ben wel eens praktisch besprongen na dol enthousiast tot op de valreep toe te VERLIEZEN in een match tafelvoetbal tegen notabene een fucking Duitser! Hey het resultaat maakte me geen zak uit en ik verloor met één punt achterstand, maar ik vermaakte me toch? Het is hetzelfde verhaal, uit het niets staat ze voor mijn neus en is in 5 tot 10 minuten klaar om te zoenen.

Na nog is 10 minuten vraag ik haar (ze is ook Duits): "Can I ask you an honest question? Do you make love like the way you make-out?" Haar antwoord is me mee sleuren naar haar vriendin zodat ze zich kan afmelden van dit feestje, zoals een goede vriendin dat betaamt.

Deze staat van '100% vermaak' is iets wat niet helemaal af te dwingen is, en dat maakt het soms zo complex voor mannen, zeker in de “pick-up scene”. 

Vrouwen aanspreken tips

Een paar tips om gemakkelijker in deze zone te komen zijn dit:

Intentie
Neem je voor je toe te wijden aan je eigen vermaak. Doe dit niet als versier techniek maar zet jouw geluk op de eerste plaats. Bijkomend groot voordeel is dat de graadmeter van succes nu jouw hoeveelheid aan vermaak word, in plaats van het eventuele succes met een vrouw!!!!

Leuk 
Nu je dit hebt voorgenomen ben je al meer in contact met je intuïtie. Sommige clubs en kroegen vind je oprecht niet leuk, waarom zou je er dan heen gaan? Zoek plekken op die je leuk vind. Ik hou zelf niet van luidruchtige clubs met top-40 muziek. Als ik daar ben is mijn succes met vrouwen ook lager dan op een festival, theatervoorstelling of techno-feestje. Hoe fucking logisch right?

Gadgets
Ik schreef het laatst ook, maar gadgets is goud voor vrouwen versieren. Dingen die jij zelf grappig vind, en je misschien helpen jezelf minder serieus te nemen. Hoe denk je dat ik me voel als ik in mijn badjas aankom op een feestje? Yo ik ben klaar om te fucking GAAN. Al die andere losers in hun Ralf Lauren polo'tjes zijn mijlen ver van mijn awesomeness.

Dikke fucking pech voor hen want ik nam mezelf voor het laatst serieus in 2008. Meer gadgets die awesome zijn: alles waar water uitkomt, alles waar kleuren uitkomen, mega grote bellenblaas en wederom: alcohol promilage meter!!!

Vrienden
Dude als je geen vrienden hebt, hoe de fuck wil je dan een vriendin vinden? Mijn vrienden zijn grappiger, boeiender en cooler dan welke chick ik ook tegen kan komen in welke club dan ook. Dat betekend niet dat ik mijn vrienden niet genadeloos dump om met een vrouw naar huis te gaan, maar dat heeft andere redenen.

Hoe dan ook zijn goede vrienden het beste wat je kan hebben in een club. Ik heb het over echte vrienden, dump je PUA-oefen-maatje waarmee je alleen maar aan het approachen en analyseren bent, en maak wat echte goede fucking VRIENDEN

Flirten met je openingszinnen

Ook al zijn openingszinnen leuk an sich, één ding mag je nooit vergeten. Je bent niet gekomen om haar beste vriendin te worden. Dat klinkt wat hard, maar het is de waarheid. Je wilt haar via een speelse, plagerige, uitnodigende of wat voor manier aangeven dat je haar een aantrekkelijke vrouw vindt en dat je haar wil leren kennen.

Deze manier van een gesprek starten geeft meteen een leuke ondertoon waardoor de juiste 'vibe' of klik ontstaat. 

Om een voorbeeld te geven van een bepaalde ondertoon in openingszinnen is hieronder een filmpje van twee gasten. Ze hebben plezier in openingszinnen uittesten bij verschillende dames en geven deze af en toe een goede ondertoon mee. Let er wel op, sommige openingszinnen geven weer een hele andere vibe mee, zoals je in het filmpje kunt zien.

Overdag vrouwen aanspreken

Een waarschuwing is op zijn plaats. Deze ‘openingszinnen’ zijn zowel vragen en opmerkingen die ervoor zorgen dat je meteen met de deur in huis valt. Ze werken zo goed omdat je binnen no time krijgt wat je wilt: een antwoord erop. Het resultaat zal zijn dat je ofwel haar nummer krijgt ofwel meteen een beleefde nee.

Wanneer je niet gelijk duidelijk bent, gaat een vrouw op straat zich afvragen waarom je eigenlijk tegen haar blijft praten. En het dan duidelijk maken is een stuk lastiger!

Hieronder vindt je een paar van de beste brutale en directe openingszinnen die er zijn om overdag vrouwen aan te spreken.

 • Hai, ik zag je staan vanaf daar en ik moest gewoon even naar je toe komen om te zeggen dat je er heel leuk uitziet!
 • Oké luister, ik was gewoon bezig m’n ding te doen toen ik jou zag, en daar raakte ik helemaal ondersteboven van…Hoi, ik ben (je naam)
 • Wow, jij hebt echt een gave look...je bent Deens toch? (Maak een aanname)
 • Pardon, ik ga nu even heel eerlijk zijn omdat ik zo een afspraak heb…ik vind dat je er prachtig uitziet en het lijkt me leuk om een keertje iets met je te drinken – wat is je nummer?
 • Stop alsjeblieft! Het spijt me maar ik kan je echt niet door laten gaan zonder hallo te zeggen, daar ben je te leuk voor! (met een ondeugende glimlach)
 • Hai! Ik moet je even aanspreken. Wist je dat het een overtreding is volgens het wetboek van strafrecht als je een mooie vrouw níét aanspreekt?!
Wat doe je vervolgens nadat je haar op straat hebt aangesproken?
 
Kort nog wat tips wat je vervolgens doet nadat je naar hebt aangesproken op straat:
 • Maak aannames en stel niet teveel vragen – Het maken van aannames komt meer spontaan over en zal een mooie vrouw sneller intrigeren en interesseren. Begin dus niet met het houden van een kruisverhoor en blijf aannames maken.
 • Vraag of ze single is – Sommige mannen denken dat je hier beter niet aan kunt beginnen, maar ik zou niet weten waarom niet. Vraag haar simpel op de man (vrouw!) af of ze een vriend heeft of dat ze single is. Als ze wel een vriend heeft, dan heb je jezelf met die ene vraag gelukkig een hoop tijd bespaart.
 • Zeg tegen haar dat ze sexy is! – Bar weinig mannen durven dit aan, terwijl vrouwen graag horen dat ze sexy zijn. Elke vrouw wil namelijk graag vrouwelijk èn sexy zijn, maar hun onzekerheden zitten helaas maar al te vaak in de weg. Een grappige manier om dit te zeggen is ‘je weet dat je ontzettend sexy bent hè’.
 • Regel haar nummer ter plekke – Bel haar ter plekke op als ze ja antwoordt. Op die manier weet je zeker dat je het juiste nummer hebt. Dit is redelijk standaard, maar ik verbaas me erover hoe vaak mannen zo blij zijn met een nummer, dat ze erna meteen wegholen. Voorkom dat het een verkeerd of fout nummer is.

Aanspreekangst

Aanspreekangst: De zenuwen en het gevoel dat je hebt wanneer je op een vrouw afstapt. Het gekke is “Hoi, ik ben …”, dat na een paar seconden in het gesprek en je de angst al weer aardig kwijt bent. Maar die drempel, dat eerste stapje, die angst voor afwijzing, die zenuwen om het te doen… AARGGHH!

Al die zenuwen blokkeren veel mannen om mooie vrouwen - of überhaupt een vrouw – aan te spreken en vervolgens te verleiden. Ik zal je een paar kleine tips geven die je over die eerste drempel heen trekken, daarna ligt de bal bij jou :)

Opwarmen
Allereerst overkom je deze angst door eerst in de stemming te komen. Spreek van te voren eerst flink veel mensen aan. Dan kom je er alvast een beetje in en merk je dat het eigenlijk helemaal niet zo eng is. Spreek mannen en vrouwen aan. Simpel dingen als: "Hey man heb je het naar je zin?" en gelijk weer doorlopen.. Iemand even een complimentje geven "Gaaf shirt!". Je zult merken dat je wat opwarmt en het makkelijker wordt!

3-second rule
Een andere regel is dat je binnen 3 seconden nadat je het meisje ziet eropaf moet lopen om te voorkomen dat je verstijft. Na 3 seconden gaan we nadenken en bedenken we allerlei redenen en angsten waarom we haar niet kunnen aanspreken. Wanneer je een leuk meisje ziet, tel tot 3 en GO!

Uit stilstand
Heb je wel eens gemerkt dat het makkelijker is iets te doen als je eenmaal bezig bent? Hetzelfde geldt bij het vrouwen aanspreken. Vanuit stilstand beginnen te lopen naar het meisje is best moelijk en eng. Het vergt veel van jezelf om te gaan lopen. Weet je wat veel makkelijker is? Begin alvast te lopen! Loop een rondje door de club en loop vervolgens in één keer door naar het meisje. Een slim simpel truckje die jou het leven een stuk makkelijker maakt!

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

H.
slim om alles in je telefoon op te slaan, ga ik voortaan ook doen!
Julia
openingszinnen moeten naar mijn menig meer iets spontaan zijn dan van te voren bedacht. Anders komt het mij veel te gemaakt over. Ik denk dat meerdere vrouwen dit hebben. “Hey, ik ben..” is inderdaad de beste.
Frans
spontaniteit is sowieso het belangrijkste ja!

Valerie
@julia, je hebt gelijk. Er zijn te veel mannen met slechte openingszinnen, dan weet ik alweer hoe laat het is.. Goed artikel!
S
Haha ik wil een huis voor je kopen ga ik uitproberen! Verder mee eens dat jezelf voorstellen eigenlijk prima werkt
Luuk
Je moet gebruiken: ik mocht 3 wensen doen , 2 heb ik al verspild en de 3e staat nu voor me
Ahmed
Ik vind gewoon complimenteren de beste openingszin!
Dave Stevens
Ik zeg bijna altijd: 'Goh, wat zie je er leuk uit. Alleen je schoenen....'. Op dat moment liep ik weg en kwam ze altijd weer terug, puur omdat ze dan toch geïnteresseerd is.
Reacties
Arnoud
Het 'kritisch compliment', heel goed :)
Martin botak
De beste en grappigste openings zin vind ik:

Wil jij met mij naar bed voor 50 euro?( vraag je)
Dan zegt ze natuurlijk nee!

Dan antwoord je : jammer ,ik kon het geld goed gebruiken.
pua
beste slechte openingszin vind ik 'hey! heb je een pleister? (gehaast moet je dat tegen haar zegge) Zij: nee
'oh want ik bezeerde me toen ik voor je viel' :P
Reacties
JJ
En daarom ben jij nog vrijgezel :)
juan
omg die video hahahahahaha wtfff man
Ajm
Openingszinnen en tactieken, ik geloof er niet zo in. Het enige wat je nodig hebt is zelfvertrouwen. Dan vinden vrouwen fucking aantrekkelijk. Als je het niet hebt, fake het. Dan ga je er vanzelf in geloven.
matthijs
Mijn beste openingszin is hey mij hobby is puzzelen jij bent het laatste stukje dat ik zoek misschien lang maar werk wel
Arnold
Hey.... Zullen we vrienden worden op Facebook ...kan je elke dag naar me kijken!!!
wim
zeg gewoon leuk: \"Ik was homo, maar jij hebt me laten bekeren\".
Vince
Na het nuttigen van wat vloeibare consumpties op een receptie kwam in een moment van overmoed en zelfoverschatting dit uit mijn mond

' je kan natuurlijk het sociaal correcte gepraat van me aanhoren en ik dat van jou, maar we kunnen ook gaan doen wat we eigenlijk willen'

Nadat ik dit had uitgesproken realiseerde ik wat ik er had uitgeflapt en zette me schrap voor de vet verdiene klets om met oren. Nee dus. Ik kreeg waar ik om gevraagd had. Sta er nog verbaasd van.
Jules M
originele openingszinnen zijn lastig te vinden, ik vind dat heel enthousiast aanspreken al goed werkt
OnionHead
sommige openignszinnen kende ik al, paar zijn wel origineel en ga ik opschrijven, heb je nog openingszinnen voor in de supermarkt als je in de rij staat of in de winkel?
Ives
Maar wat als je al in de "friendzone" zit? Dan werken openingszinnen nauwelijks tot nooit...
Barrie en anke is de beste
Dikke lul

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
19 Apr. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
24 May. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
11 Jun. '19 SummerBootcamp Barcelona
MEER INFO ›
21 Jun. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
2 Jul. '19 SummerBootcamp Barcelona
MEER INFO ›
19 Jul. '19 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
Binnenkort Attraction Bootcamp Gent   MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)