PUA: Wil Je Leren Hoe Je Pick Up Artist (PUA) Wordt?

25 Jan 2015, door Arnoud in Vrouwen versieren

PUA: Wil Je Leren Hoe Je Pick Up Artist (PUA) Wordt?

PUA's zijn mannen die zich, vaak als een bezetene, hebben verdiept in de kunst van het vrouwen versieren. Voor sommigen is het een hobby, voor anderen een obsessie. Vaak heeft dit te maken met een jarenlange frustratie over het niet kunnen krijgen van vriendinnetjes of scharrels. Ook hiervoor is een 'vakterm' uit het 'pick-up' jargon, namelijk AFC: Average Frustrated Chump. Wat is het verschil tussen een PUA en een AFC?

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Inhoud van dit artikel:

PUA's doen de dingen die de gemiddelde man niet doen (durven)

Waar een 'gemiddelde (gefrustreerde) man' het lastig vindt om op een vrouw af te stappen heeft een  PUA daar – ogenschijnlijk – geen moeite mee. Het kan er zelf uitzien alsof hij ervan geniet, en als het een echte pickup artist is, dan geniet hij er ook écht van. Je ziet dat aan de reacties die hij teweegbrengt bij wildvreemde vrouwen die hij aanspreekt.

TIP: Ze wil vrienden blijven: 7 Redenen Waarom +Hoe jij haar lover wordt

Wanneer de meeste mannen uitgaan blijft het in de kroeg vaak bij van een afstandje verlekkerd kijken of in het beste geval het aanbieden van een drankje. Als je dit wel een geprobeerd hebt ben ik benieuwd wat je dat heeft opgeleverd :). Ik denk dat ik het antwoord wel weet.

De PUA is een getrainde vrouwen versierder

Hij heeft zich verdiept in de technieken en psychologie van het verleidingsproces. Hij weet precies wat hij moet doen en zeggen om een vrouw geinteresseerd te krijgen, haar nummer moet krijgen, een afspraakje regelt en haar binnen de kortste keer in bed krijgt. Waar andere mannen als hobby gitaar spelen hebben, of computerspelletjes spelen, is zijn hobby 'vrouwen'. Wat doen ze, hoe denken ze, wat lezen ze, wat zeggen ze?

Specifieker, hoe gedragen ze zich wanneer een man hen probeert te versieren? Wanneer zij een man leuk vinden maar niet makkelijk of goedkoop willen lijken. Hoe maken ze een vrouw aan het lachen, waardoor raakt ze aangetrokken. Dat is interessant denk je misschien, maar waar hebben deze PUA's al deze wijsheid vandaan? Waar vind je deze kennis? Het antwoord zal je misschien verbazen.

Mannen die goed zijn met vrouwen zijn er namelijk altijd al geweest. De zogenaamde pick up artists waar we het hier over hebben zijn pas echt ontstaan in de tijd dat het internet  populair werd, zo rond 1990. Eindelijk hadden de vrouwenverleiders een manier om elkaar te ontmoeten. Hier konden ze tips uitwisselen en ervaringen delen over hoe je het beste een vrouw kunt verleiden.

TIP: De 5 definitieve aantrekkingskracht killers

In de begindagen van het internet vonden PUA’s elkaar vooral via internetfora. Eén van de eerste fora was Alt Seduction Fast. De focus lag toendertijd vooral op vooraf bedachte zinnen, grappen en verhalen die een PUA tegen een vrouw kon zeggen. De resultaten werden vervolgens gedeeld op het forum in zogenaamde 'fieldreports'. Hier reageerde iedereen weer op, waar je soms wat van leerde maar wat vooral veel onzinnige discussies opleverde.

De explosie van het fenomeen pickup artist

De pick up community werd over de jaren langzaam populairder, maar in 2005 werd het pas bij het grote publiek bekend. Toen schreef Neil Strauss namelijk het boek ‘The Game’, waarin hij zijn eigen ervaringen opschreef nadat hij jaren lang was 'ondergedoken' in de PUA wereld. De explosie van interesse die daarop volgde zorgde ervoor dat duizenden mannen ook PUA wilde worden, waardoor de bekendheid verder toenam. Het boek heeft maanden lang in de bestseller lijsten gestaan.

De hedendaagse PUA

Er zijn vandaag de dag tienduizenden, wereldwijd honderdduizenden mannen die zich PUA noemen of het althans willen zijn: een 'professionele (of getrainde)vrouwenversierder. Ondanks dat PUA wereld nog steeds een beetje een ‘underground’ sfeer heeft, hebben veel mannen gehoord van de principes en technieken. De PUA-wereld is echter erg breed en er bestaat dan ook niet één stereotype PUA.

TIP: Wat mijn opa me leerde over het leven en wat alles veranderde

Er zijn veel mannen die zichzelf uitgeven als PUA, MPUA (Master PickUp Artist) of pickup goeroe. Hoewel je van iedereen wel wat kunt leren is er een gevaar dat je vooral een beetje gaat 'kennisshoppen' zonder het ooit in de praktijk te brengen. Vergeet niet dat het daar uiteindelijk om gaat: vrouwen ontmoeten en daar een leuke tijd mee hebben. Zolang je dat doet weet je dat je op de goede weg zit!

Alfa man (alpha man)

Een alfaman (of alpha man) is een man die zelfverzekerd met zijn omgeving in contact staat en positief dominant is. Hij straalt dit duidelijk uit en je herkent het gelijk. Hij vraagt nonverbaal vaak veel fysieke ruimte en je respecteert hem ondanks dat je hem niet kent. Hij laat niet met zich spelen.

Veel jongens, met name de nice guys, die weinig succes hebben met vrouwen, begrijpen vaak niet waarom vrouwen zich aangetrokken voelen tot deze mannen. Juist omdat ze minder ‘aardig’ zijn begrijpt de nice guy het niet. De nice guy ziet zichzelf juist als de prins op het witte paard die alles zou doen voor zijn vriendin.

Waarom is de alpha man zo aantrekkelijk? Bekijk het eens uit evolutionair oogpunt. Duizenden jaren geleden leefden mensen in relatief kleine groepen. De mannetjes vechten tegen elkaar om het leiderschap van de groep en het recht om de vrouwtjes te bevruchten en daarmee zich voor te planten en hun DNA te verspreiden. Logisch van moeder natuur, op deze manier planten alleen de sterkste mannetjes zich voor wat goed is voor de ontwikkeling van de diersoort mens.
Daarnaast vonden de vrouwtjes het fijn om sterke mannen te hebben om haar en hun kinderen te beschermen.

TIP: 29 Originele Date Ideeën en Activiteiten in Rotterdam + Dating Tips

De huidige mensheid is een product van die evolutie en werkt vaak onbewust nog precies hetzelfde. De modernde vrouw is dus, vaak onbewust, nog steeds op zoek naar die ‘tribal leader’. Als we alleen onze ratio gebruiken om het te snappen komen we bedrogen uit en snappen we het niet. Het is dan ook, zoals je nu begrijpt, een evolutionaire gevoelskwestie.

3 Seconden regel

De 3 seconden regel (ook wel three seconds rule) betekent dat wanneer we in de kroeg of ergens anders zijn en een mooie dame zien of een interessante set dat we binnen een paar seconden nadat we de target gespot hebben erop af gaan. Als we langer wachten, langer dan drie seconden, dan voelen we ineens een soort angst die ons verstijft en dan durfen we niet meer op de target of de set af te lopen. Sterker nog, hoe langer we wachten, des te moeilijker wordt het voor ons. We moeten binnen 3 seconden lopen, anders grijpt onze ratio ons en zijn we te laat.

Zorg er dus altijd voor dat je elkaar ophitst zodat je, zodra je een leuke meid ziet, er direct op af gaat.

De term wordt veel gebruikt door Mystery in zijn Mystery Method. Het heeft volgens Mystery een evolutionaire herkomst. Toen we als holbewoners in kleine groepen op een dame af stapten en de dame was al bezet of was het liefje van de Tribal Leader dan zou de kans groot zijn dat we het niet zouden overleven, of dat we te kijk gezet werden voor andere dames in onze kleine groep. We zouden dan mogelijk nooit meer sex hebben. 

7 Uurs regel

De 7 uurs regel wil zeggen dat we als regel 7 uur nodig hebben om een vrouw, vanaf ontmoeting, zover te krijgen dat ze sex met ons wil hebben.  Mystery met zijn Mystery Method leert ons dat er drie fases zijn om een vrouw te versieren: attraction, comfort building en seduction.

Attraction is vrij kort en zorgt er in het begin van de ontmoeting voor dat ze zich aangetrokken tot ons voelt. Dat hoeft maar een kwartiertje te duren. Vervolgens volgt de comfort fase die bijna de gehele zeven uur beslaat. In deze fase ben je bezig het vertrouwen te krijgen van de dame in kwestie en te zorgen dat ze zich comfortabel voelt bij je. Je bouwt report. Zoenen doe je in het begin van de comfort fase, om vervolgens heel langzaam met tussenposes fysiek te escaleren, ook wel kino genoemd. Aan het einde van de zeven uur schakel je een tandje omhoog en ga je naar de seduction fase waarin je haar verleid.

Een key-element van de 7 uurs regel is de venue shift. Ofterwijl, het verplaatsen naar een andere locatie. Een algemene richtlijn is dat je twee keer van omgeving, club, of bar verandert. De dame in kwestie heeft dan het gevoel dat ze meer herinneringen met je heeft.

Let op, de 7 uurs regel is niet geen MUST. Je kunt ook eerder sex hebben met de dame. Je gaat dan eigenlijk van de attraction-fase direct naar de seduction-fase. Je kunt het daarna echter wel schudden haar vaker te ontmoeten. Ze heeft immers nul comfort met je en zal de volgende dag misschien spijt hebben van wat ze met je gedaan heeft.

Vind je iemand dus echt leuk en zou je haar vaker willen zien, hou dan de 7 uurs regel aan.

Indicators of interest (IOI)

Een blijk van interesse c.q. interesse indicator - ook wel 'indicator of interest' (IOI) is het bewust of onbewust geven van hints of signalen van een vrouw aan een man om aan te geven dat ze geinteresseerd is in deze man. Om vrouwen te versieren is het van belang om dergelijke hints of signalen op te vangen.

De meeste vrouwen geven van nature dergelijke signalen aan mannen. Veel mannen zijn echter blind voor deze interesse signalen. Om een beeld te geven van de mogelijke indicators of interest / interesse indicatoren volgen hier een aantal voorbeelden.

-       ze vraagt je naam

-       Ze vraagt hoe oud je bent

-       Ze geeft een compliment

-       Ze stompt je terwijl ze lacht

-       Ze speelt met haar haar terwijl ze met je praat

-       Ze vraagt of je in de buurt woont

-       Ze vraagt of je een vriendin hebt

Valse indicators of interest

Soms geven vrouwen valse signalen. Het doel hiervan kan zijn om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan flirtende vrouwen in de kroeg die op zoek zijn naar een gratis drankje. Naar mate je vaker op pad gaat om vrouwen te versieren wordt het makkelijker om de signalen op te vangen en om de echte van de valse signalen te onderscheiden.

Hete babe (HB)

Veel Pick Up Artists gebruiken de term hete babe om aan te geven hoe lekker een vrouw is die ze willen versieren of versierd hebben. Vaak wordt de term simpelweg afgekort met HB. Het is mogelijk om een extencie aan de afkorting toe te voegen. Stel dat de vrouw in kwestie blond is, in dat geval kan de afkorting worden HB-Blond.

Vaak wordt vrouwen ingeschaald door Pick Up Artist. Daarbij is 1 de laagst mogelijk score en 10 de hoogst mogelijk score. Een mooie blonde vrouw zou dus afgekort kunnen worden als HB10-Blond. Deze terminologie wordt gebruikt in veldverslagen op internet.

Er zijn meerdere Pick Up Artists die het niet juist vinden om op deze wijze over vrouwen te denken en te praten omdat het denigrerend is richting vrouwen. Daarnaast zijn er ook veel Pick Up Artists die niet kijken naar de fysieke status van een vrouw maar naar de soclale status van een vrouw.

Bij het versieren van vrouwen is het vaak belangrijk om vrouwen in te schalen omdat verschillende vrouwen een andere aanpak nodig hebben.

Wingman

Een wingman tijdens het vrouwen is iemand die je helpt bij het versieren van vrouwen en in je leven in het algemeen. Het hebben van een competente wing (wingman) die je kan vertrouwen geeft je veel meer mogelijkheden.

Een goede wing kan veel dingen voor jou doen die je niet in je eentje zou kunnen doen. Hij of zij kan je sociale waarde geven, hij of zij blijft bij de groep terwijl jij met iemand uit die groep even alleen gaat praten, hij of zij kan je helpen als iemand erbij komt door die gene 'op te vangen'.

Het hebben van een wingman is voor iemand die net begint meestal beter dan er geen hebben. Belangrijk bij het vinden van een geschikte wing is te kijken naar hoe 'goed' die persoon is maar ook of je overeenkomsten hebt met elkaar als vrienden.

Bij het wingen zijn er een paar ground-rules. De wingman is er om te helpen. Dus de gene die de groep opent controleert het gesprek en de taak van de wing is om te ondersteunen. Een andere regel is dat de wing zich bij het gesprek voegt op een lager energie niveau zodat de groep hem niet meer 'waarde' geeft dan de gene die de set geopend heeft. 
Daarbij is het een wisselwerking tussen elkaar. De ene keer open jij een set de andere keer ben jij de wingman. 

Benaderangst

Je wilt een vrouw versieren. Benaderangst is dan de angst die je voelt op het moment dat je een nog compleet onbekende set (groep) vrouwen benadert. Deze angst wordt bijna door alle mannen gevoeld en kan zich op verschillende manieren uiten. Denk bijvoorbeeld aan klamme handen of koud zweet, moeilijk uit je woorden komen, stotteren en/of een verhoogde hartslag.

Deze angst gaat vrijwel nooit weg maar wordt naarmate je meer ervaring hebt met aanspreken en vrouwen versieren wel minder. Een bekende regel hierbij is de 3 seconden regel. Deze regel houdt in het kort in dat je een set binnen 3 seconden moet openen nadat je ze hebt opgemerkt zodat de benaderangst nog niet toeslaat. Zie hiervoor ook 3 Seconden regel. 

Probeer te genieten van de kick die het geeft als je ondanks dat gevoel een set opent en de vrouwen daadwerkelijk versiert. Wees je ervan bewust dat het vervelender voelt om de set niet geopend te hebben dan om afgewezen te worden.

Gefrustreerde lul (Average frustrated Chump AFC)

Een gefrustreerde lul (of Average Frustrated Chump AFC) is de gemiddelde man die niet veel afweet van het versieren van mooie vrouwen. Iemand die wel wat ervaring en success heeft gehad met vrouwen versieren en misschien zelfs een aantal vriendinnetjes heeft gehad. Over het algemeen heeft een gefrustereerde lul geen idee hoe hij mooie vrouwen moet aantrekken.

De reden dat een gefrustreerde lul niet goed weet hoe hij vrouwen moet aantrekken komt door sociale conditionering. Door deze ‘verkeerde’ conditionering wordt er niet genoeg (sexuele) aantrekkingskracht opgebouwd. Het gevolg is dat een gefrustreerde lul weinig tot geen invloed heeft over zijn dating en sexleven. Het gevolg is dat een gefrustreede lul slechts kan kiezen uit vrouwen die hem willen en niet andersom.

Het overgrote deel van mannen zijn gefrustreerde lullen. Maar weinig zijn in staat om met natuurlijk aantrekkingskracht vrouwen te versieren. Een Pick Up Artist is vaak iemand die als gefrustreerde lul begint maar door veel te oefenen en te leren over het versieren van vrouwen hier steeds beter in wordt. Het is voor iedereen gefrustreerde lul mogelijk om een Pick Up Arits te worden.

Frame Control

Wanneer je in de kroeg of club een meid aanspreekt wil je steeds dominant zijn in het gesprek en de interactie. Dat vinden vrouwen fijn namelijk. Dit noemen we Frame control. Het doel is om steeds in jouw frame te blijven zonder dat de vrouw kans krijgt het frame over te nemen en te controlen. Het staat in direct verband met dominantie.

We moeten eerst kijken hoe het kan gebeuren dat de vrouw de baas wordt in het gesprek. Dit gebeurt wanneer we ons recessief opstellen en haar laten leiden. Voorbeelden daarvan zijn dat jij fysiek steeds reageert op haar fysieke verplaatsingen, maar met name dat zij vragen gaat stellen en jij braaf reageert. Dat wil je niet! Dan ben je je frame control kwijt. 

Wanneer je merkt dat een vrouw dominant op je reageert en je vragen gaat stellen, reageer dan altijd met een terugvraag of negeer gewoon wat ze vraagt en zeg iets anders. JIJ bent de baas! Jij hebt het frame.

Voorbeelden:

Zij: Hoe oud ben je?
Ik: Hoe oud denk je dat ik ben? (GOED!)

Ik: He bah studeer je bedrijfskunde? Daar kan je echt niks mee
Zij: Oh? Waarom dan niet? Leg eens uit?
Ik:  Nou, omdat het zo vaag is en niet concreet (FOUT!)

Bij de laatste zou een betere reactie zijn: 
Ik: Agh joh, het komt wel goed met jou (GOED!)

Kortom, alles draait om frame control! 

Anti Slut Defense

De Anti Slut Defense (anti slet verdediging) is het principe dat vrouwen nooit aangezien willen worden als slet. Door cultuur en media is een heel duidelijk beeld neergezet dat een vrouw bij voorkeur zo min mogelijk sexuele partners heeft. Als anders, dan is ze een slet.

De vrouw is dus continu bezig ervoor te zorgen dat haar omgeving haar geen slet vindt. Dat wil dus niet zeggen dat ze het zelf niet WIL zijn, slechts dat ze niet door anderen zo gezien wil worden.

Dit betekent in de prakijk dat zodra je haar wilt zoenen of verder sexueel wilt escaleren ze continu op haar hoede is of wat ze nu doet niet sletterig over kan komen. In het openbaar is dit het extreemst en in privé een stuk minder. Al is er dan voor haar ook nog het risico dat wat ze doet naar buiten komt.

Het eerste wat je dus kunt doen om door de anti slut defense heen te breken is de vrouw isoleren. Zorgen dat ze niet gezien kan worden door haar vriendinnen en omgeving. 
Een andere manier is om haar op subtielere manieren, bijvoorbeeld verbaal, zo gek te maken dat ze niet meer geeft om haar anti slut defense.

Wanneer de anti slut defense ineens van het ene op het andere moment opspeelt als je alleen met haar bent en sexueel wilt escaleren, kan een freeze-out werken. Je stopt gelijk met de escalatie, laat haar compleet los, en gaat tv kijken bijvoorbeeld. Niet kwaad maar gewoon: “Ja als je niet wilt dan doen we het toch niet?”. Ze voelt dan ineens van het ene op het andere moment een verlies. Ze is nog opgewonden maar ineens trek je al je aandacht weg. Grote kans dat ze dan ineens wel wil.

Bitch Shield

De Bitch Shield is een mechanisme van een vrouw om een man die haar niet krachtig genoeg benaderd direct af te ketsen. Deze bitch shield houdt in dat ze heel erg bot tegen je doet en zich niet open stelt voor je. 

Een vrouw wordt op een avond soms tientallen keren aangesproken. Om vroeg te selecteren wie mogelijk interessant voor haar is en wie ze toe laat, moet ze snel bepalen of iemand geschikt is voor haar. Wanneer je niet zelfverzekerd genoeg en niet determined genoeg over komt, kan het zijn dat ze direct haar bitch shield activeert en ze zo afweert.

Je kunt de bitch shield proberen te doorboren door haar uit haar rol te trekken. Maar het beste is natuurlijk voorkomen.

Number Close

Het nummer closen bij het vrouwen versieren betekend dat een vrouw jou haar nummer geeft.

De nummer close is niet het doel opzich. Al wordt dat vaak in de 'mainstream' dating wereld gedacht. Het telefoonnummer is de eerste stap in het verder ontwikkelen van een connectie met iemand.

Nummer closen moet wel op de juiste en op een zo natuurlijke mogelijke wijze gebeuren wil je zeker weten dat zij antwoord als jij b.v. belt. Om het op een zo natuurlijke mogelijke manier te laten gebeuren is het goed om te zoeken naar iets wat je later gezamelijk zou kunnen gaan doen.

Stel: zij houdt van tennis. Tijdens het gesprek zou je hierover kunnen praten en dan vooral over het feit dat het iets is wat jullie zouden kunnen gaan doen, vervolgens is het 'natuurlijker' om dan haar nummer te vragen dan wanneer je lang in gesprek bent en aan het eind haar nummer te vragen.

Als je een nummer geclosed heb is het ook verstandig om nog verder te blijven praten/dansen etc. Zo laat je merken dat je niet op jacht bent naar zoveel mogelijk telefoonnummers, maar dat je echt geïnteresseerd bent in haar. Voor haar is dit ook een 'investering' in de prille relatie die er dan is. 

Direct(e) game

Met direct game wordt bedoeld dat je meteen je intenties laat blijken wanneer je een vrouw aanspreekt.

De kracht van direct game is dat het authentiek is dat je jezelf kwetsbaar maakt en je eventueel afgewezen kunt worden. Een ander voordeel van direct game is dat het jou veel tijd kan schelen. In plaats van 10 of 20 minuten met een vrouw te praten en niet zeker weten of ze geïnteresseerd  te komen weet je nu al na een paar seconde of ze geïnteresseerd is of niet.

Wat belangrijk is bij direct game is dat je goed calibreert, soms kan het needy of incongruent overkomen en dit zorgt er meestal voor dat de interactie niet goed eindigt.

Direct game of een direct approach is gebeurt niet altijd alleen maar met woorden. Lichaamstaal kan hierbij goed gebruikt worden. Denk aan verleidelijk oogcontact om de vrouw te laten dat je sexueel in haar geïnteresseerd bent. Of zou meteen kunnen ‘kino escaleren’.

Een directe opener kan zijn: "Hey, ik zag je voorbij lopen en jij zag er echt super schattig/leuk/sexy uit en ik moest je gewoon even spreken. Hoe heet je?"

Direct game is tijdens day en nightgame te gebruiken maar is meer effectief tijdens daygame omdat vrouwen meestal niet aangesproken worden overdag. Waar ze 's nachts veel vaker tot constant aangesproken worden door allerlei mannen.

Direct game kan één van de sterkste wapens in het arsenaal van een man zijn.

Ejecten

Ejecten betekent dat je het gesprek (ook wel ‘de set’) verlaat waar je inzat.

Wanneer een set nergens naar toe leidt dan kan je ervoor kiezen om te ejecten. Je verlaat deze set om een nieuwe set te approachen. De redenen hiervoor kunnen heel verschillend zijn. De vrouw is niet degene die je zoekt of zij is niet geïnteresseerd.

Een andere reden om te ejecten kan zijn dat het alpha vrouwtje of een andere vrouw uit de groep jou beledigt of je uit het gesprek knikkert. Als dit gebeurt kun je het beste ejecten om de schade te beperken. Door niet-reactief te zijn houd je meer momentum. Je houdt je eigen ritme zodat het makkelijker is om andere sets te openen.

Ejecten gebeurt vaak en vaak te snel voor bij mannen die net aan game beginnen. Ze durven de interactie nog niet ver genoeg te pushen ook al gaat deze goed. Een hele goede oefening is om zolang mogelijk in een set te blijven als je kunt..

Zorg ervoor dat je altijd zelf het initiatief houdt. Als je uit een set wordt geknikkerd, zorg dan nog steeds dat je zelf eject.

Enkele set

Een set is de term voor een groepje mensen. Een enkele set, ook wel één-set, betekent dat een vrouw op het moment dat jij haar aanspreekt alleen is.

Tijdens het uitgaan gaan vrouwen over het algemeen als groep uit. Ze doen dit omdat ze zich prettiger en veiliger voelen in groep. Hierdoor kan het  vinden van een enkele set soms moeilijk zijn. Vooral geldt dus vooral voor het ’s avonds uitgaan. Overdag zie je één-sets.

Enkele sets zijn geweldige sets om te openen. Omdat zij alleen is voelt het goed voor haar als iemand even met haar praat. Als een enkele set een mooie vrouw is kan dit betekenen dat ze op zoek is naar sex. De reden dat ze alleen uitgaat is om de sociale druk te ontduiken.

Dit is de reden dan een enkele set niet onderhevig is aan groepsdruk, dat wil zeggen aan de druk van andere vrouwen in de groep.

Overdag is het makkelijker om een enkele set te vinden omdat vrouwen hun eigen ding aan het doen zijn. Wanneer je overdag een enkele set aanspreekt bedenk wel dat zij wellicht plannen hebben en misschien geen zin heeft om aangesproken te worden.

Wanneer je een enkele set ziet wanneer je uitgaat is het verstandig om deze meteen te openen voordat iemand anders dat doet.

Neg

Een neg is een handige techniek om te gebruiken bij het versieren van vrouwen. Een neg is een bewering of een schijnbaar toevallige opmerking aan het adres van een mooie vrouw met als doel een desintresse te tonen. Een neg is zeker niet een belediging, een neg is veel subtieler.

Het doel van een neg is het tonen van geen intressie in die mooie vrouw. De theorie is dat mooie vrouwen gewend zijn om veel complimentjes te krijgen. Om op te vallen heeft het dus weinig zijn om, net als velen voor jou, een compliment te geven. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat je haar beledigd, waardoor ze uberhaupt niet meer met je wil praten.

Een perfecte neg wordt gegeven met een strak gezichts en als het goed is moet die mooie vrouw daarom lachen. De neg is niet makkelijk te gebruiken en wordt deel veel pua’s verkeerd gehanteerd. Het risico van een neg is dat je ingestudeerde zinnen gebruikt. Een tip voor het toepassen van negs is doen alsof je doelwit je kleine zusje is.

Laatste minuut weerstand

Laatste minuut weerstand of last minute resistance (LMR) is de weerstand die een vrouw geeft tegen een fysieke connectie vlak voor seks. Het verschil tussen laatste minuut weerstand is de anti slet verdediging is dat laatste minuut weerstand een biologisch gevoel is.

De anti slet verdediging heeft te maken met hetgeen in onze westerse cultuur acceptabel is voor vrouwen. Omdat laatste minuut weerstand biologisch is kan een vrouw hier niet altijd een bewuste controle over hebben. 

Laatste minuut weerstand is een fysiek, onbewuste emotie, die niet altijd gecontroleerd kan worden door vrouwen.

Laatste minuut weerstand en anti slet verdediging gaan vaak wel samen gepaard.

Bijvoorbeeld: een man en een vrouw hebben elkaar ontmoet ik een club. Na samen wat gedronken te hebben, gedanst te hebben beginnen ze met elkaar te zoenen. Samen gaan ze naar zijn huis.

Op het moment dat hij haar BH los probeert te peuteren stopt ze plotseling en duwt ze hem weg. Het is zelfs mogelijk dat ze samen naakt in zijn bed liggen en nog steeds zegt geen sex met hem te willen hebben.

Over de achtergrond en de oorzaak van laatste minuut weerstand bestaan meerdere theorieen. Om het te voorkomen is het vaak handig om van begin of aan haar op haar gemak te stellen.

Laat haar weten dat je de sex niet nodig hebt, dat het zonder seks ook goed is. Of laat blijken, als dat het geval is, dat je in meer dan alleen sex geinteresseerd bent. Het wil vaak ook helpen aan te geven dat het hebben van sex geen invloed zal hebben op haar reputatie.

Gemengde set met Alpha Cock Blocker

Een gemengde set is een groep van zowel vrouwen als mannen. Iets wat vaak afschrikt. Het lijkt altijd makkelijker te zijn om een groep van alleen maar vrouwen aan te spreken. Echter kan een gemengde set juist in je voordeel werken.

Een man in een set met vrouwen gedraagt zich vaak als alpha-man. Hij voelt zich eigenaar van de vrouwen en voelt dat hij zijn positie moet verdedigen. Andere mannen die zijn vrouwen proberen aan te spreken zal hij proberen weg te pesten of in ieder geval in de ogen van de vrouwen hun waarde te verminderen. Dit gedrag van de alpha-man in de set noemen we cock-blocken en we noemen deze alpha-man dan ook wel de cock-blocker.

Een slimme strategie om toch de set binnen te dringen en juist respect te krijgen van de alpha-mannetjes is door hun te befrienden en zo onder de radar te vliegen. Dit doe je door, wanneer je voor het eerst de set approached de alpha-man aan te spreken. Deze zal je dan niet als bedreiging zien. Je kunt dan een tijdje met hem ouwehoeren totdat je merkt dat hij je volledig accepteert. Vervolgens zul je zien dat wanneer je de vrouwen aanspreekt dat je in hun ogen al waarde hebt omdat je een vriend lijkt van hun alpha-man. Als je geluk hebt introduceert hij je zelfs bij zijn vriendinnen.

Vanaf dat moment kan je avond niet meer stuk. Je zit in een set met aantrekkelijke dames, en de alpha-man in de set helpt jou bijna om hun te versieren.

Anti slet verdediging (Anti-slut defence)

De Anti Slut Defense (anti slet verdediging) is het principe dat vrouwen nooit aangezien willen worden als slet. Door cultuur en media is een heel duidelijk beeld neergezet dat een vrouw bij voorkeur zo min mogelijk sexuele partners heeft. Als anders, dan is ze een slet.

De vrouw is dus continu bezig ervoor te zorgen dat haar omgeving haar geen slet vindt. Dat wil dus niet zeggen dat ze het zelf niet WIL zijn, slechts dat ze niet door anderen zo gezien wil worden.

Dit betekent in de prakijk dat zodra je haar wilt zoenen of verder sexueel wilt escaleren ze continu op haar hoede is of wat ze nu doet niet sletterig over kan komen. In het openbaar is dit het extreemst en in privé een stuk minder. Al is er dan voor haar ook nog het risico dat wat ze doet naar buiten komt.

Het eerste wat je dus kunt doen om door de anti slut defense heen te breken is de vrouw isoleren. Zorgen dat ze niet gezien kan worden door haar vriendinnen en omgeving. 
Een andere manier is om haar op subtielere manieren, bijvoorbeeld verbaal, zo gek te maken dat ze niet meer geeft om haar anti slut defense.

Wanneer de anti slut defense ineens van het ene op het andere moment opspeelt als je alleen met haar bent en sexueel wilt escaleren, kan een freeze-out werken. Je stopt gelijk met de escalatie, laat haar compleet los, en gaat tv kijken bijvoorbeeld. Niet kwaad maar gewoon: “Ja als je niet wilt dan doen we het toch niet?”. Ze voelt dan ineens van het ene op het andere moment een verlies. Ze is nog opgewonden maar ineens trek je al je aandacht weg. Grote kans dat ze dan ineens wel wil.

Kino Escalatie

Wanneer je uitgaat en je gaat vrouwen versieren dan is escalatie iets wat altijd terug komt. Alles wat je doet tijdens het vrouwen versieren is een vorm van escalatie. Je zou escalatie kunnen zien als steeds een stapje verder gaan, steeds een betere/dieper connectie met iemand opbouwen, steeds intiemer worden met haar.

Escalatie begint al tijdens het aanspreken van een vrouw in de club/bar. Dit is namelijk de eerste stap die genomen moet worden wil je die connectie met haar kunnen opbouwen. Maar ook het vragen van een telefoonnummer of even je hand op haar schouder leggen of even een knuffel geven zijn allemaal vormen van escalatie. 

Er zijn verschillende vormen van escalatie, namelijk Kino escalatie, Emotionele escalatie en Sexuele escalatie.

Kino escalatie heeft vooral te maken met het aanraken van iemand. Met emotionele escalatie wil je meer van de ander te weten komen, erachter komen wat zij belangrijk vind, wat haar waardes zijn, haar passies etc. Je probeert een steeds sterkere (emotionele) connectie op te bouwen met haar. Sexuele escalatie betekend dat je steeds verder gaat met aanraken maar dan op een meer sexuelere & intiemere manier dan bij kino escalatie.

Heropenen

Het heropenen van een set bij het vrouwen versieren, betekent dat je een gesprek hebt gehad met een groepje mensen (set) om even later weer opnieuw met zete praten. Het heropenen van sets wordt meestal gebruikt om je ‘socialvalue’ op te bouwen op de plek waar je bent.

Als je een set heropent heb je deze daarvoor al even aangesproken. Meestal is dat even snel een groet en misschien nog een vraagje, een observatie of iets dergelijks en dan ga je weer verder. Als je iemand uit een set even later weer tegen komt, die je daarvoor geopent had, is het natuurlijker om haar weer even aan te schieten en is het makkelijker en wat normaler voor haar om wat langer met jou te blijven praten.

Want tijdens het openen van een set kan je niet meteen verwachten dat zij al veel tijd en energie in je investeert. Als je haar heropent is ze aan je gewend en krijgt ze het beeld dat je een sociaal persoon bent. Door veel te openen ontdek je zelf ook wie de sociale mensen zijn in de club en krijgen mensen door dat je hoge waarde hebt.

Door het heropenen van een set op een leuke en interessante manier, bijvoorbeeld door terug te komen op een grap of vraag die je eerder had, kan je jouw social value bij deze mensen verhogen. En wanneer je meer sets kunt heropenen tijdens een avondje stappen blijf je meer in de social mode. Je bent dan meestal aantrekkelijker dan anderen in de club of bar door je hoge 'social value'.

MPUA of Meesterversierder

Een meesterversierder is iemand die vaak na jaren oefening echt goed is geworden in het versieren van vrouwen. De term meesterversierder wordt vaak afgekort tot MPUA (Master Pickup Artist). 

Volgens het boek The Game van Neil Strauss ben je een meesterversierder als je op een avond 4 meisjes achter elkaar versiert en hun nummer regelt of zoent. Zonder ook maar een keer te falen!

Bekende meesterversierders zijn o.a. de klassiekers Mystery en Style, maar ook de modernere heren van Real Social Dynamics en Dave Deangelo.

Om meesterversierder te worden ben je vaak toch minimaal 4 jaar fulltime bezig. Dan pas heb je echt alle fijne kneepjes van het vak geinternaliseerd.

De Mystery Method Van Mystery (Erik Von Markovik)

De Mystery Method is ontstaan uit het levenswerk, zou je kunnen zeggen, van Mystery, a.k.a. Erik von Markovik. Mystery is de mentor van Style (Neil Strauss) uit de bestseller The Game. Het is een geniale methode in de zin dat het alle delen van het verleidingsproces uit heeft gewerkt, inclusief technieken en script (pua routines). Het nadeel van het model is onder andere dat het lineair is – terwijl in werkelijkheid het verleidingsproces allesbehalve lineair is. 

De fasen uit de Mystery Method zijn Aantrekkingskracht creëren, Comfort en Verleiding. Deze fasen zijn dan weer onderverdeeld in drie sub-fasen. Aantrekkingskracht creëren bestaat namelijk Openen, Vrouw-tot-man interesse en Man-tot-vrouw interesse. De Comfort fase van de Mystery Method bestaat uit Connectie maken, Fysieke connectie maken en Intimiteit. Verleiding is de fase waarin Voorspel, Overwinnen van Laatste Minuut Weerstand (LMR – Last Minute Resistance) plaatsvinden.

Een hoop termpjes, een hoop afkortingen, kortom een hoog nerd gehalte. Hoewel old skool heeft deze methode toch wel zeker enige waarde omdat het een goede representatie die uitgaat van de vrouwelijke psyche tijdens het verleidingsproces. Wat is nodig om haar telkens een stapje verder te krijgen.

The Game Pickup Artist (Het Spel)

Pick up artists uit The Game. Mystery (Erik von Markovik), Style (Neil Strauss), Ross Jeffries, David DeAngelo (Eben Pagan)– allemaal namen die een cultstatus en eeuwige roem hebben bereikt in de zogenaamde pick-up of seduction community. Deze ondergrondse beweging hield er nogal van om met nicknames en afkortingen te werken. Zo ontstond bijvoorbeeld de afkorting PUA - Pick Up Artist voor degenen die actief waren in the game. 

De term the game – het spel, refereert aan het spel van verleiding, versieren en verleiden. Dit kan de connotatie hebben dat het iets goedkoops en oppervlakkigs zou zijn – een spelletje. Maar dat is niet zo. Er zitten een aantal diepe lessen in pickup. Eén daarvan dat je het speels moet houden. Of je elkaar nu twee seconden kent of dat je vijftien jaar getrouwd bent. Een waarschuwing is dat je jezelf niet wilt identificeren met een pickup artist.

Zoals je leest in The Game zijn pickup artists vooral hun eigen frustraties en problemen aan het oplossen. De manier waarop dat gebeurd verdient uiteraard geen schoonheidsprijs (daarmee zeg ik overigens niet dat The Game slecht geschreven is – want ik vind het juist erg sterk geschreven – met namelijk de eerste helft van het boek; richting het einde overheerst de negativiteit is mijn mening).

Tao of Badass

Joshua Pellicer is een zeer succesvolle pick-up artist. Na een leven zonder vrouwen heeft hij jaren geoefend en getraind en alles gedaan wat maar kon om uiteindelijk ECHT goed te worden. the Tao of Badass (site) is zijn boek waarin hij al zijn kennis heeft gebundeld. 

Het is echt een geniaal boek waar je echt veel aan gaat hebben. We raden hem dan ook graag aan. Je leert onder andere:

 • Hoe je uit de friendzone blijft met één simpele handeling
 • Hoe mimiek je de geheime kwaliteit van rijke mannen
 • Tien manieren hoe je zeker weet dat een vrouw zich aangetrokken tot je voelt, onafhankelijk van wat ze zegt
 • Één kleine gedragswijziging waarmee alle vrouwen voor je vallen
 • enz...

Wil je meer informatie over the Tao of Badass?

Klik hier om naar zijn site te gaan.

Badboy

Badboy is een bekende pick-up artist uit Polen. Hij geeft trainingen over de hele wereld. De style van badboy is heel direct en seksueel. Hij gedraagt zich als de klassieke player zoals we die allemaal kennen.

Enkele jaren geleden heb ik een workshop bijgewoond van Badboy. Het thema was: hoe vind ik de vrouwen in een club die bereid zijn die avond sex te hebben. Dat zegt wel het een en ander over de badboy-methode. 

Hij komt soms grof en ongeinteresseerd over, maar zijn succes met vrouwen is ongekend. Badboy is een echte master die je veel kan leren.

Neill Strauss & Lisa Leveridge

Lisa Leveridge, de ware voor Neil Strauss? Elke pickup artist zit in the game met zijn eigen beweegredenen. Zo ook Neil Strauss, a.k.a. Style, schrijver van The Game. Aanvankelijk om een achterstand met vrouwen in te halen, omdat hij gedurende zijn jeugd buiten de boot viel. Met zijn enorme seksdrive viel er ook wel wat in te halen. Op een gegeven moment had hij een harem van 7 vrouwen, zoals je in Het Spel leest.

Alles leek te veranderen toen Lisa Leveridge ten tonele verscheen. De aantrekkelijke drummer van Courtney’s Love vrouwenband was niet zomaar een scharrel. In The Game beschrijft Style welke moeite hij allemaal heeft ondernomen om haar te veroveren. Hij bereidde zijn dates met haar voor met een compleet game plan en een uitvoerige routine stack, uit angst dat het gesprek zou doodvallen. 

Lisa Leveridge hielp Neil gelukkig wel te ontdekken dat je ook gewoon op een natuurlijke, normale manier met vrouwen om kunt gaat. Dit uiteindelijk de bedoeling, maar er zijn nogal wat mensen die zichzelf zijn kwijtgeraak in de pick-up community. Hij ontdekte dat Lisa hem leuk vond om wie hij was, wat voor de hand liggend klinkt, maar een diepe realisatie kan zijn voor veel mannen. 

Dit is ten minste mijn mening, alle roddels ten spijt. Mevrouw Lisa Leveridge heeft Neil Strauss uiteindelijk gedumpt voor meneer Robbie Williams. Sommigen beweren dat de relatie tussen Neil Strauss en Lisa Leveridge een marketingstunt was, maar dat geloof ik niet. Mensen kunnen van mening veranderen, verliefdheden gaan over en relaties gaan uit – maar dat wil niet zeggen dat er niets was. 

David Deangelo

Wat ik geleerd heb van David DeAngelo

David DeAngelo, zijn echte naam is Eben Pagan, is een interessant figuur. Als je hem zo ziet dan maakt hij niet echt een hele charismatische indruk. Eerder een suffe indruk. Hij staat te puffen en te steunen als hij op het podium staat en iets over moet brengen. Het kost dus wel enige moeite om op de inhoud te letten. Maar zoals dat met alles gaat, als meerdere mensen over hem praten dan ga je er toch een naar luisteren.

In het boek The Game van Neil Strauss werd hij al neergezet als de minst charismatische persoon uit de 'pickup community'. Toch zaten zijn zalen toen al vol en nu nog praten mannen over hem. Hij moet dus wel inhoud hebben denk ik dan. Daarnaast heeft hij zich doorontwikkeld van pua goeroe naar internet marketing goeroe, wat mij ook aanspreekt: iemand die zichzelf opnieuw uitvindt vind ik altijd inspirerend. En hij is niet de minste met een enorm online imperium.

David DeAngelo's bijdrage # 1: Cocky funny

De reden dat ik zijn theorieën wat minder aansprekend vond waren ook omdat ze enerzijds best wel simpel leken. Niet zo sexy. Bijv 'cocky funny', je dient verwaand grappig, of speels zelfverzekerd te zijn en dan komt het wel goed. Zo simpel kan het toch niet zijn denk je als je zelf struggeld met vrouwen en aan het zoeken ben wat je moet zeggen zodat je niet wordt afgewezen. Ik moet zeggen dat nu ik inmiddels aardig wat kennis heb vergaard over pickup, dat ik steeds meer waardering krijg voor zijn werk.

Het cocky funny frame komt ook terug in mijn eigen boek, de FLOW methode. En dan onder de W van Waardebesef. Vrouwen zijn net mensen, en mensen waarderen nu eenmaal dat waartegen ze opkijken. Het is tegen intuïtief want ze kijken neer op mensen die op hun beurt naar hun opkijken. Vrouwen hebben dit nog sterker, omdat zij evolutionair biologisch gezien dolgraag iemand met een hoge status willen. Het is ook gewoon menselijk, we willen allemaal zo goed mogelijke zaken doen op de datingmarkt.

Als je er op een abstract, conceptueel niveau, en vanuit didactisch oogpunt naar kijkt dan is het geniaal. Wanneer je mannen wilt leren om beter te worden in versieren, dan wil je ze praktische handvatten geven. Negentig procent van alle theoretische kennis verdampt namelijk toch in het aangezicht van een mooie vrouw. Plus een hoop – zogenaamd praktische – trucjes die werken alleen in bepaalde situaties en voor een bepaald type mannen. Deze vuistregel, wees cocky funny, gaat altijd op.

Cocky funny betekent eigenlijk, en dat is ook een David DeAngelo uitspraak, dat jij de prijs dient te zijn. Een typische nice guy fout, iemand die slecht is in vrouwen versieren, is dat hij de vrouw die hij leuk vindt op een voetstuk zet. Hij maakt haar de prijs vanuit de gedachte dat zij hem dan leuk gaat vinden. Niets is minder waar. Vrouwen vallen op een zelfverzekerde, zelfs een tikkeltje arrogante en narcistische mannen – die daar wel het scherpe randje afhalen met een hoop humor. Dit zijn namelijk de mannen die daarmee communiceren dat zij de prijs zijn. 

David DeAngelo's bijdrage # 2: Go deep

Je zou hier waarschijnlijk David D.'s, zoals hij liefkozend wordt genoemd in de pickup community, bekendste uitspraak verwachten: attraction is not a choice. Hiermee maakte DeAngelo duidelijk dat aantrekkingskracht op een heel diep, rauw niveau door evolutionaire factoren bepaald wordt. Vergroot deze man mijn kansen op overleving van mij en ons nageslacht. Dat is een voorbeeld van wat ik bedoel.

Ik luisterde ooit naar één zijn video's over internet marketing, en daarin beschrijft hij waar hij vandaan komt – uit de armoede. Opgegroeid in een trailerpark, zonder al veel opleiding was hij vastbesloten om succesvol te worden. Daarom ging hij succes bestuderen, slimme zet. Een van de principes die hij tegenkwam is om altijd mentors te zoeken die succesvoller zijn dan jij. En één van deze mentors, een topper op het gebied van info marketing (ik ben de naam even vergeten), zei: 'Go deep'.

Graaf je zo diep in in bepaalde onderwerpen dat je het echte goud tegenkomt. Iedereen wil wel succes maar maar weinig mensen zijn bereid de prijs de betalen die je daarvoor moet betalen. Ik vond het ronduit inspirerend! Graaf dieper, dan vind je het echte goud. Snap je iets niet? Graaf dieper, geef niet op. Het duurt in veel gevallen 10 jaar gefocussed werken voordat je mastery bereikt, voordat je een expert wordt waar anderen naar willen luisteren.

David DeAngelo's bijdrage #3: Interviews met dating guru's

Wat David D. deed was actief op zoek gaan naar goeroes en naturals om hen uit te horen, te ondervragen en hij deed dit door deze mensen tegelijkertijd een podium te bieden. Met andere woorden, hij is een briljante netwerker! Het is een perfecte manier om mentors te vinden, tegelijkertijd student en leraar te zijn en leiderschap te tonen. Veel mannen lopen tegen dit probleem aan dat ze beter willen zijn met vrouwen, maar er zijn maar bar weinig plekker waar mannen terecht kunnen.

David DeAngelo introduceerde een hoop trucs die bekend zijn geworden, zoals de 'hoe krijg ik haar bij me thuis aan het einde van een date truc' (een hele mond vol). Die gaat als volgt. Je zorgt dat ze jou ophaalt of als je haar ophaalt dat je zegt, 'ah shit, ik ben mijn portemonnee vergeten. Ik haal 'm even op'. Bij jou thuis aangekomen hol je naar boven en je vraagt haar even mee. Zij weet dat jullie zo weer weg gaan dus alleen maar nieuwsgierig zijn. Het resultaat is dat wanneer je haar aan het eind van de date meevraagt ze al vertrouwd is met jouw woning en de drempel een stuk lager is.

Je kunt de mensen die hij geïnterviewd heeft (de informatie is inmiddels wel erg verouderd) uitchecken. Er zitten personen bij, zoals Sean Stephenson, wiens boodschap vandaag de dag nog steeds relevant is.

Maar als je David DeAngelo bestudeert zie je dat hij net als wij meer gericht op mannen te leren vrouwen te versieren zonder dat ze hun ziel hoeven te verkopen. Hij propageert zoals wij dat laten zien dat authentiek zijn geen handicap is bij het versierproces maar juist een voordeel! Waarom? Omdat authentiek zijn een uiting van kracht is en dat, mijn vriend, is heel aantrekkelijk! 

Stop met moeizame gesprekken en pijnlijke afwijzigen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

 • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
  En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
 • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
  Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
 • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
  En de 10 bunders die bijna elke man maakt bij het texten
 • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
  En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
 • Friendzone Houdini
  De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
 • Stuur me het Transformatie Pakket!

Gerelateerde artikelen

Reacties

Plaats een ReactieWorkshops & Trainingen

Datum Programma Locatie Beschikbaarheid
17 Jun. '22 Attraction Bootcamp Amsterdam VOL MEER INFO ›
21 Jun. '22 Summerbootcamp Barcelona 🌞
MEER INFO ›
1 Jul. '22 Summerbootcamp Barcelona 🌞
MEER INFO ›
22 Jul. '22 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
19 Aug. '22 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›
23 Sep. '22 Attraction Bootcamp Amsterdam
MEER INFO ›

Meer events en trainingen

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)